Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Ewa

Szukam biegłego rzeczoznawcy

Polecane posty

Ewa    0

Witajcie,

szukam bieglego rzeczoznawcy, który dokonałby wyceny moje skradzionego Monstera na dzień kradzieży i ze mnie nie zdarł :)

Dostałam za Monstro 19 500 odszkodowania, a był ubezpieczony na 24 000. Ubezpieczałam go w kwietniu, skradziono mi go w sierpniu, jaki moto traci na wartości 4500 przez 4 miesiące??? To by się przekładało na 13 500 na rok, a to jakiś absurd.

Po konsultacjach z prawnikiem z DAS postanowiłam wznowić sprawę i domagać się dodatkowej kasy, ale w tym celu potrzebuję wyceny.

Możecie kogoś polecić? Będę wdzięczna.

Pozdrawiam

To powiem ci tak z doświadczenie po mojej walce z Allianz, odwołuj się pisz nawet sama pisma, właśnie z takimi pytaniami jak tu zadałaś jak mogła spajśc wartość aż o tyle... mi po wymianie pism (przez e-mail), dodano około 4 tyś do wartości motocykla, wywalczyłem też wiekszy zwrot za ubrania, oczywiście to też zależy na kogo się trafi po ich stronie.

Jedynie co nie udało mi się wywalczyć to zwrotu za Terimisy bo żadali rachunku za zakup i montarz a to było nie realne do zdobycia.

Ewa    0

Napisałam jedno odwołanie i dostała 1400 dodatkowo, właśnie za termisy. Rachunki mieli - bo jak ubezpieczałam, to agent wyciągnął te faktury dla mnie z Cafe Racer'a.

Ale to w sumie daje 19 500 a to nędza jak na 24 000 sumy ubezpieczenia. Ile można pisma pisać? Już tam wyłuszczyłam dokłądnie wszystkie powody, dla których powinni zapłacić więcej i to dużo więcej. Ten którym wspomniałeś, też. Myślę, ze wystarczy, niech się tym teraz prawnik zajmie.

Zwykłęgo ubezpieczonego się zlewa, po prostu.

A jak będę mieć wycenę to choćby i to będzie mocnym orężem w dochodzeniu dodatkowych pieniędzy.

Napisałem około 10 pism :) poprostu każda riposta na ich odpowiedź, raczej starałem się je pisać sensownie wiec cieżko było im je podważać. Oczywiśce może jak bym jeszcze walczył o te wydechy to może by jeszcze się udało 1-2 tyś ugrać chodź wycene mieli z Ducati, z która się zgodzili ale chcieli za nie rachunki no i tego nie byłem w stanie przedstawić.

Zadzwoń do tego człowieka, jest to prawnik który nie raz pomagał mi i moim znajomym. Specjalizuje się szkodach komunikacyjnych, błędach w sztuce lekarskiej etc. Gość ma łeb na karku i może Ci coś sensownego doradzi. Możesz powołać się na mnie ja jestem Paweł Mościbroda, a Prawnik to Michał Restel tel 691786804 ;)

Kilka dni temu zapadł wyrok sądu w podobnej sprawie, chodziło o samochód, ale to samo ubezpieczenie w PZU AC...

Sąd takie wyliczenia ubezpieczyciela, uznał za niezgodne z prawem i nakazał dopłatę różnicy odszkodowania...

Zakazał też podobnych praktyk wszystkim ubezpieczycielom, jako że precedensów w Polsce nie ma, to jednak już jest pierwszy przypadek...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.