Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
krl

Rossi Testuje GP12 z aluminiową ramą

Polecane posty

krl    0

V.Rossi i F.Battaini testują nowe dziecko Ducati z aluminiową ramą w czasie testów VR uzyskał na Mugello czas lepszy od własnego osiągnięcia z tego roku o ponad pół sekundy.

Widać Panowie z Ducati mają ciśnienie.

rossiongp12thumb.jpg

battainitestingducatigp.jpg

Trochę sensacja ...

Dla mnie błąd i przyznanie się do własnych braku umiejętności w sprawieniu aby udoskonalić dobry pomysł...

Idea ramy bez ramy jest dobra, ale potrzeba jej zrozumienia i wykorzystania, tym razem się poddali, mam nadzieje że nie na stałe ...

A ja mam nadzieję że na stałe i że zaczną znów wygrywać. W przeciwieństwie do Stonera VR nie potrafi się dogadać z carbonową pseudoramą. niech idą do przodu i osiagają sukcesy. Ciekawe jaki wplyw na osiągniety czas ma zwiekszenie pojemności a co za tym idzie zapewne i mocy. Jakie czasy osiągnęła konkurencja?

Trochę sensacja ...

Dla mnie błąd i przyznanie się do własnych braku umiejętności w sprawieniu aby udoskonalić dobry pomysł...

Idea ramy bez ramy jest dobra, ale potrzeba jej zrozumienia i wykorzystania, tym razem się poddali, mam nadzieje że nie na stałe ...

Nie powiedziałbym ze jest to brak umiejętności.... Ducati nie raz nas zaskakiwało "dziwnymi" rozwiązaniami które na przekór wszystkim się sprawdzały :D . Przyznanie się do błędu również jest sztuką , poza tym Superbike na ten czas trzyma się węglowej ramy a tylko Moto GP zamieniło projekt na aluminiowy i nadal będzie to kierunek bez ramy tradycyjnej . Superbike i Moto GP to dwa różne światy i kto wie czy carbonowy ramo-airbox nie z dokona rewolucji w SBK - projekt jest bardzo chwalony przez np. Balistyka :thumbup:

Wierzę że w niedługim czasie zobaczymy postępy - i tego się bedę trzymać :thumbup: :-D

post-392-1366037268,6448_thumb.jpg

Nad oknem wiadomości masz pasek narzędzi

Ostatni (czyli pierwszy od prawej w dolnym rzędzie) jest przycisk z logo YT

Klikasz, wyskakuje okno, gdzie wklejasz adres filmu na YT (link)

Potwierdzasz klikając na "Insert into message"

Zrobione ;) :D

krl    0

Rossi zapowiada że po testach w Mugello w rundzie Aragon wystartuje z nową aluminiową ramą.

Już nie mogę doczekać się efektów

Może być ciężko nadrobić stracony czas poświęcony na karbonową ramę... No cóż, oby się udało :!:

Poniżej zdjęcie Duci z aluminiową ramą.

post-84-1366037287,7924_thumb.jpg

krl    0

Z wywiadu jaki udzielił VR wynika że testowano daw typy ram aluminiowych pierwsza to konstrukcja własna Ducati Corse a druga to konstrukcja Brytyjskiego FTR i bardzo mnie ciekawi która z tych ram zostanie zastosowana podczas kolejnej rundy MotoGP.

FTR jest firmą specjalizująca się w ramach, więc wydaje mi sie że zrobi lepszą robotę niż ducati, które to z racji wielkości firmy i działu performance potrzebuje duzo wiecej czasu na dokonanie zmian niz firma stricte się zajmująca ramami. Z tego co pamiętam, skonstruowanie nowej caronowej półramy trwało dwa miesiące, podczas gdy konkurencja uwijała sie kilka razy szybciej.

Owszem FTR specjalizuje sie w produkcji ram natomiast miała bardzo mało czasu na zapoznanie się z problemami Ducata . Ale na dłuższą mete współpraca może się opłacić ;) . Jestem bardzo ciekaw co z tego wyniknie a tymczasem zaczynają się treningi wolne na Aragon

Oto nowy , zmodyfikowany filmik ze szczegółami nowej ramy i muzą rodem z "Reksia" :twisted: :lol:

krl    0

Jednak Vale używa ramy a w zasadzie czegoś co jest określane jako rama krótka, czyli rama która łączy silnik z przednim zawieszeniem i jest to własna konstrukcja Ducati.

krl    0

FTR zaprojektował klasyczną ramę taką jaką znamy z motocykli Hondy, Yamahy czy Suzuki a to ponoć konstrukcja Ducati, oglądam treningi na Włoskim kanale i szef Ducati mówi że to konstrukcja własna choć przy pracy nad tym rozwiązaniem pracowali też ludzie z FTR.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.