Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
SCHNNAZZI

Czy ten nepęd podejdzie?

Polecane posty

Po choooyooo z tym rozwiercaniem. Pie... zębatką o ściane, zamknąłem garaż i siedzę i myślę. Ehhh chyba mam jakiś zły dzień bo wszystko mnie denerwuje :(

Widocznie to nie dzień Ducati:)czasem lepiej chwile odpuścić,za jakiś czas pójdzie łatwiej:)

No przydało sie to myślenie. Zawiozłem zębatke do kowala i on mi rozwiercił elegancko. Właśnie niedawno skończyłem zakładać napęd. Stre śruby wymieniłem na nowe, bo bałem się że ukręce drugą. Czasami trzeba usiąść i na spokojnie pomyśleć :) Wesołych Świąt!

Coby nie zakładać nowego:

Wielkimi krokami zbliża się do mnie wymiana napędu (ze względu na przednią "zębatkę" - WIENIEC ZĘBATY - special for Theo ;) )

Na obecną chwilę mam 14 zębów przód i 38 tył - czyli mniejszy przód (fabrycznie jest 15/38)

Na razie przeglądnąłem Larssona i Allegro. Potem trafiłem na InterMotors, bo zaciekawił mnie tył od Supersprox:

Czy ktoś z Was ma założoną taką ?

LINK

Warto wydać ponad 100 zł więcej w stosunku do stalowej ?? Pomijając oczywiście walory wizualne ;)

Łańcuch jeszcze nie zdecydowałem, czy złoty, czy zwykły(srebrny) - 525 ZVMX/100 X2-ring hiper wzmocniony - jeśli złoty, to za "wygląd" tylnej zębatki dokładać kasę ?

Czy to "duraluminium" to lepsze rozwiązanie ?

No i sprawa zasadnicza: macie jakieś "przetarte szlaki" wśród sprzedawców, czy tylko Allegro, eBay, Larsson i InterMotors ??

Wydaje mi się że Theodor miał w swoim monsterze ten model.

Wizualnie wygląda bardzo przyjemnie, niestety aluminiowe lub duraluminiowe wieńce zębate przy zaniedbaniu mogą się znacznie szybciej zużywać niż ich stalowe odpowiedniki.

Widziałem podobny wieniec zębaty z aluminiowym wnętrzem i stalowym wieńcem zębatym.

Waga ma znaczenie przede wszystkim na torze i na 1/4 mili.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.