Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
ewas29

Zakup pierwszego moto!!

Polecane posty

Witam mam do was pytanie a nawet kilka:)

Do tej pory jezdzilam na skuterze heh i teraz postanowilam sie przesiasc na cos wiekszego...

Podoba mi sie strasznie ducati 620 jako ze mieszkam we Wloszech mam juz jednego upatrzonego ale zupelnie sie na tym nie znam w sumie nie mam nikogo kto mi doradzi czy to wlasciwy zakup wiec bedzie to zakup w ciemno:))

Podpowiecie na co baba taka jak ja bez pomocy fachowca ma zwrocic uwage zeby sie nie nadziac:))

I czy sadzicie ze ten motocykl jest dobrym wyborem jesli chodzi o pierwsza przygode z motocyklem

Z gory dziekuje za odp

to ten motocykl http://www.subito.it/moto-e-scooter/duc ... 026542.htm

qba    0

Trafny wybór moim zdaniem.

Idealny na pierwszą maszynę.

Nie jest wymagający jeśli chodzi o moc, ale ma jej wystarczająco dużo żeby dostarczyć uśmiechu.

Łatwy i przyjemny w prowadzeniu.

Osobiście zwóciłbym uwagę na historię serwisową, z jaką częstotliwością przechodził serwisy, albo po ilu przebytych kilometrach, komplet kluczyków (2 czarne, 1 czerwony), kosmetykę. Sprawdź kiedy miał zmieniane paski i regulowane zawory, stan łańcucha, opon itp. Ilość przebytych kilometrów...

Nie popełniaj mojego błedu. Kupiłem monstera nigdy na nim nie siedząc, nie wspominając o jeździe próbnej.

Bardzo impulsywny zakup. Fakt, służy mi już ponad 3 lata bez żadnych problemów, ale mogłem mieć mniej szczęścia.

Powodzenia w wyborze.

Ewa.

Zajrzyj TUTAJ

a jeszcze lepiej TUTAJ ;)

Powodzenia :D

Aaa!!

NIE KUPUJ DUCATI !!

(żeby nie było, że nikt nie ostrzegał... :lol: :lol: :lol: )

Ja na swoje pierwsze moto właśnie wybrałem M600 i jestem zadowolony.. motocykl potrafi dużo wybaczyć :)

Dlaczego nie ducati?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Witaj, przejrzyj proszę kilka postów w powitalni ; )

Sie manko

jak dla mnie, podpowiedzi które podają koledzy są trafne. Lecz...

dla kogoś kto już cokolwiek miał do czynienia z motocyklem. Z całym szacunkiem do Ciebie Ewa, ale podejrzewam, że nie ocenisz stanu zużycia łańcucha, pasków rozrządu. Co do kosmetyki, to fakt tu pewno byłoby pole do popisu.

I teraz żeby było jasne i nie pozostawiało żadnych niedomówień.

Twierdzę, że nie każdy musi się znać na mechanice, a moja wypowiedź nie jest szowinistycznym bełkotem.

MOJA RADA.

Skontaktuj się z Frencci'm : memberlist.php?mode=viewprofile&u=8

Z pewnością zna kogoś z włoskich DOC'ów. wydaje mi się że tradycja pomocy jest wszędzie taka sama.

A skoro jesteś tam na miejscu, znajdzie się rzesza pomocnych i życzliwych ludzi.

Tak jak u nas się znajdzie, ale z tą różnicą, że my możemy obejrzeć tylko zdjęcia. A diagnoza ze zdjęcia dotyczyć może tylko wyglądy zewnętrznego.

Cieszę się z każdej nowej duszyczki szukającej drogi do Banana pod kaskiem :thumbup:

pozdrosy

Dawid

W sumie z kupnem samochodu nie byloby problemu mam juz ich kilka na koncie i nawet nie kupilam dziada :D ale jesli chodzi o moto zupelnie nie wiem jak ten temat ugryzc:) ale co sadzicie o ducati? bo jak na razie wiecej widze przeciwnikow niz fanow:) slyszalam ze jest wadliwy kosztowny itd po 3 latach jezdzenia na skuterze mam dosc pojazdu ktory ciagle sie psuje:))

Z Ducati będzie jak z Twoim skuterem, albo je pokochasz i przyzwyczaisz się do jego fanaberii, albo zmienisz markę na inną. :lol:

A tak serio zależy na jaki egzemplarz trafisz. Jak się dopieści to większych problemów być nie powinno.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.