chopper86 0 Napisano Listopad 9, 2011 Witam po kupnie SSa czas na jego generalny przegląd i przygotowania do sezonu,silnik wyjęty i dobrze umyty wycieki które były zostały usunięte itp.ale czas na układ wydechowy stan wylotów spalin wygląda strasznie w końcu nikt tam nie zaglądał od 2001r.czas i to rozebrać i sprawdzić i tu pytanko czy ktoś już rozbierał kominy od SSa?Wystarczy roznitować 3nity z tyłu i powalczyć z wkładką?czy są jeszcze gdzieś jakieś niespodzianki?po dokładnym wyczyszczeniu pora na wysoką polerkie ale to już inny temat:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Listopad 9, 2011 Tu jest kilka ciekawych 'mykow'. Moze cos dopasujesz? http://www.ducatisuite.com/performancemods.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Listopad 9, 2011 Prezo dobrze gada - dokładnie TUTAJ masz pokazane, jak się dobrać do kominów. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Listopad 9, 2011 No już zerkam:)dzięki za Pomoc:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Listopad 9, 2011 Hmmm:/tylko ja mam jakieś inne:/nitowane z tyłu.Na moich pisze Ducati ale od środka mam wybite numery serii i napis Remus.Czy Ducati w tym modelu dawała jakieś akcesoryjne kominy?może mam tak zwane pół przeloty? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Listopad 9, 2011 Tu jest kilka ciekawych 'mykow'. Moze cos dopasujesz?http://www.ducatisuite.com/performancemods.html Ale stronka ciekawa jest tam faktycznie kilka ciekawych spraw wyjaśnionych hehe biorę się za robotkie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Listopad 9, 2011 Ducati zakładało kominy Remusa też. A co jest w środku to raczej musisz sprawdzić, bo wygląda na to, że były dłubane, albo naprawiane, bo jeszcze nie widziałem remusów nitowanych po za moimi :twisted: Zdejmij wydech, latarka w łape i lukaj jak nie chcesz rozbierać, może dojrzysz co tam siedzi. A co planujesz z nimi zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Listopad 9, 2011 Na razie chciałem je wyczyścić,właśnie jeden zdemontowałem jest piekelnie lekki:)ale widać ze siatka jest bardzo obkopcona sadzą i ma słabą przepustowość:/potem za siadką jest jakieś kolanko w duł.:/tylny dekiel zdjołem ale reszta siedzi jak zaklęta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Listopad 9, 2011 jeszcze nie widziałem remusów nitowanych po za moimi :twisted: Tak w kwestii formalnej: Teraz już MOIMI !!! :twisted: ;) :lol: :lol: :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Listopad 9, 2011 jeszcze nie widziałem remusów nitowanych po za moimi :twisted: Tak w kwestii formalnej: Teraz już MOIMI !!! :twisted: ;) :lol: :lol: :lol: Przepraszam, racja! Jeszcze nie widziałem remusów nitowanych po za "teraz" Białego :lol: Na razie chciałem je wyczyścić,właśnie jeden zdemontowałem jest piekelnie lekki:)ale widać ze siatka jest bardzo obkopcona sadzą i ma słabą przepustowość:/potem za siadką jest jakieś kolanko w duł.:/tylny dekiel zdjołem ale reszta siedzi jak zaklęta Siatka czyli rura perforowana rozumiem, to że ona jest okopcona to nic, istotne jest to jak bardzo jest wypalone wytłumienie, czyli ta wata w środku komina co oplata rurę perforowaną. A osobiście to bym poczekał do wiosny na czyszczenie kominów, silnik zalany olejem świeżym, po przeglądzie, nowe paliwko, odpowiednia temperatura silnika i walimy marchewami :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Listopad 9, 2011 No właśnie ta siata jest po zaklejana czyli marnie:/ w sumie wykorzystuje czas generalny przegląd itp.pisałem o te przeszczużanie tych kominów może by podniósł przy okazji kilka decybelek:)L-tvin fajnie gada na przelotach (jak burza z piorunami)heheh w sam raz dla mnie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Listopad 10, 2011 jak burza z piorunami He he he Ja to nazwałem "Gniew Boży" :lol: :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Listopad 10, 2011 Stefano Dobre: ):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Listopad 10, 2011 Ja u siebie mam Remusy carbonowe też nitowane i właśnie będę te nity naprawiał bo popuszczały w kilku miejscach. sorry za OT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Listopad 10, 2011 Z tym Gniewem Bożym też dobre:) coś mi tu tele psikusy robi bo się męcze z netem na tele znów w trasie.ale wruce to dalej będę działał z kominami:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Listopad 11, 2011 Ja u siebie mam Remusy carbonowe też nitowane i właśnie będę te nity naprawiał bo popuszczały w kilku miejscach. sorry za OT No ja dziś mam cały dzień na te tłumiki więc będę się bawił:) Ps.Edziu ci robił te kominy???masz jakiś filmik jak to dudni?w sumie wczoraj kupiłem rurę perforowaną i sam się nie zastanawiam czy ich nie zrobić na przeloty:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Listopad 11, 2011 A więc stało się:)Za pomocą Edzia z EdHaust przerobiłem i swoje kominy,instrukcje wydawane przez tele za skutkowały teraz dudni jak ,,Gniew Boży,,jak to mawia Biały Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Listopad 11, 2011 Uwieczniony gniew boży? Pochwal się : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Listopad 11, 2011 no właśnie próbowałem ale nida rydy filmiku wysłać:/<font color='red'>[desmo]</font> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Listopad 11, 2011 Jeszcze polerowanko i będą git:)a jutro sety pójdą pod lupę:)trzeba je odświeżyć:)no i czekamy na paczuszkie z MotoManiaxs:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Listopad 11, 2011 Oj widzę, że "nowy" ss-man wyjedzie na wiosnę :D Podtrzymuję Cię na duchu: obyś nie stracił zapału, to wyniki będą !! Wrzuć może "gniew Boży" na YT i daj link do filmu - posłucham z przyjemnością. Choćby dlatego, że moje kominy tez zdemontowane... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Listopad 11, 2011 No może się u da z pomocą Makarona który już działa z filmikiem:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Listopad 11, 2011 Wlazło: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Listopad 11, 2011 No i git:)filmik tele nagrywany ale coś widać:)dzięki Makaron. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Listopad 11, 2011 Luz. Dudni na pewno zacnie, ale problem z dobrym nagraniem dźwięku to nie nowość.... Graty i dalszego miłego dłubania ; ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach