wwk 0 Napisano Maj 20, 2012 Byłem dziś w tyrawie wołowskiej w górach słonnych, są tam mega winkle. Po trzecim przelocie przez odcinek "specjalny" zauważyłem olej w okolicy odmy. Temperatura silnika była w ok. 150oC. Olej potrafił kapać na wydech. Po postoju i schłodzeniu sprawdziłem stan i było ok. Delikatnie wróciłem do domu, olej w tym czasie nie pojawił sie w tamtej okolicy. Pytanie, co robic. Zpstawic bo ten typ tak ma, czy coś złego dzieje się u mnie w silniku mojego M695. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rort 0 Napisano Maj 20, 2012 Ale nie wiesz skąd ten olej dokładnie? Z odmy, spod głowicy, spod cylindra? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Romcio 0 Napisano Maj 20, 2012 Ja bym się tam zbytnio nie dziwił bo w moim po ostrej jeździe to leci skąd tylko może :lol: jak mu wstawiłem to z odmy też poszło pomijając czujnik temp.oleju i takie tam ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Maj 21, 2012 Wydaje mi się, że na 99% jest to z odmy. Byłem przed chwilą sprawdzić organoleptycznie, głowica sucha, pokrywa zaworu też sucha, dekiel suchy. Zostaje tylko odma i w jej okolicy jest najwięcej oleju. Z pod czujnika oleju też parę kropel się pojawiło :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rort 0 Napisano Maj 21, 2012 A oleju nie masz wlane nad stan? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Maj 22, 2012 Nie no olej jest i był OK :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Romcio 0 Napisano Maj 26, 2012 Mi często leci z odmy o ile o tym samym myślę np.po myciu gdyż nie mam pokrywy filtra i dostaje się tam woda co zaś z resztkami oleju wygląda jak by to właśnie owy olej leciał ... a jak u Ciebie z tym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Maj 26, 2012 Podstawowa sprawa do jakiś tam pałowań to olej na poziomie minimum ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krasnal 0 Napisano Maj 26, 2012 Podstawowa sprawa do jakiś tam pałowań to olej na poziomie minimum ;) Jeszce ze 2 pałowania i będzie na minimum :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach