chopper86 0 Napisano Listopad 14, 2011 Siemanko,dalszy ciąg odświeżania mego SSa właśnie staną na tylnym błotniku (właśnie dostałem go w paczce)i okazało się że jest olbrzymi po przyłożeniu go do moto aż mi szczena opadła :? wiem że to funkcjonalne bo i lepsza osłona przed wodą i na kiete nie leci brud (o to głównie chodzi)więc coś musi tam z tyłu być :D i tu pytanie,czy ma ktoś może jakoś zmodyfikowany tylny błotnik?może jakieś pomysły?fotki?ja myślałem żeby go lekko przyciąć tu i tam:)inaczej wyprofilować.walczył już ktoś z tym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Listopad 14, 2011 Czy chodzi Ci o hugger? Błotnik przy oponie? Jak plastikowy to go pożesz podciąć lepszymi nożycami do blachy i potem "zarobić" krawędzie papierem ściernym na kostce. Ale może go po prostu nie zakładaj? A jak już to króciutki z węgla..? ;) Napatrz się tutaj http://www.radicalducati.com/index.php?page=home Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Listopad 14, 2011 O właśnie o coś takiego mi chodzi,coś muszę założyć żeby osłonić łańcuch od brudu z koła,tak jak jest teraz to wszystko wali na kiete co skraca jej żywot zbędnie:/dzięki za linka właśnie czegoś szukam dal siebie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Listopad 14, 2011 Kurczaki ale mają tam nie które fajne sztuki,to się nazywa modyfikacja a nie to co ja:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krycha 0 Napisano Listopad 15, 2011 czesc Marek czyli juz wiesz dlaczego go zdejmowalem :) po prostu wyglada jak qpa :) ciesze sie ze doszedl BTW biedne wydechy :( ;) pozdr ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Listopad 15, 2011 No doszedł:)właśnie pocykałem mu fotki i tne go wirtualnie w kompie na różne sposoby:)jeden wpadł mi w oko:)więc chyba jutro będzie nowy błotniczek:):):):)fotki oczywiście wrzuce.a Kominy:):):)jak to mawia Biały teraz słychać ,,Gniew Boży,,:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Listopad 15, 2011 jak to mawia Biały teraz słychać ,,Gniew Boży,,:) I tak trzymaj - tak ma być :twisted: :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Listopad 15, 2011 No i zrobione typ szpikulec:)będzie słonko porobię focie w plenerze bo w garagie cienko widać za dużo czarnego:):)ale teraz mi się podoba pewna strona dała do myślenia było tam tego sprzętu.:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SCHNNAZZI 4 Napisano Grudzień 4, 2011 Kolego no i gdzie ta fotka tego błotnika :) chętnie zobaczyłbym jak Ci to wyszło. Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Grudzień 6, 2011 Aj wybacz zapomiało mi się nawał pracy.na dniach cyknę i podrzucę:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Grudzień 11, 2011 a więc tak to się przedstawia fotki świeże dzisiejsze błotnik się sprawdza na kiete piach nie leci:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
desmoto 0 Napisano Grudzień 11, 2011 Szczerze to właśnie tak powinien wyglądać oryginał ..naprawdę w ten sposób jest on o niebo ładniejszy :thumbup: A swoją drogą to ja swojego też muszę podobnie prze manipulować ;) Pozdrawiam :wave: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Grudzień 11, 2011 Fajnie wyszło. Mad Max górą!! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Grudzień 11, 2011 Szczerze to jak patrzę na mego SSa a miałem boczne owiewki zdjęte to mi się taka retrorakieta zaraz na myśl nasuwa:)ech Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Grudzień 11, 2011 Szczerze to jak patrzę na mego SSa a miałem boczne owiewki zdjęte to mi się taka retrorakieta zaraz na myśl nasuwa:)ech Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Grudzień 11, 2011 ups:/zdublowało się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SCHNNAZZI 4 Napisano Grudzień 12, 2011 Kolego mów krok po kroku jak zrobiłeś taki błotnik. Jest w dechę. Teraz sam myślę sobie kupić na tył i zamontować bo oryginał tragicznie wygląda ;/ czekam na manual :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Grudzień 12, 2011 a więc jak większość mych projektów to i ten był impulsem,na początku trzeba było oblukać w necie kilka błotniczków,potem dobrać kształt do lini nadwozia.markier czarny i projektujesz trochę przyłożyć i wyobrazić sobie jak to będzie się przedstawiało.ale teraz o wycince a więc.pierwsze co musisz sobie na nim walnąć linie wytyczne (tak odręcznie)gdy już będzie gotowy to miara i tu zaczną się schody bo błotnik nie jest płaszczyzną więc każdy wymiar będzie gdzieś uciekał.Ja złapałem na początku środek od kąt miał się zacząć błotnik i po bokach na dole gdzie miał się skończyć.następnie od ręcznie odrysowałem pół kola łączące oby dwie wytyczne,oczywiście były nie równe.więc wyznaczyłem sobie linie od dolnych punktów przez środek błotnika żeby mieć punkt zachaczenia i od tej lini wysuwałem co 0,5mm nowy punkt potem połączyłem wszystko jedną linią ciągłą i wzór gotowy.Teraz wycinka a więc pierwsze cięcia zwykłą szlifierką z regulacją obrotów i tarczą ,,1,, (odcinasz największe elementy zachowując odległość od wzoru jakieś 2cm na zapas.Resztę zdziałałem multiszlifierką z głowica żyłkową zakładasz ostrza tnące i wycinasz z dość dużą precyzją (nie ma co się śpieszyć)kolejny krok to przekładka z tnącej końcówki na cierną żeby wygładzić cięcia(trzeba z tym delikatnie)bo możesz przez przypadek pod szlifować za głęboko i będzie mały problem:)następny krok to kosteczka polerska z papierem 5000 i dogładzasz nowe kształty cięć żeby były gładziutkie:)potem jeszcze tylko czernidło żeby ładnie wyciągnąć kolor z błotniczka i gotowe:)montujesz i cieszysz się z własnej pracy:)nic lepszego:)całość operacji to jakieś 35min z wliczeniem przerwy na specjalka:)reszta w twoich rękach:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marian89 1 Napisano Styczeń 18, 2012 pomysł perfidny , tez mam w planach to nadkole. ale myslalem aby okleic je carbonem, lub folia stickerbomb? jak myslicie fajnie by to wygladało czy do dukat to nie pasuje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pepik 0 Napisano Styczeń 19, 2012 pomysł perfidny , tez mam w planach to nadkole. ale myslalem aby okleic je carbonem, lub folia stickerbomb? jak myslicie fajnie by to wygladało czy do dukat to nie pasuje? Jak dla mnie to trochę nie pasuje. Tym bardziej starszej stylistyce. Moim zdaniem to na Hornecie by jeszcze przeszło, w jakimś "zawadiackim" projekcie ;) Carbon. Już lepiej. Ducati nawiązują do sportu, a w sporcie carbon widać ;) Pozdro! pepik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Styczeń 22, 2012 Dziś i ja poczułem impuls i postanowiłem przyciąć to i owo :) Wróciłem więc z garażu do domu z tylnym błotnikiem, i zabrałem sie do pracy. Tu chcę też podziekować tym do których wysłałem jakies zapytania dotyczących tematu :) Dzięki!!! Przygotowałem sobie plaster opatrunkowy za pomoca którego chciałem zarysować kształt, brzeszczot do wycinania i papier ścierny do wygładzenia krawędzi i dopieszczenia tego co miało powstać. Praca trwała cos ok 1 godzinki :) Przyznam że cięcie tego plastiku brzeszczotem nie nalezy do najprzyjemniejszych ale jakoś dałem radę :D Brzeszczot sie ładnie wygina wiec dobrze sie cięło wszystkie łuki. Kształt pewnie nie wszystkim odpowiada ale mi sie podoba :D no i nie do końca jest symetryczny. Postanowiłem nie korzystać z symetrii gdyż nie pasował mi łuk który zarysowałem od strony łańcucha a który był identyczny jak ten ze strony przeciwnej. Tak więc symetria jest ale do pewnego momentu a potem kazda ze stron ma swój łuk :) Aby zobrazować wszystko to co tu napisałem załączam kilka zdjęć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Styczeń 22, 2012 No i "sorki" że dołączyłem sie TU do tematu choć mój błotniczek jest od monsterka ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chopper86 0 Napisano Styczeń 22, 2012 No i elegancko,wyszedł kozacko,a temat dotyczy błotnika nie ważne od jakiego modelu:):):)elegancko jest:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marian89 1 Napisano Luty 11, 2012 błotnik chciałem wykonać na wzór tego carbonowego krótkiego. wyszło o tak. wiem ze to tylko ''plaster słoniny w carbonie;D" mi się podoba zwłaszcza ze ori błotnik jest wielki jak z traktora i zasłania 1/3 koła. a na chlapanie woda coś wymyśle bo błotnika z posiedzenia już nie ma i trzeba zaślepić. moto wizualnie poszedł do góry na zadupku i wygada dla mnie lepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Luty 11, 2012 Marian , dbaj o sprzęt , dobrze się z tym czuj . No i się nie przejmuj ewentualną krytyką. Niewielu naszych kolegów jest z podkarpacia.. ;) Wyszło całkiem spoko :) Forza Ducati! ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach