Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
pawklam

pielegnacja odstawionego na dluzej monstera

Polecane posty

Witam,

Jestem nowy na forum. Moj monster musi troche postac a dokladnie do ok. lipca przyszlego roku no i stoi juz rok, (wiem ze boli ale nie ma innego wyjscia :cry: ) jest fabrycznie nowy (przebieg 5 km). Pytanie: odpalac czy nie? Co z plynami czy mimo wszystko wymieniac?

Z gory dziekuje za rady

witaj, nie lepiej go sprzedać i za rok kupić nowego ;) ta bezczynność go zabije....:)

Ale skąd potrzeba stania bez ruchu tak długo?

nie masz kogoś kto go od czasu do czasu przegonie troszkę ?

Witajcie,

Niestety jak juz napisalem w powitaniu, mieszkam na Sri Lance, nie moge go zarejestrowac, do tej pory przeganialem go troche na krotkiej prywatnej drodze ale od czasu przeprowadzki, nie mam wiecej takiej mozliwosci. Sprzedaz nie wchodzi w gre, jest to moj wymarzony model, kupilem go w ostatniej chwili bo nowy model juz mnie tak nie kreci, no i zabrali mu zbyt duzo dobrych rzeczy. Tymczasem trzymam go w specjalnym hermetycznym pokrowcu w ktorym utrzymuje wilgotnosc rzedu 45-60% (wilgotnosc na zewnatrz to 70-90%).

Laduje aku i czekam.

Pytanie, czy go odpalac, i jesli tak, to na jak dlugo?

Pozdrowionka

Nie trzeba! Odpalanie moto dla samego odpalania jest bezsensowne...

Niektórzy odpalają zimą, myśląc że tak trzeba, a to błąd...

Przeczytaj ja się zimuje moto, zrób to samo i niech stoi, ustaw go na stojakach, by oponki się nie wyleżały(to też uważam za bezsens) ale 50%tak uważna... :D

dzieki za rade Martini, tak tez zrobie a tymczasem jak bede chcial posluchac klekotu to musze sie udac na YOUTUBE :lol: ;)

Pozdro

Jak ma stac tyle czasu to oponki moga sie wylezec. Najlepiej by bylo miec jakis stojak centralny coby odrazu tez amory odprezyl. A tak wogole to jak tak dlugo ma stac to by i tak pasilo wymienic opony. Nie zapomnij o ubezpieczeniu/zabezpieczeniu xD zeby nie bylo zonka jak wrocisz do pl a po moto zostal tylko zapach nowosci :P

Dzieki, o opony jednak sie nie martwie, moto stoi na stojakach no i jest ze mna, wiec wszelkie zabiegi na bierzaco moge robic. Jest to tez jedyny Dukat na wyspie i zabezpieczony na 200%.

Moge polecic pokrowiec zakupiony w Louisie przez internet,

http://www.louis.de/_10f3b35f62b7b67e27 ... r=10008312

W polaczeniu z pochlaniaczem wilgotnosci:

http://www.louis.de/_10f3b35f62b7b67e27 ... r=10005049 zapewnia fantastyczna ochrone naszych umilowanych w czasie zimowania. Pochlaniacz co jakis czas suszy sie w piekarniku i to wszystko.

Pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.