bmilosz 0 Napisano Marzec 3, 2012 Witam, cały czas poszukuję Monstera. Dziś natrafiłem na takie ogłoszenie : http://moto.allegro.pl/ducati-monster-6 ... 81556.html Czy ktoś może zna, może coś podpowiedzieć, odradzić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bmilosz 0 Napisano Marzec 4, 2012 Informacje jakie podał właściciel: -sprowadzony z francji w 2008 -kupiony w tamtym roku po szlifie na prawą stronę przetarty dekiel sprzęgła i pompa hamulcowa przednia, klejona owiewka, poza tym zero szpachli rama prościutka lagi ok -przelatałem cały sezon bezproblemowo, zrobiłem ok 8000 tyś pod koniec sezonu wymieniony olej świece klocki + regulacja,diagnoza mechaników- rozrząd jeszcze 50% napęd podobnie, opony ok.Jeden kluczyk, przebieg 31000 brak dokumentacji. Chce go obejrzeć, może ktoś z okolic Zielonej Góry, ewentualnie mieszkający gdzieś po drodze mógłby pomóc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kurak 1 Napisano Marzec 4, 2012 Rozrząd 50%, czyli co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Marzec 5, 2012 Rozrząd 50%, czyli co? Jest 50% szans, że się nie rozlecą paski podczas powrotu na kołach od sprzedajacego :wtf: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Marzec 5, 2012 Zapytaj kto i kiedy robił w nim serwis i co było robione Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 5, 2012 Zbiornik na 100% lakierowany - patrz na logo DUCATI, jest pod złym kątem. A po stwierdzeniu "paski 50%" to bym podchodził jak pies do jeża :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 5, 2012 Rozrząd 50%, czyli co? Ja takie zdanie przetłumaczyłbym tak: "Ja rozrządu nie dotykałem i nie wiem właściwie nic na temat wymiany pasków przez poprzedników" czyli: "Duży" serwis BEZWARUNKOWO :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bmilosz 0 Napisano Marzec 5, 2012 Tez tak myśle, narazie czekam co tam mi jeszcze napisze. Ile musze liczyć na taki serwis? Bo jeżeli cena była by dobra to myśle że warto wtedy dla siebie wszystko porobic :) Dobrze myśle? :? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 5, 2012 IMO - TYLKO, jeśli reszta moto zostanie porządnie sprawdzona przez kogoś oblatanego w Ducati. Też kupiłem moto "do dużego serwisu", z tylną oponą do wymiany, potem przyszło jeszcze parę "drobiazgów" i okazało się ze 3200 zł "nima" :roll: Dodać trzeba, że płaciłem za pasek 170 zł/szt - do 620 na pewno są tańsze. Koszt jest też uzależniony od ilości płytek zakwalifikowanych do wymiany przy regulacji luzów zaworowych, marki i typu oleju itd. A jak jeszcze dojdzie napęd, to ok 500 trza mieć - bo wymieniasz komplet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Marzec 5, 2012 Sam się do niego przymierzałem ale miałem za daleko - wolałem bliżej... uzyskałem od sprzedającego dokładnie takie same info. jak Ty. W historii nic nie zmienił - o napędzie było to samo czyli 50%, o ślizgu wspomniał, o tym, że nie zna historii serwisowej także. Ktoś inny wspomniał tutaj z forum wspomniał, że oglądał tą sztukę i miał sporo wątpliwości - wspomniał, że malowany i nie pokusił się na jazdę próbną... Tyle mogę powiedzieć o tym modelu... Jak masz niedaleko - moim zdaniem - warto podjechać i zobaczyć - fakt - najlepiej z kimś kto się zna na Ducati bądź ogólnie na mechanice moto... Pozdrawiam i powodzenia... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 5, 2012 Zbiornik na 100% lakierowany - patrz na logo DUCATI, jest pod złym kątem. A po stwierdzeniu "paski 50%" to bym podchodził jak pies do jeża :lol: Zgadzam się z Darkiem. Blisko, nie blisko - ja bym szukał innych...Tutaj za dużo niewiadomych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bmilosz 0 Napisano Marzec 6, 2012 Daleko nie mam, ale narazie nie mam z kim podjechać a samemu nie widzę sensu, tymbardziej ze tyle wątpliwości. Dzięki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mario 0 Napisano Marzec 6, 2012 ...Dodać trzeba, że płaciłem za pasek 170 zł/szt... ehhh...nie narzekaj....TYLKO 170 zł... :cry: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bmilosz 0 Napisano Marzec 18, 2012 Co powiecie na tego Monsterka? Oczywiście chodzi mi tylko o wizualne oblukanie. http://otomoto.pl/ducati-monster-600-20 ... 82462.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Marzec 18, 2012 czarny mat metalic :shock: :shock: :shock: i ten przebieg 19 000 : :lol: :lol: :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bmilosz 0 Napisano Marzec 19, 2012 czarny mat metalic :shock: :shock: :shock: Można i tak;) Ale przebieg to chyba rzecz względna, chociaż zdaje sobie sprawę że w Polsce lubię się przekręcać ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mario 0 Napisano Marzec 19, 2012 Ten lakier faktycznie jest i trochę matowy ale i ma jakieś drobinki metalu w sobie. I nie do końca czarny - lekko wpada w śliwkę. Miałem taką 620kę. To ta na avatarze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Włodi 0 Napisano Marzec 19, 2012 Ale przebieg to chyba rzecz względna Pewnie jest 'do ustalenia' ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jenas13 0 Napisano Marzec 20, 2012 Jak bys zboczył z kursu na troche srebrenego plastiku to 10 km od ciebie masz 620:P ale SS, na seryjnym wydechu bym ci sprzedal za 8500:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
danny8727 0 Napisano Marzec 20, 2012 Cześć,podepnę się bo nie ma co zakładać takiego samego tematu na forum. Również szukam monstera dla siebie i chciałem się spytać co o tym sądzicie. Wiem że brakuje boczka z jednej strony i jest rysa na baku i inne takie od sprzedawcy. A co wy o tym powiecie? http://moto.allegro.pl/ducati-monster-6 ... 05179.html Za wszelkie rady i sugestie dziękuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 20, 2012 Wygląda OK Trza by się zorientować w historii serwisowania (rozrząd wymieniany, ale kiedy, przebieg i PRZEZ KOGO) No a potem to już tylko oględziny na żywo...zdjęcia nie wszystko pokażą... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Marzec 20, 2012 Wygląda schludnie. A Piaseczni jest cyba w okolicach Warszawy więc może miejscowe chłopaky coś wiedzą na temat sztuki. Ale tak jak biały napisał, serwis co i kiedy było robione, paski luzy zaworowe, najlepiej byłoby żebyś poprosił moderatora o przeniesienie do nowego wątku. Wtedy poproś kogoś żeby podleciał i rzucił okiem. Zawsze to jakiś pretekst do jazdy a sezon powoli się rozkręca . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
danny8727 0 Napisano Marzec 23, 2012 jeszcze rozpatruje taki przypadek,może ktoś zna? http://otomoto.pl/ducati-monster-620-i-e-M3093858.html przebieg 21600 paski,regulacja zaworów,olej itp robione w pjp warszawa przy 19500km Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bmilosz 0 Napisano Marzec 24, 2012 Myślę że obydwa są godne uwagi, ale cena też odpowiednia. Może ktoś zna właściciela czerwonego monsterka? I potwierdzi te wszystkie informacje?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
danny8727 0 Napisano Marzec 25, 2012 dziś stałem się pełnoprawnym członkiem forum ponieważ nabyłem monstera :D (tego czerwonego) poprzedni właściciel kupił s4rs od użytkownika Pablo więc ten już mu nie jest potrzebny dzięki za zainteresowanie i odpowiedzi później zrobię zdjęcie i wstawię do powitalni pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach