Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
mateuss

Monster 620 i.e Dark 2004

Polecane posty

Monster 620 i.e. Dark 2004 rok obecnie ok 34 tysiące km przebiegu (nie pamiętam dokładnie ) kupiony przy przebiegu 28900, sprowadzony z Włoch - jeden kluczyk.

6 biegów, dwie tarcze hamulcowe.

Motocykl kupiony od klubowicza w zeszłym roku pod koniec września.

Mimo, że większość z Was zna jego historię - postaram się coś skrobnąć.

Serwisowanie: Od momentu zakupu motocykl przeszedł zimną gruntowny serwis obejmujący : olej wraz filtrem (Agip 15w50) paski rozrządu, ustawienie luzów zaworowych (wraz z docieraniem zaworów).

Motocykl otrzymał również nowe sprzęgło (oryginalne tarcze i przekładki Ducati), nowy kompletny zestaw napędowy DID 520 VM (złoty - daje +10 do lansu, zakuty) z zębatkami jt sprocket i sunstar (posiadam rachunki).

Nastpęnie w kwietniu bodajże motocykl został obuty w nowiutkie opony Michelin Pilot Power 2CT.

Akcesoria: crashpady R&G, manetki czarne Rizoma, kierownica srebrna Fatbar z Monstera S2R, lusterka carbon look firmy no name sprezentowane od TomToma, rozprute wydechy by EDHAUST - stage 1 (nie są to przeloty)

Przeszłośc wypadkowa: Motocykl za mojej kadencji przeszedł dwa niegroźne szlify - skończyło się na porysowanym tłumiku, zgiętej kierownicy (stąd fatbar) oraz podszlifowanym lekko crashpadzie i tłumiku prawym (taki zresztą był podczas zakupu), efektem jest też zarysowana i lekko wygięta klamka na kierownicy, ułamany podnóżek pasażera prawy.

Parę słów o problemach: Motocykl ma wymienione cewki zapłonowe, TPS i komputer ECU, niestety nadal nie udało się osiągnąć pełnego płynnego przyspieszenia w początkowej jego fazie podczas gwałtownej zmiany obciążenia.

Dokuczliwe jest, ale występuje tylko na chłodnym silniku. Silnik rozwija pełną moc (Vmax =~ 200 km/h).

Ostatnio zaliczyłem nim dwa wypady na tor do Radomia, gdzie dał mi mnóstwo frajdy i sprawował się bardzo dobrze.

Mimo wszystko postanowiłem się z nim rozstać, być może komuś będzie wierniej służył niż mi. Motocykl będzie można obejrzeć na zlocie Desmo-end jeśli tylko pogoda pozwoli na przyjazd na dwóch kołach.

Cena:10 tysięcy złotych

Załączone zdjęcia pochodzą z różnych okresów, także może na nich brakować kilku elementów wyposażenia dodatkowego. Najbardziej aktualne zdjęcia zrobię jak tylko będę w stanie.

Kontakt: 517-811-392, [email protected], forum

post-337-1366037323,2944_thumb.jpg

post-337-1366037323,4808_thumb.jpg

post-337-1366037323,6651_thumb.jpg

post-337-1366037326,4068_thumb.jpg

post-337-1366037326,5509_thumb.jpg

U mnie na DesmoWsi mówią tak - Ty weź tego Classika utop w Bugu bo obciach :lol: a ten szary monster to też nie był taki "Kocur" jak ten czarny - jak startowałeś o 6 rano to cała wieś mówiła "zdrowaś Mario" ;)

To na prawdę fajny monster :thumbup:

Dodam, że zainteresowani oczywiście mogą obejrzeć Monstera wcześniej niż przed zlotem Desmo-end

Miejsce: Warszawa

jak startowałeś o 6 rano to cała wieś mówiła "zdrowaś Mario" ;)
...niech tylko dojedzie chociaż do warsztatu :lol: ;)

łomatkobosko... mat delta ma złomowisko... 8-)

Za tak kozacki złom to jakąś dobrą cenkę zrobimy Mat zioom ;)

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.