Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
AR156SW

Tankowanie

Polecane posty

Moi drodzy,

Pierwszy tydzień dojazdów do pracy, kilkanaście wymienionych pozdrowień motocyklowych, pierwsza przygazówka w tunelu, i pierwszy zbiornik paliwa za mną, wyszło około 6,8 / 100.

Moto monster 600 na gaźniku, robię krótkie odcinki po mieście, mam około 15 km do pracy.

Nie mam doświadczenia więc proszę o ocenę czy to normalne spalanie dla kogoś kto uczy się motocykla czy też powinienem go oddać do regulacji?

Jak jeździsz dużo na 1 biegu w korkach, to raczej jest to normalne spalanie. Zrób w weekend coś na trasie, powinno spaść do około 5,5-6l/100.

Mój Monsterek 620 po wlaniu 10l robi od 160km do 200km i wtedy już mi rezerwa mryga.

Tankuję siedząc, nie leje pod sam korek.

Moje pytanie, czy ktoś z tutaj obecnych ma Monstera 620 Dark i może się wypowiedzieć na temat pojemności baku?

Bo troszkę się zdziwiłem gdy w momencie zapalenia się rezerwy zajechałem na stację i wlałem tylko 10l.

Pzdr

Czyli z rezerwa tak to by było.

Co mnie zaczęło zastanawiać po obejrzeniu tego opisu, to że jest tam wpisany rodzaj sprzegła: mokry

Ja myślałem że każdy monster charakteryzuje się suchym sprzęgłem...

lekko odświeżając, moje M620 od rezerwy do pełnego wchodzi 11,5 l. Ile przejechałem, coś około 200 nie mogłem się nigdy domierzyć bo katam ile wlezie, a spalanie i tak mniejsze niż w moim volvo czy mondeo! Więc opór proszę :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.