Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
tetech

Monster Gdańsk prośba o ocenę

Polecane posty

Witam wszystkich.

Przywitałem się, powitałem innych co by posty nabić więc teraz do sedna:

Oglądałem parę dni temu oto moto: http://allegro.pl/ducati-monster-600-id ... 48933.html

Czy ktoś ze zdjęć jest w stanie ocenić? Moto sprowadzone z Włoch, zabawnie się składa, że właściciel i ja pochodzimy z tego samego miasta i spotkaliśmy się w Gdańsku. Sprowadzone było nie przez handlarza a przez znajomego (dało się to zweryfikować więc wierzę). Jako, że na Dukatach się nie znam mogę napisać co ja zauważyłem.

Siedzenie lekko "chodzi" na boki mimo, że jest zamknięte, opony z 2006r, lustra chyba wymienione. Ogólnie wygląda na zadbany, czysty egzemplarz.

Jedna rzecz mnie martwi... Po oględzinach poprosiłem o odpalenie by go osłuchać nieco i ku mojemu zdziwieniu (może niektórych to akurat nie zdziwi:D) nie odpalił. Właściciel twierdzi, że aku padnięte ale kręcił dosyć długo i równo. Po mojemu to raczej zalanie albo może i coś poważniejszego?

Pojadę zapewne do neigo drugi raz ale już z głębszym zamiarem zakupu (o ile odpali oczywiście:D ) i tutaj też moja prośba. Czy jest ktoś z Dukatowców trójmiejskich który by mógł mi pomóc w ocenie:)

Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam,

Tomek

Od razu mówię nie napalaj się na niego :P Jeśli nie odpalił to jeszcze nic nie znaczy. Vkę ciężko jest przełamać, więc akumulator ma sporo roboty. Nawet jeśli wydaje ci się, że rozrusznik kręci w miarę szybko i równo może nie chcieć w ogóle zagadać. Ja raz kilka godzin zmarnowałem próbując odpalić swojego i szukając przyczyn czemu nie pali - daremny mój trud i zdejmowanie owiewek i wykręcanie świec. A było u mnie tak samo jak ty mówisz, wydawało się, że kręci równo. Podłączenie pod urządzenie rozruchowe wyjaśniło sprawę i odpalił od strzału.

Co do konkretnej sztuki to może ktoś inny coś wypatrzy.

Moto faktycznie wygląda na czyste - bo czyste jest.(umyte, może nawet zadbane).

To, co MI rzuciło się w oczy - napisy na zbiorniku...

Zobacz, gdzie są umieszczone u sprzedawcy, a gdzie TUTAJ

Ducati%20M600%20dark.jpg

2035748933_2

Witaj.

Mój Monster podczas zakupu też nie odpalał.

Zalewał świece. najbardziej prostym wytłumaczeniem byla regulacja gaźników.

Niestety przyczyna okazała się troszkę bardziej poważna.

Uszkodzone mambrany gaźników. Więc przyczyn może być sporo.

Jednak trzeba go obejrzeć, zobaczyć świece, podłączyć prostownik i wszystko wyjdzie na jaw.

Ale uwierz mi że jak już, choroby mu miną to nie będziesz chciał go oddać.

Zerknij w swoim powitalnym poście ilu chetnych z Gdańska jest do pomocy.

Skorzystaj.

Moto nie tylko dla fanów ducati, ale i ligi NBA :lol:

Ale podoba mi się, ma piękne wydechy... no to na tyle...

piękny oryginalny Ducat...

Ej, ej w moich stronach NBA to nomalka:] Sam mam auto z takim oznaczeniem:)

Po 20 o ile będzie jeszcze na sprzedaż poproszę kogoś z forum co by ze mną podjechał i wtedy zapadnie pewnie decyzja. No i jeszcze planuję się dowiedzieć czegoś od ludzi którzy to moto sprowadzali:)

Dzięki też za wszystkie opinie.

Pozd

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.