Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
AR156SW

Bak do Mostera 600-620, czy pasuje do 750 z 00r

Polecane posty

Witam,

Potrzebuję kupić bak do swojego Monstera 750 z rocznika 2000. Czy baki od 600 i 620 będą pasowały? Rama chyba jest ta sama, więc i bak chyba jest taki sam, ale czy ktoś mógłby to potwierdzić?

Dzięki,

Tomek

jesli dobrze pamietam to 750 ma metalowy zbiornik a co za tym idzie pompa paliwa jest inna niz w 620 ponadto 620 zawiera plastikowy zbiornik, nie jestem pewiem co do ulkadu rurek na spodzie.

ponadto w 750 bateria jest w innej pozycji co dodatkowo uniemozliwia zamontowanie plastikowego zbiornika.

sprawdze wszystko w poniedzialek i odezwe sie jeszcze

ps. wtrysk czy gaznik ??

Mój jest na gaźnikach, rocznik 2000. Myślałem, że zaczepy będą takie same, bo rama wygląda identycznie, przynajmniej na zdjęciach.

To jak masz gaźnikówkę to najmniejszy problem masz, bo jak kupisz z pompą paliwową to ją pominiesz, bo przecież masz pompę podciśnieniową, albo na odwrót. A zaczep powinien pasować o ile się nie mylę, na tyle ile widziałem zbiorników to się nie różniły zaczepy.

Marzy Ci się plastikowy zbiornik?

Nie, nie marzy mi się, po prostu mój bak jest wgnieciony, do tego coś tam ktoś już wcześniej przy nim grzebał i w jednym miejscu delikatnie przecieka. Stwierdziłem, że lepiej kupić cały niż naprawiać ten co mam, chociaż jak nie znajdę, to ten też da się naprawić, tylko dłużej będzie to trwało niż wymiana na inny. Dzięki za info.

a wiec tak posprawdzalem wszystko i zakladajac ze monster jest modelem z roku 2000 to potrzebujesz METALOWY zbiornik, pasujace modele to :

600/750 - 98/2001- gaznik

900 - 98/2000- gaznik

pozniejsze modele przeszly na wtrysk, zmienilo sie polozenie akumulatora oraz zbiorniki zostaly zmienione na plastikowe

zakladam ze wszystkie akcesorka i mocowane do zbiornika zostana przelozone

ten powinien pasowac :

http://allegro.pl/ducati-monster-600-zb ... 41562.html

mam nadzieje ze to pomoze

Hej,

Tak, wiem już od theodora, że potrzebuję zbiornika tylko do wersji gaźnikowej, inny nie będzie pasował.

Wszystkie akcesoria mam, mój zbiornik je ma.

Ten z aukcji powinien pasować.

Dzięki,

Tomek

Musisz uważać, aby zbiornik był faktycznie ze zbliżonego rocznika.

Kiedyś się naciąłem i kupiłem zbiornik ze starszego gaźnikowego monstera.

Mój monster jest roku '00, a zbiornik za parę złotych kupiłem ze starszego monstera (nie potrafię powiedzieć, z którego roku).

Na pierwszy rzut oka niczym się nie różniły. Wszystkie gwinty te same.

Podczas montażu okazało się jednak, że jest o centymetr szerszy.

Po mocnych regulacjach tych gumowych prowadnic zbiornika z ledwością wszedł na ramę.

Już cieszyłem się sukcesem gdy okazało się, że nie mogę zatrzasnąć na zbiorniku fotela bo był za szeroki.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.