Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

ducafil

falowanie obrotów na luzie i gaśnięcie silnika monster s4

Polecane posty

witam.

od chwili czasu zauważyłem w swoim monsterze problem z "falującymi" obrotami na biegu jałowym po rozgrzaniu silnika. obroty po wysprzęgleniu najpierw są chwilę stabilne, potem zaczynają się się wahać w granicach 1000-1500obr/min na skali obrotomierza. czasem podczas "falowania" potrafią spaść poniżej 1000obr i motocykl gaśnie.dzieje się tak zarówno podczas postoju na światłach lub jazdy w korku z wciśniętym sprzęgłem. motocykl jest po przeglądzie serwisowym i kontroli luzów zaworowych jakieś 3tys km. sam wymieniłem świece,olej oraz jakiś 1000km temu zamontowałem filtr powietrza k&N. dodam,że wydech są przelotowe. po zakupie jakieś 2500km nie było żadnych problemów, dopiero od niedawna dusia zaniemogła :( . jakie są wasze sugestie na teraz, co mógłbym zrobić we własnym zakresie-jestem zdany raczej na siebie, póki co do najbliższych zaufanych serwisów mam 400 i 600km.p.s. tak sobie główkuję i wiąże te niedomagania z wymianą filtra na k&N. awaria nie wystąpiła od razu,ale po jakimś 1000km po montażu.

no i jeszcze zauważyłem, że przy dodawaniu gazu na luzie tak od 1000-2000obr czasem coś przerywa i się "zająknie" :(

Jak go trącisz gazem na wolnych to obroty szybko schodzą do wolnych czy zostają na górze i powoli spadają?

a nie wiem :(

jutro sprawdzę po robocie, teraz juz nie będę terroryzować sąsiedztwa :lol:

Duca kaprysi... :evil:

Janusz jak byś leciał na servis to może też bym się wybrał...

No zobaczymy...

Przykro to czytac, dzis oglądalem zdjęcia z Zerkowa i zal d..upe sciska :(...Janusz mam szczera nadzieje,ze to cos blachego..pozdr

1. sprawdź ładowanie lub 2. jak masz przeloty i otwarty filtr powietrza , wymiana mapy zapłonu lub regulacja mieszanki za mało może dostawać paliwa lub 3 spróbuj pojechać na stacje diagnostyczną , analizator spalin + regulacja "bypasów", ustawisz powietrze na wolnych i nie powinien falować

sprawdzę to ładowanie, ale jak pisałem mam przeloty i k&n w obudowie filtra i myślę,że tu lezy "problem"

wychodzi na to,że bez serwisu się nie obędzie-tylko wszystkie dobre są daleko :cry:

Janusz - obyś się mylił...

Też mam przelot i K&N w puszce airboxa - jak na razie żadnych dziwnych zachowań :roll:

Ale dopiero ok. 4 kkm nawinięte, więc...

Szczerze współczuję - wiem jakim uczuciem darzysz swojego Monstera.

Życzę szybkiego (i niezbyt kosztownego) rozwiązania problemu.

Sije

Jak go trącisz gazem na wolnych to obroty szybko schodzą do wolnych czy zostają na górze i powoli spadają?

obroty sapadaja prawie natychmiast-żadnych zwiech :)

już zgłosił się jeden z forumowiczów do pomocy, dodam bezinteresownej i w dodatku z drugiego końca polski ;)

pokręcimy poryczymy zobaczymy :D

witam.

problem falowania obrotów, a zwłaszcza gaśnięcia silnika na wolnych rozwiązany. na pomoc na tym forum można zawsze liczyć :)

dzięki wiedzy i pomocy kolegi PtaS4iek z białegostoku :!: udało mi się opanować tą wkurzająca przypadłość mojej dusi. kolega napisał do mnie, potem przyjechał ze sprzętem-laptop, waku i mega długi śrubokręt :D i uzdrowił mojego potworka. miał już doświadczenie przy swojej s4 i nie żałował swojego cennego czasu i wiedzy dla mnie, za co chciałbym raz jeszcze publicznie podziękować. oby takich "egzemplarzy" było na naszym forum więcej :!:

Stasiek-jesteś wielki, a ja jestem zadowolony :D zapraszam do siebie jak będziesz kiedyś znów przejazdem.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.