Nikewid 0 Napisano Kwiecień 27, 2012 Dziś podczas próby uzyskania przeglądu technicznego. Po dokładnym sprawdzeniu oświetlenia, sygnałów dźwiękowych, diagnosta zapytał: - Teraz jeszcze numery ramy. Na co ja że prącie bardzo. - Tabliczka znamionowa . I tu jak się okazało pies jest pogrzebany. Nie mam takowej. Wiem że motocykl był malowany, a kupiłem go już bez tej naklejki. Idzie jakoś taką tabliczkę uzyskać ? Oczywiście jak się domyślacie przeglądu ni chuchu . Jak i gdzie szukać czegoś takiego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szmalu 0 Napisano Kwiecień 27, 2012 To diagnosta chyba popił, że nie powiedział jak się to załatwia. Sprawa dosyć częsta - musisz napisać do wydziału komunikacji swojego urzędu prośbę o wydanie nowej tabliczki/naklejki znamionowej (bo np malowałeś ramę i naklejka odpadła) - kosztuje to kilka dyszek z tego co się orientuje. Można też samemu wydrukować na srebrnej folii samoprzylepnej... :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wilu 0 Napisano Kwiecień 28, 2012 pod siedzeniem jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
br3b 0 Napisano Kwiecień 28, 2012 Popytaj i udaj się do stacji diagnostycznej, w której nie pracują tacy formaliści. Jest takich obiektów dużo. Koszt dojazdu vs koszt nowej tabliczki w UK (imo, święty spokój - tabliczka - też jest ważny)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Maj 1, 2012 Tabliczka jest mocowana na tylnej części ramy przy prawym uchwycie pasażera pod siedzeniem. Koszt w Okręgowej Stacji Kontroli Pojazdów to około 40PLN (gorzej jak trafi się Policjant Formalista i zabierze dowód) Ewentualnie firma która dorabia naklejki drukowane na drukarce lub ploterze drukującym - koszt 15-20PLN, potrzebny wzór wraz z numerem VIN. Oraz przyklejenie jej w oryginalnym miejscu przy wcześniejszym odtłuszczeniu powierzchni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Maj 1, 2012 A jak się ma sprawa zamówienia takiej tabliczki w oryginale? Jest coś takiego możliwe ? U mnie tej tabliczki nie ma, i będę chciał ją mieć. Udam się do Wydz. Komunikacji. Tylko znając nasze urzędy ktoś wpadnie na plan żeby dowalić metalową na nity. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Maj 2, 2012 Niedawno przerabiałem tematykę w/w tabliczki a właściwie naklejki . Podzwoniłem po serwisach Daucati jak pan diagnosta sugerował , i nikt nie jest w stanie jej dorobić . Można oczywiście tabliczkę dorobić za niewielką opłatą , ale za żadne skarby nie dam sobie dziur pod nity wywiercić . W firmie dorabiającej naklejki do motocykli już tej usługi nie wykonują . Mimo że wykonywali naklejki na podstawie dokumentów a nie nie informacji wyssanych z palca , dostali upomnienie od Stróżów Prawa :crazy: . Postanowiłem więc zrobić naklejkę we "własnym zakresie" - takie k... życie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Maj 2, 2012 Straszne głupoty piszę i zjadam z wątku całe zdania :) sory miało być że :Można oczywiście tabliczkę dorobić w stacji diagnostycznej za niewielką opłatą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Maj 2, 2012 No tak właśnie coś mi nie tak to zabrzmiało ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Maj 2, 2012 SKP robi tabliczki chyba papierowe powlekane przezroczystą folią i przyklejane do ramy. Wyglądają całkiem znośnie - pod warunkiem że nie nakleją tego na główce ramy :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Maj 4, 2012 Miałem ten sam problem - pojechałem do innej SKP i załatwione. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach