Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
makaron

Troy Bayliss will race at Imola?

Polecane posty

krl    0

Myślę że jeżeli już decydujesz się na wklejenie linków obcojęzycznych powinieneś choć opisać czego dotyczą a najlepiej przetłumaczyć choć w skrócie by nakreślić treść zawartą w artykułach.

Pewnie nie wszyscy znają język angielski i takie wklejanie linków jest o tyle bez sensu że ci którzy znają język czytają pewnie takie strony jak Ducati News Today, MotoMatters, Scoop.it, Motoblog.it etc.

Sami więc trafiają na te teksty, reszta przeglądających tylko nasze forum i tak nie może zapoznać się z treścią ponieważ może nie znać języka więc nie ma sensu wklejać czegoś co jest nie zrozumiałe, chyba że opiszesz treść dla przykładu podając powód dla którego Troy Bayliss nie wystartował czy nie wystartuje z dziką kartą na Philip Island czy Imoli.

Oczywiście biorę także pod uwagę fakt iż jestem w błędzie i linki ze stron w wersji UK czy IT są dla wszystkich jasne i zrozumiałe więc wklejanie ich bez tłumaczenia lub krótkiego opisu treści jest pożądane ponieważ nie każdy ma czas grzebać w czeluściach netu.

Myślę że jeżeli już decydujesz się na wklejenie linków obcojęzycznych powinieneś choć opisać czego dotyczą a najlepiej przetłumaczyć choć w skrócie by nakreślić treść zawartą w artykułach.

Pewnie nie wszyscy znają język angielski i takie wklejanie linków jest o tyle bez sensu że ci którzy znają język czytają pewnie takie strony jak Ducati News Today, MotoMatters, Scoop.it, Motoblog.it etc.

Sami więc trafiają na te teksty, reszta przeglądających tylko nasze forum i tak nie może zapoznać się z treścią ponieważ może nie znać języka więc nie ma sensu wklejać czegoś co jest nie zrozumiałe, chyba że opiszesz treść dla przykładu podając powód dla którego Troy Bayliss nie wystartował czy nie wystartuje z dziką kartą na Philip Island czy Imoli.

Oczywiście biorę także pod uwagę fakt iż jestem w błędzie i linki ze stron w wersji UK czy IT są dla wszystkich jasne i zrozumiałe więc wklejanie ich bez tłumaczenia lub krótkiego opisu treści jest pożądane ponieważ nie każdy ma czas grzebać w czeluściach netu.

Witaj Krl.

Kto nie chce, nie przeczyta.

Mod może usunąć post/ inne moje posty, dla mnie nie jest to problemem.

Japońskiego też nie znam, co nie stanowi przeszkody w przeglądaniu np. tej strony:

http://www.virginducati.com/ + http://translate.google.pl/#ja|pl|

Zachęcam wszystkich do lektury, nie tylko na "naszym podwórku".

Dziś raz jeszcze przeczytałem Twoją wypowiedź. Wnioskuję, że idąc dalej Twoją logiką, nonsensem jest linkowanie do artykułów w języku ojczystym.. Bo ci, którzy znają język polski, zapewne czytają strony tematyczne.

??

krl    0
Dziś raz jeszcze przeczytałem Twoją wypowiedź. Wnioskuję, że idąc dalej Twoją logiką, nonsensem jest linkowanie do artykułów w języku ojczystym.. Bo ci, którzy znają język polski, zapewne czytają strony tematyczne.

??

Odnoszę wrażenie że przeczytałeś ale nie zrozumiałeś-lub potraktowałeś to jako mój atak na twoją osobę a jestem od tego daleki.

Ja także chodzę po różnych stronach w necie jak pewnie większość z nas w tym stronach Francuskich, Hiszpańskich, Niemieckich, Rosyjskich i wielu innych tylko nie wklejam od razu na forum informacji jak wieszość z nas które z jakiegoś powodu wydają mi się istotne, ważne bądź ciekawe nie jestem poliglotą i nie władam wszystkimi językami więc nie mogę wiedzieć co zawiera tekst a treść w tych artykułach to podstawa.

Zwróć uwagę że pod wieloma takimi linkami nie ma dalej postów lub jest ich nie wiele i myślę że powód jest jasny trudno wypowiadać się w temacie nie rozumiejąc tekstu, więc takie wklejanie linków nie wnosi zbyt wiele.

Padła więc moja sugestia byś w tej sytuacji dodał coś od siebie bo wszyscy mogli zorientować się czego dotyczy tekst, rozumiem że tłumaczyć całe teksty jest trudno choćby ze względu na czas ale jak ktoś wie czego on dotyczy i zainteresuje go może choćby wrzucić to w tłumacza google i wyciągnąć sens artykułu.

Przykładem niech będzie strona którą wkleiłeś, tyczy wyjaśnienia sytuacji Troy Bayliss-a i jego ewentualnej dzikiej karty na tory Philip Island lub Imola - czyli w wielkim skrócie ewentualnego powrotu na tor.

Moim zadaniem takie suche wklejanie to tylko podbijanie ilości postów i w zasadzie każdy może wkleić cokolwiek nawet nie wiedząc czego dotyczy artykuł a kierując się zdjęciem na którym jest Ducati lub VR cz inny zawodnik bo można przyjąć że jest to coś interesującego demomaniaków.

Nie jest to mój atak na twoją osobę a raczej chęć wyjaśniania tego co wklejamy wszystkim którzy to zobaczą, bo jak myślę wklejamy to co jest istotne i związane z naszą pasją tylko tak jak napisałem nie każdy zna język angielski i nie może wyciągnąć z takich linków informacji.

Jestem za tym byś wklejał jak najwięcej tylko tak by wnosiło to jakąś treść dla forumowiczów a nie było tylko czystym wytnij-wklej.

Sam bardzo często zaglądam w to co wklejasz bo nie muszę przeszukiwać czeluści netu tylko mam je podane na patelni ale co mają z tego osoby które kompletnie nie wiedzą o co chodzi bo poza linkiem do angielskiej strony nie ma nic poza zdjęciami które rozumie każdy.

Witam ponownie, nie odbieram tej dyskusji jako atak na mnie, jedynie zastosowanie pokrętnej logiki. Przyznam się bez bicia, że moje linkowanie bez tłumaczenia jest po części oznaką lenistwa... :oops: Z drugiej jednak strony, nie chcę przekładać artykułu, bo nie jestem jego autorem. Takie rozwiązanie jest dla mnie "złotym środkiem". Każdy w każdej chwili może sobie przetłumaczyć nieznane słowo.

W sprawie nabijania postów, nie jest mi to do niczego potrzebne. Licznik postów nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem wartości.

Krl- "nie wklejam od razu na forum informacji jak wieszość z nas które z jakiegoś powodu wydają mi się istotne, ważne bądź ciekawe"

Moim skromnym zdaniem, jeśli napotkasz informacje, które wydają Ci się istotne, ważne bądź ciekawe, to dzielisz się nimi na forum, co jest czymś normalnym w moim odczuciu. Podstawowa funkcja forum taka właśnie jest.

Życzę sobie jak i mistrzowi, aby zasiadł jeszcze za sterami i pokazał jak się "zapitala".

Polewaj :mrgreen:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.