Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Alcapone

Kolektor do s2r 800 -> pasuje od s4?

Polecane posty

Witajcie!

Znalazlem kolektor usuwajacy katalizator razem z gornym dolotem na boki do s2r s4r. Problem tylko w tym ze pisze ze ma 49mm srednicy i pomimo ze pisze s2 i s4 to nie jestem w tym momencie pewien czy podejdzie pod 800. Niestety nie mam jak sprawdzic bo mnie nie ma przy motongu...

Moze ktos mnie oswiecic?

Pozdrawiam :)

S2R800 i S4R 996 Desmoquatro mają bliźniacze kolektory.

Czy na pewno? Kiedyś przerabiałem końcówkę termi. Była od S4R i nie pasowała do S2R800. Były inne średnice rur i inny rozstaw.

Czy na pewno? Kiedyś przerabiałem końcówkę termi. Była od S4R i nie pasowała do S2R800. Były inne średnice rur i inny rozstaw.

Było pytanie o kolektor a nie o tłumik końcowy. Poza tym może miałeś końcówkę od S4R Testastretta a nie Desmoquatro.

Było pytanie o kolektor a nie o tłumik końcowy. Poza tym może miałeś końcówkę od S4R Testastretta a nie Desmoquatro.

Może to była od testastretty. Lepiej przed kupnem się upewnić czy pasuje. Kolega tak kupował właśnie końcówkę co miała pasować do S2R i S4R a nie pasowała i trzeba było przerabiać. A jak końcówka nie pasowała to wyjście z katalizatora było inne to i kolektory musiały być inne. Może cały kompletny układ pasuje.

http://www.ebay.de/itm/ws/eBayISAPI.dll ... 0923808149

kupione :) mysle ze niezla cena... mialem kupowac chinskie ktore likwiduja tylko kata za 160 ojro i bawic sie zeby potem jakos przeciagnac 1 tlumik na bok. tylutaj juz jest gotowe, a nawet jak bedzie trzeba przerabiac mocowanie to lepjej jak bawic sie w giecie rur :S

Witajcie jeszcze raz :)

Mam male pytanko, Kupilem ten kolektor ale uslyszalem od Taty ze nic z niego nie bedzie bo rury sie schodza jak na zdj i ze bedzie brzydko chodzil:

kolektor.png

Jaki jest cel laczenia dolotu? Nie latwiej/lepiej byloby puscic rury pojedynczo z kazdego cylindra ?

Pozdrawiam :)

Borys

a w którym ducacie nie masz połączonych rur?

w 748 są połączone np.

z tego co mi po głowie lata to chodzi o wyrównanie cisnien na poszczególnych cylindrach? ale moge sie mylic

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.