Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
kobra

Pytanie przy zakupie Monster S4 2001.

Polecane posty

Witam. Jestem tu nowy. Jezdzę VS 1400 intruderem, ale od zawsze marzylem o monsterze. Winkielki tez kuszą... :twisted: Mialem juz kiedys przygodę z SS600 i do dzis baaardzo dobrze go wspominam, super prowadzenie, bo mocy to jednak trochę brakowalo, ale jednak nadrabial kapitalnym podwoziem. Mam na oku monstera s4 z 2001 roku. Nie znalazlem takiego modelu na alledrogo i nie bardzo tez mogę sie odnieść do jego ceny. Nikt ze znajomych tez nie ma monstera, a posiadacze japoni wiedzą swoje... :ugeek: Moze ktos z forumowiczow go oceni? http://www.donedeal.ie/for-sale/motorbikes/2583830 Wg sprzedającego stan perfekcyjny, 10500 mil, opony, łańcuch, zębatki nowe, 115 kucy, wydech termigioni z dedykowanymi filtrami powietrza i chipem(?). Jedyny minus, paski rozrzadu do zmiany. O ile jestem w stanie ocenić ogólny stan motocykla, to jak sie ma cena do tego rocznika? Stan wyglada na OK, wydechy chyba z wyzszej półki... Przebieg zastanawiajacy ale tutaj mozliwy. Sam kupilem intrudera od goscia ktory sprowadzil go z Californi, a w Irlandii trzymal 7 lat w domu,jezdzac 2-3(!!!) razy w roku tylko w sloneczny dzien lipca, bo juz lata nie te. Jesli chodzi o Irlandię to pogoda faktycznie nie rozpieszcza i czasem trzeba duzego samozaparcia zeby jezdzic tu na 2 kolkach. Jaki jest koszt wymiany i części w PL (paski,napinacze,lozyska?). Czy ta S4 ma jakies slabe punkty? Pewnie powtarzam tutaj pytania ale nie bardzo mam czas szukac, bede wdzieczny za jakies info.pozdr!

Monster S4 jest niby pochodną silnika 916SBK, ale ma już układ wtryskowy z "małym" ECU. w Przypadku wymiany wydechów wymienia sie cały komp, w przypadku termisów jest on w zestawie. Tak samo jak wkład filtra powietrza.

Poza wymiana pasków nalezałoby zrobić przegląd głowic i inspekcję sprzegła. Rolki napinajace i prowadzące maja wymienne łozyska. Sama wymiana zalezy od ich stanu.

Poza tym wszystko standardowo jak to w motocyklu.

Minusem S4 ale nie tylko jest podłej jakości lakier na silniku, rozszczelniający się zawias zbiornika, oraz przegrzewajacy sie regulator napiecia, szczególnie przy górnych wydechach.

A tak z fotek to raczej poprawnie wszystkom wyglada.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.