Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
sewerGT

Czy ktoś zna tego Dukata?

Polecane posty

"jestem pierwszym właścicielem...użytkowany przez kobietę" hmm

"jestem pierwszym właścicielem...użytkowany przez kobietę" hmm

...może zmienił płeć..?

hmmm... też trochę naciągana teoria

jak i "z przebiegiem 9800km (...) Nie wymaga wkładu finansowego"

ale zapewne za 200km już tak ;]

Po zdjęciach...nie ma się do czego doczepić.

Jedyną drogą do przekonania się czy sprzedawca nie mija się z prawdą są oględziny "na żywca".

Kiedy w ogłoszeniu widzę tekst "użytkowany przez kobietę, starszą osobę, lekarza etc" włącza mi się żółta lampka ;) co nie zmienia faktu, że można podjechać i wziąć na warsztat do sprawdzenia.

podjechać i wziąć na warsztat do sprawdzenia.

Najlepsza droga do pewnego zakupu.

asqrex - widać przeglądanie forum ;) i zdrowy rozsądek. :thumbup: :clap:

Wiem wiem człowiek się napala i traci rozum...może czas zejść na ziemię i ochłonąć...za bardzo chcieć też niedobrze ale bardziej liczyłem na kogoś kto może tego Dukata zna z szos, zlotów a i może osobiście...zdarza się. Ten też mi pasi ale coś za tanio i bardziej bym wolał 900 ale nie pogardzę i 695...różnica w rocznikach może mi wynagrodzić kilka KM mniej.

Żeby poznać trzeba wpierw obserwować :P a zdrowy rozsądek wysiada jak patrze na Ducati :P dlatego przy zakupie tylko serwis i to dobry serwis :)

a okolice Katowic yo gdzie znajdę dobry serwis? Bielsko-Biała?

Chyba masz do wyboru tylko Kraków bądź Bielsko - licząc od Katowic podobna wycieczka - przynajmniej jeżeli chodzi o sprawdzenie w autoryzowanym serwisie Ducati.

A nie lepiej tego niebieskiego 696?

A w przyszłości do ASO będziesz miał tylko ...120km. Szczęściarz ! ;)

Wlasnie wracam z ogledzin Monstera. Musialam go zobaczyc zanim zdecyduje sie na czikite. Ogolnie mowilam wlascicielowi, ze jak bedzie perelka to biore, zarzekal sie ze jest igielka. Przejechalam ponad 300km, przy okazji odwozac niebieskiego do nowej nabywczyni, zeby posluchac goscia jak hada bzdury. Przede wszystkim motocykl lezal, minimalnie, ale jednak. Zdarty kant wydechu, przednia oska przygoeta, porysowany kierunek, a co najlepsze rama zdarta w trzech miejscach i nieudolnie zakamuflowana czarna farba. Rozkrecana gorna polka, malowany zbiornik aerografem, co pod spodem - nie wiadomo. Mowie ze lezal a mial byc ideal. Koles odpowiedzial, ze nic o tym nie wie, wlascicielka czyli siostra twierdzila ze sie nie wyjebala i to musial byc w takim razie szwagier. Opony wymienione dwa lata temu... Ale rocznik 2005. Patrze na przygieta oske i sama do siebie powiedzialam, ze ciekawe czy sie da ja wyjac myslac o wymianie opon, a pan od ogledzin z pretensja: a po co?! Zadzwonilam do Musielaka zeby posluchal jal chodzi to podobno sprzeglo smietnik bo slychac strasznie. Ogolnie ludzie sie nie znali, krecili z tym ze nie wiadomo kto go polozyl i wciskali, ze stan perelka. No i cena za wysokoa w stosunku do stanu. Nie zaluje ze pojechalam bo tym bardziej doceniam idealny salonowy stan S4, ktory oficjalnie juz jest moj :)

a daj linka tego co sprawdzalas!

http://allegro.pl/ducati-monster-900-ja ... 73837.html już po dzisiejszej wizytacji Martyny i spółki (i pewnie kilku innych którzy podobno byli umówieni na dziś) w opisie pojawił się standardowy dodatek zdesperowanego sprzedawcy "jak nowy okazja" :lol:

No to my mielismy wiecej szczescia i jak na razie nie zuwazylismy nic nipokojacego, jednym slowem porzedni wlasciciel - o przepraszam- Poprzednia Wlascicielka, poinformowala nas o faktycznym stanie Monstera zgodnie z jego stanem :P

Dostałam dziwnego smsa od właściciela tej 900ty, który monituje sobie ten wątek... Wyraził swoją opinię na temat mojej recenzji oraz wystosował groźbę... Obietnicy dotrzymał, ale i tak wyszło na moją korzyść.

Przepraszam Pana Sebastiana za wczesniejsze uzycie okreslenia na litere k..., które było pejoratywnym synonimem słowa toaleta.

Byłam zła, że musiałam zrobić 600 km w dwie strony tylko po to, żeby sprawdzić, że stan faktyczny mija się z opisem na aukcji. Zaznaczyłam, że jeżeli jest stan perfect, to ja mogę nawet go zazaliczkować, świadkiem był Musieli i Theodor, których męczyłam tym monsterem przez dwa dni. Okazało się inaczej.

Kolejna sprawa, jaki normalny człowiek, mając przed nosem położony motocykl z zamalowywaną ramą, dalej twierdzi, że nic nie było?

Pozdrawiam, to tyle w tym temacie z mojej strony.

Aha czyli sprawa jasna...bo mi też nie było na rękę robić 1200km żeby się "przewieźć". Dzięki Martyna i tylko szkoda Twojego czasu i pieniędzy na tę podróż! Widać że sprzęt od musieli i theodora lepiej brać w ciemno niż wozić się po Polsce za "idealnym" stanem :lol:

Niestety problem pozostaje dalej...brak Monsterka dla mnie...teraz pozostaje mi poczekać do urlopu czyli do lipca i na spokojnie coś wybrać bo niestety czas mnie przegonił i nie zdążę już do lipca nic kupić.

Człowieki!!! jeżeli jednak ktoś będzie miał jednak pięknego Monsterka, którego będzie chciał oddać w dobre ręce-gorąco się polecam.

Wciąż wchodzi w rachubę 900 lub wyżej...mam 180cm wzrostu i boję się że 696 będzie dla mnie za mały aczkolwiek nie siedziałem :D

Pozdrawiam i do zobaczenia na szosach!!!

boję się że 696 będzie dla mnie za mały aczkolwiek nie siedziałem :D

Raz jeszcze powtórzę: wpadnij do Szczecina to się "przymierzysz" do każdego z nowych Monsterów ;)

Skoro 800 też wchodzi w grę - martini chciał swojego sprzedać.

Może uda Ci się go "zabukować" na lipiec...

Pisz do Niego, dzwoń, znaki dymne wysyłaj...

Moto z Klubu, bez przekrętu na 200%.

http://forum.docpoland.com/viewtopic.php?f=76&t=7203

ale to było 2 lata temu...to jeszcze aktualne?

ale to było 2 lata temu...

Jakie dwa lata ? :shock:

Ja widzę: środa, 2 lis 2011, 00:08

Chłop po sezonie dał wiadomość o chęci sprzedaży, wątek się ciągnął przez "zagranicznego kupca", co okazało się próbą przekrętu i martini w dalszym ciągu ma Monstera.

Czy go sprzeda teraz ? Wątpliwe !

Ale np. na koniec lipca ? - MOŻLIWE

Ale to już sam musisz się dopytać.

;) :D

P.S.

Jak masz za daleko do Wadowic, to będziesz miał szanse zobaczyć sprzęt w Jarocinie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.