Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
chopper86

kominy od SSa

Polecane posty

Witam po kupnie SSa czas na jego generalny przegląd i przygotowania do sezonu,silnik wyjęty i dobrze umyty wycieki które były zostały usunięte itp.ale czas na układ wydechowy stan wylotów spalin wygląda strasznie w końcu nikt tam nie zaglądał od 2001r.czas i to rozebrać i sprawdzić i tu pytanko czy ktoś już rozbierał kominy od SSa?Wystarczy roznitować 3nity z tyłu i powalczyć z wkładką?czy są jeszcze gdzieś jakieś niespodzianki?po dokładnym wyczyszczeniu pora na wysoką polerkie ale to już inny temat:)

Hmmm:/tylko ja mam jakieś inne:/nitowane z tyłu.Na moich pisze Ducati ale od środka mam wybite numery serii i napis Remus.Czy Ducati w tym modelu dawała jakieś akcesoryjne kominy?może mam tak zwane pół przeloty?

Ducati zakładało kominy Remusa też.

A co jest w środku to raczej musisz sprawdzić, bo wygląda na to, że były dłubane, albo naprawiane, bo jeszcze nie widziałem remusów nitowanych po za moimi :twisted:

Zdejmij wydech, latarka w łape i lukaj jak nie chcesz rozbierać, może dojrzysz co tam siedzi.

A co planujesz z nimi zrobić?

Na razie chciałem je wyczyścić,właśnie jeden zdemontowałem jest piekelnie lekki:)ale widać ze siatka jest bardzo obkopcona sadzą i ma słabą przepustowość:/potem za siadką jest jakieś kolanko w duł.:/tylny dekiel zdjołem ale reszta siedzi jak zaklęta

jeszcze nie widziałem remusów nitowanych po za moimi :twisted:

Tak w kwestii formalnej: Teraz już MOIMI !!! :twisted:

;) :lol: :lol: :lol:

jeszcze nie widziałem remusów nitowanych po za moimi :twisted:

Tak w kwestii formalnej: Teraz już MOIMI !!! :twisted:

;) :lol: :lol: :lol:

Przepraszam, racja!

Jeszcze nie widziałem remusów nitowanych po za "teraz" Białego :lol:

Na razie chciałem je wyczyścić,właśnie jeden zdemontowałem jest piekelnie lekki:)ale widać ze siatka jest bardzo obkopcona sadzą i ma słabą przepustowość:/potem za siadką jest jakieś kolanko w duł.:/tylny dekiel zdjołem ale reszta siedzi jak zaklęta

Siatka czyli rura perforowana rozumiem, to że ona jest okopcona to nic, istotne jest to jak bardzo jest wypalone wytłumienie, czyli ta wata w środku komina co oplata rurę perforowaną.

A osobiście to bym poczekał do wiosny na czyszczenie kominów, silnik zalany olejem świeżym, po przeglądzie, nowe paliwko, odpowiednia temperatura silnika i walimy marchewami :twisted:

No właśnie ta siata jest po zaklejana czyli marnie:/ w sumie wykorzystuje czas generalny przegląd itp.pisałem o te przeszczużanie tych kominów może by podniósł przy okazji kilka decybelek:)L-tvin fajnie gada na przelotach (jak burza z piorunami)heheh w sam raz dla mnie:)

Ja u siebie mam Remusy carbonowe też nitowane i właśnie będę te nity naprawiał bo popuszczały w kilku miejscach.

sorry za OT

Z tym Gniewem Bożym też dobre:) coś mi tu tele psikusy robi bo się męcze z netem na tele znów w trasie.ale wruce to dalej będę działał z kominami:)

Ja u siebie mam Remusy carbonowe też nitowane i właśnie będę te nity naprawiał bo popuszczały w kilku miejscach.

sorry za OT

No ja dziś mam cały dzień na te tłumiki więc będę się bawił:) Ps.Edziu ci robił te kominy???masz jakiś filmik jak to dudni?w sumie wczoraj kupiłem rurę perforowaną i sam się nie zastanawiam czy ich nie zrobić na przeloty:)

A więc stało się:)Za pomocą Edzia z EdHaust przerobiłem i swoje kominy,instrukcje wydawane przez tele za skutkowały teraz dudni jak ,,Gniew Boży,,jak to mawia Biały

post-1072-1366037464,7326_thumb.jpg

post-1072-1366037464,8907_thumb.jpg

post-1072-1366037465,1484_thumb.jpg

no właśnie próbowałem ale nida rydy filmiku wysłać:/<font color='red'>[desmo]</font>

Jeszcze polerowanko i będą git:)a jutro sety pójdą pod lupę:)trzeba je odświeżyć:)no i czekamy na paczuszkie z MotoManiaxs:)

Oj widzę, że "nowy" ss-man wyjedzie na wiosnę :D

Podtrzymuję Cię na duchu: obyś nie stracił zapału, to wyniki będą !!

Wrzuć może "gniew Boży" na YT i daj link do filmu - posłucham z przyjemnością.

Choćby dlatego, że moje kominy tez zdemontowane...

Luz. Dudni na pewno zacnie, ale problem z dobrym nagraniem dźwięku to nie nowość.... Graty i dalszego miłego dłubania ; )

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.