Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
lkrencik

Uwaga na ten szrot

Polecane posty

http://moto.allegro.pl/renault-clio-1-5-dci-82km-klimatyzacja-lift-i1883469028.html

ku mojemu zdziwieniu, jest to clio mojej żony która to w 2008 roku skasowała nim słup elektryczny i latarnię

poza tym wcześniej auto była walone w pupę, miało zderzenie z tramwajem oraz inne z samochodem

za naszej kadencji miało 2 niegroźne przygody, jedną średnio groźną i jedną groźną

my kupiliśmy go po ostrym strzale w tyłek, ale juz zrobionego. uważacie że jest w niezłym stanie no to patrzymy po zdjęciach:

- proszę porównać zdjęcia lewego i prawego tylnego błotnika. Błotnik po lewej stronie jest szerszy o 1cm niż ten po prawej. ktoś kto to robił źle wspawał błotnik i wystaje on bardziej (jego rant) niz powinien

- teraz rzut oka na tylną klapę. widzicie gustowne listewki na tylnej szybie po lewej i prawej? no więc są tam dlatego, że po ich zdjęciu odkrywamy piękne dwie szpary w stosunku do nadwozia - takie centymetrowe

Kolejny minus - cl;io po dzwonie jest węższe niz byc powinno. po pierwsze tylna górna część kanapy nie wchodziła dobrze tylko mozno na silę. druga sprawa jest taka, że robiąć nagłośnienie, zabudowę robiliśmy w innym clio (100% bezwypadek) i musieliśmy ją zawęzić o 1,5cm żeby weszla do czarnucha.

Idziemy dalej

Agnieszka vs tramwaj - uszkodzony zderzak, lampa, blotnik, pas przedni lampa (strona lewa)

Agnieszka Vs suzuki - uszkodzone zawieszenie, lampa, błotnik, zderzak, klima (strona prawa)

Agnieszka vs słum elektryczny i latarnia - uszkodzony cały przód, szyba, dach . ścięły slup położył się na Dachu, a samochód jadąc dalej zatrzymał się na latarnii. oczywiscie poduchy, napinacze, wszystko wystrzelone"

pozdrawiam

lk

KGr    1

Dobrze, ze chociaz w ogloszeniu nie napisal "bezwypadkowy" :)

Łuki, a czemu się dziwisz. Trzeba było oddać go na szrot gdzie jego miejsce, albo rozsprzedać na części, a nie opychać handlarzowi, bo oczywistym było, ze wróci na drogi naprawiony najtańszym kosztem...

wydaje mi się, że to już kolejny właściciel sprzedaje - a nawet jestem pewny. jest też szansa że nie wie co i jak było wcześniej. oglądał go ktos z Klubu Renault Clio i stwierdził ze z przodu nie ma sie do czeho przyczepic - że zrobiony jest jak ta lala

Może ktoś przespawał cały przód - taki numer widziałem ostatnio w 3-miesięcznej Maździe 2 z przebiegiem 400km.

Szybko można zweryfikować z kanału lub zdejmując dywaniki i maty wyciszające pod nogami.

A autko na 1-wszy rzut oka wygląda że nie było nic uderzone, w zasadzie tylko osoba znająca się na danym egzemplarzu rozpozna naprawę.

Części do tego Clio z dobrego źródła dużo nie kosztują.

Hmm temat zmusza , żebym się wypowiedział..

Clio rzeczywiście wygląda na zachęcające, ale tylko po zdjęciach ..Uwagi (wizualne) Krencika jak najbardziej uzasadnione..wstępne badanie powłoki lakierniczej zawsze daje pewne wartości , ale byle laik nie ma szans z handlarzem, co utwierdza mnie do dziś w moim fachu..

Dodam tylko do Łukasza opisu, że tylne lampy wygladaja na zabardzo wpuszczone w karoserie, jakby błotniki tylne miały je przykryć, linia powinna być "zespolona" .Nie wspomnę już o plastiku nad pasem przednim -zero oryginalnych emblematów. Mimo zdjęć "średniej jakości" widać dość odmienną odległość drzwi prawych od przedniego błotnika-góra a dół ..Niestety młoda osoba lub laik pewnie zakupi to "autko" jako okazję..hmmmm :evil: jak będę w Skierniewicach odwiedzę go !!!!

Niestety na codzień spotykam się z dużo gorszymi ''wałkami''...taki to biznes..

ps.Łukasz nie pochwaliłeś się laguną,a czekałem na info czy kupiłeś..

może i przegapiłem z braku czasu.. ;p ale miałeś dać znać jak rozmawialiśmy ;p

ps.to gratulacje ..!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.