krl 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 W 2013 roku będziemy świadkami jak Rossi walczy o zwycięstwo ... znowu". mówi szef Dorna Carmelo Ezpeleta. Valentino Rossi będzie znów posiadał konkurencyjny motocykl i będzie walczyć o zwycięstwo w przyszłym roku, czy to oznacza że będzie z powrotem na Hondzie? W wywiadzie udzielonym wyłącznie OmniCorse.it w Walencji podczas F1 Grand Prix, szef Dorna, powiedział: "Jestem spokojny o Valentino będzie jeździł na konkurencyjnej konstrukcji w przyszłym roku, ale nie mogę powiedzieć co to jest, jeszcze zbyt wcześnie.. mówić o 2013 roku, ale ujrzymy jak Rossi walczyć znowu o zwycięstwo". Najnowsze pogłoski mówią również że Marc Marquez już podpisał kontrakt z Repsol Hondą, jako Rookie (po znieśieniu przepisu który uniemożliwiał taki start). Rossi ma powrócić i zapewnić tytuł dla HRC, a jednocześnie przyczynić się do pielęgnowania i rozwoju talentu Hiszpana. Zważywszy na zapowiedzi samego Valentino jest to możliwe ponieważ zapowiada on że pozostanie w MotoGP do końca sezonu 2014. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 Czyżby Doctore podjął decyzję bez testowania nowego serca Ducati? Czy to może właśnie o Ducati się rozchodzi? Kogel mogel.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 Myślę że Vale dokładnie wie na co stać Ducati i jakie są szanse na poprawę w tak krótkim czasie konstrukcji. Przekonany jestem także że Valentino zdaje sobie sprawę że w sytuacji odejścia C.Stonera z MotoGP jest otwarte okienko ale nikt nie będzie wiecznie czekał na decyzję, więc czasu jest mało. W mojej opinii decyzje są już podjęte i wymagają jedynie ustalenia szczegółów a to już sprawa menedżerów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 Myślę że Vale dokładnie wie na co stać Ducati i jakie są szanse na poprawę w tak krótkim czasie konstrukcji.Przekonany jestem także że Valentino zdaje sobie sprawę że w sytuacji odejścia C.Stonera z MotoGP jest otwarte okienko ale nikt nie będzie wiecznie czekał na decyzję, więc czasu jest mało. W mojej opinii decyzje są już podjęte i wymagają jedynie ustalenia szczegółów a to już sprawa menedżerów. Teraz Ducati musi przeprosic Stonera i znowu mamy mistrza a i jeszcze Dorne ustawić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Czerwiec 28, 2012 Myślę że Ezpeleta po ostatniej fali krytyki pod jego adresem chce nam trochę posłodzić : "Rossi w przyszłym roku bedzie jezdził konkurencyjnym motocyklem " :roll: hm , oczywiście że tak , każdy fabryczny team jest konkurencyjny , dalsze w kolejności są zespoły prywatne a następnie motocykle CRT . Ezpeleta być może wie czy i co zaproponował Repsol "doctorowi" , może uważa że jest to propozycja nie do odrzucenia ale nie wierzę osobiście aby 46 już dzisiaj podjął decyzję w którym teamie będzie ścigał się w przyszłym roku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Czerwiec 29, 2012 Mały OT, Kanguros mógłby się rozmyślić ze swojej decyzji i osiodłać Ducati... :roll: Nie wyobrażam sobie, żeby zrezygnował. Jeszcze to do mnie nie dociera... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Czerwiec 29, 2012 Mały OT, Kanguros mógłby się rozmyślić ze swojej decyzji i osiodłać Ducati... :roll: Nie wyobrażam sobie, żeby zrezygnował. Jeszcze to do mnie nie dociera... Przez pewien czas myślałem że Kaziu nie zamierza odejść a jedynie szykuje sobie pozycję przed negocjacjami z Hondą. Dziś jednak widzę że decyzja którą ogłosił jest poważna – choć jeszcze trochę nadziei we mnie pozostało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Lipiec 5, 2012 O Vale na Ścigacz.pl http://www.scigacz.pl/Rossi,pierwszy,wy ... 18627.html „Mam nadzieję, że w przyszłym roku będę ścigał się na konkurencyjnym motocyklu. Pierwszy wybór to pozostanie w Ducati i próba poprawienia motocykla oraz osiągnięcia na nim dobrych rezultatów dla Ducati.” Pytany o wypowiedź Ezpelety Rossi stwierdził: „To jego pomysły i może on wie coś więcej, niż ja wiem. Ja nie rozmawiałem ani z Yamahą, ani z Hondą i nie wiem czy oni w ogóle mają dla mnie motocykl.” Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach