Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Alfone

Przkaźnik - problem

Polecane posty

Witam!

Chciałem odpalić motocykl po zimnie. No niestety, okazało się, że padł akumulator bo tylko "stukał" przy naciskaniu startera, zrobiłem to 3 razy i za 4 padł znowu przekaźnik. Miałem ten problem na początku stycznia bo ostatniej przejażdżce z tym, że wtedy rozebrałem jeden przekaźnik, kótry myślałem, że jest zepsuty przeczyściłem włożyłem i działało wszystko ok. Dziś już tak nie było :P Ogólnie problem dla mnie dziwny i zagadkowy, ponieważ gdy zamieniłem przekaźniki miejscami było to samo. TO chyba przekaźnik pompy, bo jej nie słychać jak przekręcam kluczyk, tylko "brzęczy" ten przekaźnik i wskazówka prędkościomierza idzie powoli do góry. Jaja jakieś. Co to może być?

Przekaźniki - TYCO V23073 - A302 12V -B1005

Dzięki serdeczne i pozdrawiam.

Tomek

Film - http://www.youtube.com/watch?v=kmbel0Yp ... e=youtu.be

tylko "brzęczy" ten przekaźnik

mogą być 3 przyczyny tego:

1. w układzie obsługiwanym przez przekaźnik masz spięcie

2. uszkodzony przekaźnik

3.za małe napięcie podawane do przekaźnika...

jesteś pewny tego aku??? może już skończył swój żywot...

Dziwne jest to, że jak przełożę przekaźniki miejscami to jest to samo. Może faktycznie spięcie? Mierzyłem miernikiem akku i pokazuje 12.30V. Chwilę temu zagadało wszystko, wcisnąłem starter i zamiast rozruchu wywaliło przekaźnik i znowu brzęczało. :evil:

masz napięcie , ale spyla ci gdzież bokiem prąd rozruchowy (natężenie) - sprawdz klemy, połaczenie masy z aku i nadwoziem- jak nie pomoże to masz na 99% oberwana celę w aku - raz łaczy , raz nie - czyli wymianka...

Chyba masz rację, pożyczyłem akku od kumpla. Zagadał, zamruczał bez problemu. Tylko zastanawia mnie jedno. Pierwszy raz mi się to stało tak jak pisałem w styczniu jakoś dwa-trzy dni po ostatniej jeździe. Cela tak nagle może paść?

tak - najgorsze jak jesteś w trasie i padnie - potrafi regulator pociągnąć do grobu....a wtedy lipa... :evil:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.