Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
krl

MotoGP 800cc - GAME OVER!!!

Polecane posty

krl    0

A więc era 800cc właśnie się zakończyła, trwała od 2007r.

Według mnie jej koniec to słuszna decyzja, MotoGP winno być absolutny Top do którego pojemność 1000cc wyjątkowo pasuje a to co przyświecało prominentnym działaczom Dorny okazało się jednak pomyłką.

Motocykle o pojemności 990cc nie okazały się być bardziej niebezpieczne a widowisko które mieliśmy za ich czasów było wspaniałe.

Co do największych wygranych tej ery to myślę że zdecydowanie YAMAHA która mimo niezbyt mocnego silnika okazało się potrafiła stworzyć idealny pakiet i kompromis między mocą a prowadzeniem maszyny i trzy razy zawodnik korzystający z motocykla Yamaha sięgnął po tytuł.

Jeżeli miałbym wskazać zawodnika który jest największym wygranym to wskazałbym Casey Stoner- który mimo wielu krytycznych słów okazuje się być mistrzem olbrzymiego formatu.

W czasie tych pięciu lat nie tylko on zdobył dwa tytuły ale także Valentino Rossi którego traktuje w osobnych kategoriach uważam że dziś Valentino Rossi to dla większości synonim i marka w marce MotoGP i na zawsze pozostanie MISTRZEM.

Największy przegrany w mojej opinii to niestety mój ulubieniec Dani Pedrosa, człowiek który został ogłoszony Mistrzem nim stanął w szranki na torze w królewskiej klasie, człowiek którego zniszczył jego guru A.Puig mimo iż naprawdę jest doskonałym pilotem.

Spotkałem się też z opinią iż zmiana pojemności a co za tym idzie dopuszczalnej masy motocykli także była tworzona by wspomóc Daniego w osiągnięciu upragnionego tytułu dla Hiszpana i Repsola z którym jest związany – wydaję się to wielce prawdopodobne.

Jak wasze opinie w temacie MotoGP w wydaniu 800cc?

MISTRZOWIE ERY 800cc:

2011 – Casey Stoner

2010 – Jorge Lorenzo

2009 – Valentino Rossi

2008 – Valentino Rossi

2007 – Casey Stoner

Moje zdanie jest następujące...

Valentino Rossi - największy zawód wśród kibiców. Pół świata łącznie ze mną, liczyło, że Włoch, na włoskim motocyklu zdominuje sezon 2011. Niestety tak się nie stało. Licze ze na 1000 będzie lepiej

Casey Stoner - pomimo, że go nie lubię, pokazał klasę. Mając takie samo moto co lżejszy Pedrosa i Doviziozo, który na hondzie jeździ od zawsze, zdominował mistrzostwa. Nie zapominajmy o 2010 gdzie pod koniec sezonu łoił jak się patrzy

Dani Pedrosa - bardzo go lubię, ale wg mnie nie jest materiałem na mistrza. Zbyt filigranowy i za łatwo si łamie, przez co później nie zdobywa punktów

Ben Spies - bardzo fajna jazda. wg mnie zajdzie daleko

Jorge Lorenzo - bardzo się cieszę że ten zadufany w sobie hiszpan nie obronił tytułu

w sumie tyle

pozdrawiam

A co do zmiany na 1000 wydaje sie słuszna nie tylko dlatego że motogp będzie bardziej widowiskowe, ale wydaje mi się że zwiększy się ilość ekip, bo przyznam szczerze nudziło mnie juz oglądanie zazwyczaj 15-16 zawodników.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.