Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Ewelinad123

Ducati w Hrubieszowie, ktoś może go oglądnąć bąć zna

Polecane posty

Ja mam blisko do Hrubieszowa, ale mógłbym go obejrzeć dopiero w lipcu, bo teraz nie mam mnie na Roztoczu, jednak jak przypuszczam nie za bardzo Cię to urządza. Postaram się jednak wysłać kogoś do obejrzenia tego Monstera. Dam znać wkrótce.

Pozdrawiam

Piotrek

Wielkie dzięki, bo moja wiedza jest mniej niż mała. :)

Ale jak już kupię to się będzie powiększać.

wwk    0

Jakiś mocno poobijany się wydaje, szczególnie dekle silnika oraz rama w okolicach główki... (tak ze zdjęć)

W 1998 była zmiana pokrywek pasków i dekla sprzęgła...

Pozdr. J-999

P.S.

Pancerne ramy ( do pewnego stopnia ) mają Superbiki, reszta - powiedzmy takie sobie...

Dziękuje za odpowiedzi, prawie nic z nic nie rozumiem, no i ja na tych zdjęciach takich detali nie widze :)

Ale wprawione oko :)

No jest trochę lipa bo nie można się z gościem skontaktować. Już drugi dzień włącza się poczta głosowa...

Dodzwoniłam sie dzisiaj. Możliwość obejrzenia jest tylko w sobote- jutro. Bo w niedziele go nie ma. Jak bedzie tak leło to nie wiem czy ktoś go zobaczy dla mie :( bo ja pracuje jutro niestety.

Spróbuje w nadchodzącym tygodniu, bo niestety dzisiejsza sobota odpada-każdy ze znajomych ma coś już zaplanowane. Myślę, że jeszcze trochę postoi ten monster więc nie ma spiny ;)

Dzisiaj moto oglądał TOLEK i oto co mi napisał:

Treść wiadomości:

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Witam ogladałem dziś tego ducata i ... nie kupiłem, może cena okazyjna ale

adekwatna do stanu motóra ogólnie to motocykl nie miał lekko, poobijany,

malowany, centra na przednim kole,(koła były prostowane-malowane)

przestawiony na pólkach (kiera minimalnie krzywo), akumulator całkowicie

padnięty, trochę pordzewiały prawdopodobnie stał pod chmurką, połamane

kierunkowskazy, licznik nie działa jak powinien, korektor wydechowy spawany

, tłumiki fajne ale z dziurami i naprawiane z 3 razy za pomocą kawałka

blaszki aluminiowej i nitownicy.

Ale za to silnik działa ładnie chociaż dziwnie czasem wchodził na jałowym

na obroty i sprzedawca w porządku. Ogólnie motor wymaga wkładu finansowego

i cierpliwości na długie zimowe wieczory jak znalazł:p

Moimi i kolegi zdaniem lepiej dołożyć i pojeździć jeszcze w tym sezonie

Pozdrawiam Wiktor

Ps możesz wkleić moja wiadomość w twoim poście bo ja mam za krótki staż

na forum :P

Tak więc wszystko jasne.

Szukam dalej :)

No i dzięki wielkie!

Czyli tak jak Ci mówiłem... :)

Przy cenie 4000-6000 można się spodziewać, że stan moto nie będzie najwyższych lotów, jednak dokładka będzie znaczna, więc lepiej dopieścić tańszego, a za to nieco gruntowniej... Rozumiem, że szukasz modelu o wyższej pojemności, niestety nie ma ich dużo w tej cenie...

Nie raczej o małej pojemnośći np. 600, jeżeli przedłuża mi umowe w pracy(mam do 30 czerwca :/) to będe szukać 620 po 2001 roku za większa kase.

Nie wiem już sama co lepsze wiem tylko że 620 to już wtrysk więc lepiej :)

Jak nie dostane w pracy przedłużenia to penie jaką 600 za 5-6 tyś bo nie dam rady więcej.

Dlatego tak bardzo liczę na wasze opinie i oględziny bo u mnie nikt nie ma moto i nikt się nie zna :/

I jak tu kupić dobrego Monsterka...

czarny po małej glebie na prawo i lewo, wydechy poprzecierane, klamki pokrzywione, nowe ciężarki kierownicy, lusterka, kierunki, akcesoryjna kierownica, przebieg podejrzany bo za niski ale są wyjątki, zegary powinny podświetlać na zielono, jeśli są czerwone, będzie to znaczyć z innego modelu założono, nie dark (a może da się zmienić kolor podświetlania? nie wiem, gdy by się dało, to bym se zmieniał...)

Nie wiem na jakich oponach wyjeżdżały z fabryki, ale na takli przebieg powinien mieć oryginały... chyba że ktoś nadgorliwy lub kombinowany przebieg ;)

Silnik czyściutki, kolektor i pierwsza część wydechy, dziwnie odbarwione, chyba się ktoś znęcał??

do obejrzenia napęd, rozrząd, opony, kody produkcji pod siedzeniem, bakiem. Do objechania by sprawdzić jak to śmiga...

tyle widzę, reszta na szczegółowych foto lub ktoś na własne oczy musi ziornąć...

czerwony leżał na prawej, nie groźnie, klamka krzywa + coś tam na wydechu... poza tym widać tylko kierunki, lusterka, ścięty ogon, przebieg 31000 więc trzeba obejrzeć - rozrząd nie wiadomo jak z jego wymianą gdy trzeba było, oraz na bank sprzęgło do obejrzenia i objechania...

czarny po małej glebie na prawo i lewo, wydechy poprzecierane, klamki pokrzywione, nowe ciężarki kierownicy, lusterka, kierunki, akcesoryjna kierownica, przebieg podejrzany bo za niski ale są wyjątki, zegary powinny podświetlać na zielono, jeśli są czerwone, będzie to znaczyć z innego modelu założono, nie dark (a może da się zmienić kolor podświetlania? nie wiem, gdy by się dało, to bym se zmieniał...)

Nie wiem na jakich oponach wyjeżdżały z fabryki, ale na takli przebieg powinien mieć oryginały... chyba że ktoś nadgorliwy lub kombinowany przebieg ;)

Silnik czyściutki, kolektor i pierwsza część wydechy, dziwnie odbarwione, chyba się ktoś znęcał??

do obejrzenia napęd, rozrząd, opony, kody produkcji pod siedzeniem, bakiem. Do objechania by sprawdzić jak to śmiga...

tyle widzę, reszta na szczegółowych foto lub ktoś na własne oczy musi ziornąć...

Dark ? Nie powinien mieć jednej tarczy ? Albo czarnej ramy ? Na pewno bym o to zapytał bo cosik mi tutaj nie gra...

wwk    0

Ja się spotkałem w 620 yanga, że podświetlenie było czerwono-bursztynowe. Także nie wiem jak to jest do końca.

Wielkie dzięki za opisy :)

Szkoda tylko że je mało co rozumie :( ciężko będzie z kupnem - wiedziałam - ale że aż tak,

Zastanawiam się nad kupieniem jakiejś mądrej książki co by się dokształcić ;)

Szczerze - miałam już ok. 6 aut i wszystkie były z niemiec, sama kupowałam bo tam mieszkałam i wiedziałam co jak i od kogo najlepiej.

A tu czarna dziura...

Tak tak odzież też będzie :) - jak kupie Duka

Dark ? Nie powinien mieć jednej tarczy ? Albo czarnej ramy ? Na pewno bym o to zapytał bo cosik mi tutaj nie gra...

Dark ma zawsze dwie :D są szybsze;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.