Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
faza

lampy do monstera szukam

Polecane posty

Może komuś strasznie zawadza i zajmuje miejsce przednia lampa do monstera.Chętnie odkupie

Przeprowadziłem w tej sprawie intensywne dochodzenie i mysle ze jego rezultaty moga sie komuś przydać:

1. Oryginalnie w DUCATI przedni reflektor występuje tylko jako całość (nie da sie osobno kupić samej szybki).

2. Cena oryginalnej części (całego reflektora) jest dość wysoka (nie wiem ile dokładnie ale podobno koło 1200zł)

3. Producentem szybki jest BOSCH

4. Dokładnie tej samej części użwya w wielu swoich motocyklach BMW.

5. Poniżej numery części szklanej soczwki u producentów:

BMW p/n 63121358147 Bosch p/n 1305604904

6. Wystarczy teraz poszukać u dealera BMW po numerze części (na pewno mogą to mieć w Bielsku - Sikora) i już mozemy dostać zamiennik zbitego szkiełka nawet za 96zł :)

Ja jeszcze nie miałem w rękach tej soczewki wiec nie jestem w stanie na 100% potwierdzić czy pasuje, ale wszystko wskazuje na to ze bedzie... oczywiście dam znać jak dokonam wymiany.

zapozyczone z http://www.desmosilesia.pl/forum/viewtopic.php?p=2949

Tak jeżdżę na niej, w bixenon ubrana (DAJE MNÓSTWO ŚWIATŁA I FRAJDY NOCĄ) wersja angielska, bez jakiejkolwiek homologacji, ale wszytko OK nikt i nic nie zginęło...

Policja nie zwraca uwagi, diagnosta nawet nie spojrzy, równo waga w przyrodzie zachowana.

Za podobna cene mozesz sobie kupic wklad od golfa 1 z Angeleyes... ktory rownierz pasuje do monstera.

http://allegro.pl/lampa-vw-golf-ii-ange ... 59384.html

takie cus, sciagasz kwadratowa ramke i wkladasz w obudowe od ducata.

A skąd wiesz że ten sam rozmiar??? że klosz nie zawielki? ? itp.?

dość "dziwny" zamiennik...

Za podobna cene mozesz sobie kupic wklad od golfa 1 z Angeleyes... ktory rownierz pasuje do monstera.

http://allegro.pl/lampa-vw-golf-ii-ange ... 59384.html

takie cus, sciagasz kwadratowa ramke i wkladasz w obudowe od ducata.

A skąd wiesz że ten sam rozmiar??? że klosz nie zawielki? ? itp.?

dość "dziwny" zamiennik...

viewtopic.php?f=121&t=8255&p=76533&hilit=tron#p76533

Oczywiscie wszystko kwestia smaku, ja sie zastanawiam nad takim patentem ;)

Jesli chcesz mozemy kupic zestaw ( 2ch lamp do golfa, normalnie ich nie ma pojedynczo) na spolke. Ta z aukcji ma przyciemniony odblysnik, takto bym ja juz kupil... wyjdzie okolo 100zl na osobe.

Jesli nie chcesz ty to moze ktos inny sie skusi razem ze mna?

ja chyba odpadam i skusze sie na ta lampe za 150 zl z przesylka,obudowa lampy cala tylko ta chromowa ramka bedzie bardzo szpecic:P ech jak by bylo skad taka wytrzasnac:P

post-1238-1366037953,7092_thumb.jpg

Witam, czy ktos sie orientuje czy Monster 695 ma taka sama lampe jak 620? Chce sobie zmienic szklo - zalozyc to o BMW 63121358147 i nie wiem czy bedzie pasowalo - wiem ze do 620i pasuje.....

A czy te motocyklowe reflektory z allegrodo nie są czasami pozbawione opcji krótkie/długie?

A czy te motocyklowe reflektory z allegrodo nie są czasami pozbawione opcji krótkie/długie?

Lampa raczej nie ma nic do czynienia z tym czy krotkie czy dlugie bo to jest sterowane przez zarowke.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.