Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Włodi

Ducat odpala i gaśnie - wtf?

Polecane posty

Witam,

Dzisiaj ducat mi się zaczął dziwnie zachowywać (niektórzy pewnie powiedzą że zaczął się zachowywać normalnie bo do tej pory zawsze odpalał :) ).

Dzisiaj rano po kilkudniowej przerwie chciałem go odpalić. Jako że zimno lekko podciągnąłem cięgno i odpalam.... silnik odpalił lecz po ok. 3 sek. zgasł. I tak przez kolejne 10-12 razy. Próbowałem na różne sposoby - z gazem, bez gazu - za każdym razem tak samo. Nawet jeżeli trzymałem manetkę lekko odkręconą.

Macie panowie (i panie) jakiś pomysł co z tym fantem???

Co do odpalania to tak, musi parę razy zakręcić ale myślałem że to ze względu na niską temperaturę. Gaśnie niezależnie od tego czy dodam gazu czy nie. Nawet jak trzymam gaz i zaraz po odpaleniu wejdzie na 3-3,5 tys. obrotów to po kilku sekundach sam schodzi z obrotów i gaśnie.

Początkowo myślałem że się zalewa ale po wejściu na 3 tys. obrotów powinien paliwo przepalić i pracować normalnie więc nie wiem o co chodzi...

lukas a ten przekaźnik to jakaś poważna finansowo sprawa??? miałeś coś podobnego?

Takie dosyć trywialne, ale zapytać trzeba - a paliwo jest w zbiorniku?

Hehe pewnie i takie przypadki się zdarzały ale niestety u mnie to nie to.

Paliwo jest :)

Hej jak odpalasz monstera to stoi na nóżce bocznej? Może w zbiorniku coś chlupocze ale jak stoi na nóżce to nie zaciąga paliwa. U mnie był podobny problem jak moto stało dłuższy czas - palił ale tylko na chwilę, paliwa było trochę ale niewiele. Wsiadaj na dukata i weź go do pionu. Daj pompie popracować chwilę i wtedy odpalaj. Jak nie pomoże to pewnie to co koledzy piszą.

Tak, sprzęt stoi na bocznej stopce ale po kilku nieudanych próbach wsiadłem na niego, postawiłem do pionu, nawet przechlałem go na boki (paliwo jest - nie pełny bak ale rezerwa się nie świeci) kilka razy po czym z powrotem odstawiłem na boczną stopkę i nadal było tak samo.

Więc dla pewności i własnego spokoju doleję z 5l wachy i wtedy zobaczę jak sprawa będzie wyglądać.

Spróbuj odpalić też w pionie nie na nóżce. Słychać jak pompa pracuje? Powinien być taki charakterystyczny dźwięk.

No to panowie dzięki za porady bo rzeczywiście okazało się że to był problem ze zbyt niskim poziomem paliwa (chociaż nawet nie świeciła się rezerwa). Dolałem 5 litrów, dałem pompie chwilę popracować i ducat odpalił i pracował jak należy.

No chyba że sytuacja jeszcze się powtórzy to będzie znaczyło, że to jednak ten przekaźnik.

Dzięki za porady i Darkowi za gotowość pomocy ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.