Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

fotoasadi

Wydechy -> tj. co w trawie piszczy najlepiej ;)

Polecane posty

No i mam wydechy przerobione przez Edka.

Nie da się tego opisać słowami jak to brzmi(brzmi naprawdę,naprawdę dobrze).

Operacja trwała 2dni tyle ,że przywiozłem mu osobiście tłumiki i na drugi dzień odebrałem za to duży +.

Polecam w 100%

No i mam wydechy przerobione przez Edka.

Nie da się tego opisać słowami jak to brzmi(brzmi naprawdę,naprawdę dobrze).

Operacja trwała 2dni tyle ,że przywiozłem mu osobiście tłumiki i na drugi dzień odebrałem za to duży +.

Polecam w 100%

To może się kolega pochwali przerobionym wydechem ? ;)

Nie za wiele słychać ale obaj dokładnie wiemy jak to w rzeczywistoci brzmi.

Gość   
Gość

...jeśli mogę się wcisnąć w temat to ogólnie ja bym zapodał sobie ZARD-a mają dobre brzmienie bo koledze w podziemnym garażu włącza wszystkie alarmy w autach heh!:) ale taak poważnie tylko jest mankament jeden że przez te kominy jest słabszy moment obr. w dolnym zakresie obrotów co niezbyt by się przekładało to na moc zwłaszcza w M620 fabryczne kominy Ducati Remus można poddać zawsze dopieszczeniu i też będą grały jak najlepsze Adriano Celentano - Yuppi Du :) :) :)

Tu masz mojego potwora z wydechem od SC-Project. Polecam słuchać na słuchawkach. Bez nich g.... słychać.

Ja mam w monsterze tłumiki z G.P.R. fajnie chodzi basowo ostro dudni, i w przystępnej cenie bo 2,5 tys. polecam. ;)

a właśnie pytanie- czy przy wymianie ze stock na inne kominy (termisy, MIVV, Akrapovic, SC-Project, itp) wskazane jest też kompleksowo wymienić/dostroić też parę innych tematów - sportowy filtr powietrza, nowy komp czy zmiana map silnika, itp?

Pozdrawiam

Marcin

Każda modyfikacja układu wydechowego i dolotowego powinna być poprzedzona hamownią. Wymiany tak naprawdę powinno się dokonywać na hamowni, by bezpośrednio po niej motocykl wyrysował krzywą przebiegu momentu obrotowego i mocy. Wtedy widzimy jak modyfikacja wpłynęła na przebieg krzywych.

No chyba, że chodzi nam tylko o poprawę walorów dźwiękowych...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.