Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
bundes

Zimowe Mody Monstera

Polecane posty

Nadeszła zimowa nuda, więc czas zmienić barwy monsterka. No i może coś jeszcze. Wklejam fotki rozebranego bike'a, następnie doklejał będę foty w trakcie montażu.

Pierwsza koncepcja: biały.

Ale jeśli biały, to napis na zbiorniku czerwony czy czarny? No i z czerwonym pasem na zbiorniku i błotniku czy bez?

A ramę zostawić czarną czy rzucić czerwony proszek? A może biały?

Za dużo pytań... Proponujcie

ps. Jak widać jeszcze przed demontażem zrobiłem polerkę kominów.

post-1004-1366037486,1957_thumb.jpg

post-1004-1366037486,4418_thumb.jpg

post-1004-1366037486,5138_thumb.jpg

post-1004-1366037486,5841_thumb.jpg

Wreszcie wyszło tak jak trzeba, pierwsze oględziny.

No i zastanawiam się jeszcze czy dodawać czerwony pas.

post-1004-1366037567,1033_thumb.jpg

post-1004-1366037567,1921_thumb.jpg

To jest biały biały, czy biała perła?

Też bym dał ramę na czerwono, widziałem białego monstera z czarną ramą i jakoś szału nie było, wyglądał jak po glebie i polakierowany w sumie bez przemyślenia.

Pasek też tak dość oklepany i z ramą to tak dość monotematycznie może wyjść.

Biały dwuwarstwowy, bez ziarna. Perła wychodzi jakoś tak kremowo, a miała być biel.

Wczoraj wstępnie go złożyłem żeby zobaczyć całość. Jeszcze bez naklejek. Przyznam, że ramy trochę mi szkoda bo jest w orginale.

post-1004-1366037567,2722_thumb.jpg

post-1004-1366037567,3526_thumb.jpg

To zastanów się z ramą bo pasuje żeby była w połysku jeśli taki jest biały lakier, który masz teraz, a jak pomalujesz proszkowo to z połyskiem kiepsko. Czerwony pasek może i jest oklepany, ale wygląda nieźle i sportowo i będzie pasował. A jak chcesz coś bardziej oryginalnego to dawaj custmom painting, aerograf lub paint striping!

Moje zdanie - jakem "bialy" ;) :lol:

Do białego tylko rama czerwona - bez żadnych pasków.

Diabeł tkwi w szczegółach, więc biały zbiornik z czerwonym napisem wymusza czerwoną ramę.

Boczki wywal i będzie wg MOJEGO gustu.

No, ale to Twoje moto... ;)

Witam, moim skromnym zdaniem:

- Biały felunek :) dla mnie bomba. Mimo, że nie jestem fanem tej felgi, tu mi się podoba.

- Kominy skrócić.

- Boczki.. Podzielam zdanie Białego114. Zdjąć, albo tak jak na załączonym zdjęciu. W czerni dają ładne odcięcie baku od nakładki siedzenia, którą chętnie bym ujrzał.

- Rama, na przykładowym zdjęciu pasuje mi czarna. Nie ruszałbym oryginalnego lakieru na ramie.

- Biały błotnik do białej felgi... Nie wiem czy to nie za dużo szczęścia na raz.

post-1045-1366037568,9673_thumb.jpg

Witam, moim skromnym zdaniem:

- Kominy skrócić.

- Biały błotnik do białej felgi... Nie wiem czy to nie za dużo szczęścia na raz.

1. No właśnie, też o tym myślałem. Skrócić żaden problem, tym bardziej, że już je wybebeszyłem. Tylko jeśli skrócić to od tyłu czy od przodu? No bo jeśli od tyłu to niestety popsuje napis Ducati na tłumikach :(

Jak to zwykle robią właściciele Monsterków?

2. Jeśli biały błotnik to przesada, to może rozbić go czerwoną folią np. w postaci pasa ze szparunkami? Albo na przedzie logo Duca i z dwóch stron blotnika czerwony napis np.DucatiPerformance?

Aha: na boczkach już nakleiłem czerwony napis DucatiMonster

Nie no, ja spodziewam się jednak trochę innego efektu końcowego, oczywiście o gustach się nie dyskutuje, może komuś podoba się motor ponitowany jak radziecka łódź podwodna :D Po drugie nie widzę sensu ucinania tłumika z dwóch stron. Albo z tyłu albo z przodu, ale chyba jednak z przodu. Na razie jednak skupiam się nad klorystyką i może zacznę na próbę od oklein folią ploterową.

Spoko - kominy przejdą przez "kurację odmładzającą" ;)

A co do folii...też to przerabiałem...

Osłony i błotnik tylny.

100_0341.JPG

Po jakimś czasie zdzierałem, bo zaczęła "się odwijać". Może dlatego, że nie zadbałem o dokładne przyklejenie od spodu - została na własnym kleju, a może gdybym podkleił np. "Kropelką" trzymałaby się lepiej.

Co do Twoich dylematów:

O zadupku myślałeś ? Będzie biały ?

biały114 ma rację-zadupek obowiązkowy w takiej kombinacji :!: ten czarna długa kanapa wprowadza zmieszanie, trzeba to odciąć białym akcentem ;)

No właśnie te osłonki w karboniku są "wypas", chyba ładniejsze niż wycinane i przeszklone. Co do zadupka macie rację, tylko że go nie mam. Te drugie kominki extraliga!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.