Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
krl

Szef DORNY o V.Rossi

Polecane posty

krl    0

W 2013 roku będziemy świadkami jak Rossi walczy o zwycięstwo ... znowu". mówi szef Dorna Carmelo Ezpeleta.

Valentino Rossi będzie znów posiadał konkurencyjny motocykl i będzie walczyć o zwycięstwo w przyszłym roku, czy to oznacza że będzie z powrotem na Hondzie?

W wywiadzie udzielonym wyłącznie OmniCorse.it w Walencji podczas F1 Grand Prix, szef Dorna, powiedział: "Jestem spokojny o Valentino będzie jeździł na konkurencyjnej konstrukcji w przyszłym roku, ale nie mogę powiedzieć co to jest, jeszcze zbyt wcześnie.. mówić o 2013 roku, ale ujrzymy jak Rossi walczyć znowu o zwycięstwo".

Najnowsze pogłoski mówią również że Marc Marquez już podpisał kontrakt z Repsol Hondą, jako Rookie (po znieśieniu przepisu który uniemożliwiał taki start). Rossi ma powrócić i zapewnić tytuł dla HRC, a jednocześnie przyczynić się do pielęgnowania i rozwoju talentu Hiszpana. Zważywszy na zapowiedzi samego Valentino jest to możliwe ponieważ zapowiada on że pozostanie w MotoGP do końca sezonu 2014.

Czyżby Doctore podjął decyzję bez testowania nowego serca Ducati?

Czy to może właśnie o Ducati się rozchodzi?

Kogel mogel..

krl    0

Myślę że Vale dokładnie wie na co stać Ducati i jakie są szanse na poprawę w tak krótkim czasie konstrukcji.

Przekonany jestem także że Valentino zdaje sobie sprawę że w sytuacji odejścia C.Stonera z MotoGP jest otwarte okienko ale nikt nie będzie wiecznie czekał na decyzję, więc czasu jest mało. W mojej opinii decyzje są już podjęte i wymagają jedynie ustalenia szczegółów a to już sprawa menedżerów.

Myślę że Vale dokładnie wie na co stać Ducati i jakie są szanse na poprawę w tak krótkim czasie konstrukcji.

Przekonany jestem także że Valentino zdaje sobie sprawę że w sytuacji odejścia C.Stonera z MotoGP jest otwarte okienko ale nikt nie będzie wiecznie czekał na decyzję, więc czasu jest mało. W mojej opinii decyzje są już podjęte i wymagają jedynie ustalenia szczegółów a to już sprawa menedżerów.

Teraz Ducati musi przeprosic Stonera i znowu mamy mistrza a i jeszcze Dorne ustawić

Myślę że Ezpeleta po ostatniej fali krytyki pod jego adresem chce nam trochę posłodzić : "Rossi w przyszłym roku bedzie jezdził konkurencyjnym motocyklem " :roll: hm , oczywiście że tak , każdy fabryczny team jest konkurencyjny , dalsze w kolejności są zespoły prywatne a następnie motocykle CRT .

Ezpeleta być może wie czy i co zaproponował Repsol "doctorowi" , może uważa że jest to propozycja nie do odrzucenia ale nie wierzę osobiście aby 46 już dzisiaj podjął decyzję w którym teamie będzie ścigał się w przyszłym roku.

Mały OT, Kanguros mógłby się rozmyślić ze swojej decyzji i osiodłać Ducati... :roll:

Nie wyobrażam sobie, żeby zrezygnował. Jeszcze to do mnie nie dociera...

krl    0
Mały OT, Kanguros mógłby się rozmyślić ze swojej decyzji i osiodłać Ducati... :roll:

Nie wyobrażam sobie, żeby zrezygnował. Jeszcze to do mnie nie dociera...

Przez pewien czas myślałem że Kaziu nie zamierza odejść a jedynie szykuje sobie pozycję przed negocjacjami z Hondą.

Dziś jednak widzę że decyzja którą ogłosił jest poważna – choć jeszcze trochę nadziei we mnie pozostało.

O Vale na Ścigacz.pl

http://www.scigacz.pl/Rossi,pierwszy,wy ... 18627.html

„Mam nadzieję, że w przyszłym roku będę ścigał się na konkurencyjnym motocyklu. Pierwszy wybór to pozostanie w Ducati i próba poprawienia motocykla oraz osiągnięcia na nim dobrych rezultatów dla Ducati.”

Pytany o wypowiedź Ezpelety Rossi stwierdził:

„To jego pomysły i może on wie coś więcej, niż ja wiem. Ja nie rozmawiałem ani z Yamahą, ani z Hondą i nie wiem czy oni w ogóle mają dla mnie motocykl.”

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.