jakitaki 1 Napisano Wrzesień 2, 2011 Wczoraj na konferencji prasowej w Misano, Loris,po 22 latach ścigania sie na motocyklach z łezką w oku ogłosił przejście na sportową emerytuę .Pamiętam gościa od kiedy oglądam wyścigi motocyklowe i niejednokrotnie kibicowałem . Przypominam sobie tez ostatni rok dwusuwów kiedy to na czarnej West Hondzie w Assen rywalizował o podium z czterosuwami (tak mi jakoś zapadło w pamięci ) :oops: e tam ... Oto co powiedział ten przesympatyczny Włoch : „Jest mi to trudno powiedzieć, ponieważ po 22 sezonach, ten wyścig będzie moim ostatnim we Włoszech, gdyż pod koniec tego roku odejdę na emeryturę. Nie była to łatwa decyzja, ale sądzę, że teraz jest właściwy czas, żeby się zatrzymać. Wielokrotnie mówiłem sobie >>tak, nie, tak, nie<<, ale to jest właściwa decyzja. Chcę podziękować wszystkim, którzy mnie wspierali i umożliwili mi starty. Zawsze starałem się dać z siebie wszystko i bawiłem się fantastycznie. Kiedy zakończy się wyścig w Walencji, dla mnie zakończy się także ściganie. Dziwnie jest słuchać innych zawodników, którzy mówią o testowaniu nowych motocykli – ja już nigdy tego nie zrobię”. A oto imponujace statystyki Capirexa : -324 starty - 213 startów w Moto GP -84 starty w 250 cc -27 startów w 125 cc -29 zwycięztw w tym w Moto GP -9 250 cc -12 125 cc - 8 - 99 podiów ( a może jeszcze jedno ? :thumbup: ) - 41 startów z pierwszej pozycji Oj będzie mi go brakowało :oops: :clap: :clap: :clap: możliwe też że w przyszłym roku bedzie w spółpracował z Franco Uncinim , odpowiedzialnym z Dornie za kwestie bezpieczeństwa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Furious 0 Napisano Wrzesień 2, 2011 Mój największy idol z dziecięcych lat :) Pamiętam pojedynki Trzech Włoskich Króli za czasów 500-ek . To były czasy :P Dla mnie powinien przejśc do WSBK i po paru wygranych na pewno nabrał by ochoty na ponowne ściganie :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Wrzesień 2, 2011 Mój największy idol z dziecięcych lat :) Pamiętam pojedynki Trzech Włoskich Króli za czasów 500-ek . To były czasy :P Dla mnie powinien przejśc do WSBK i po paru wygranych na pewno nabrał by ochoty na ponowne ściganie :P Myslę że nadal chodzi mu to po głowie :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Wrzesień 2, 2011 Hm, kiedyś trzeba ze sceny zejść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
the12 0 Napisano Wrzesień 2, 2011 Szkoda, ale chyba młodsi wala do MotoGP drzwiami i oknami i Capirex usuwa się :) Ale miło było oglądac w akcji tak długo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach