ewas29 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 Witam mam do was pytanie a nawet kilka:) Do tej pory jezdzilam na skuterze heh i teraz postanowilam sie przesiasc na cos wiekszego... Podoba mi sie strasznie ducati 620 jako ze mieszkam we Wloszech mam juz jednego upatrzonego ale zupelnie sie na tym nie znam w sumie nie mam nikogo kto mi doradzi czy to wlasciwy zakup wiec bedzie to zakup w ciemno:)) Podpowiecie na co baba taka jak ja bez pomocy fachowca ma zwrocic uwage zeby sie nie nadziac:)) I czy sadzicie ze ten motocykl jest dobrym wyborem jesli chodzi o pierwsza przygode z motocyklem Z gory dziekuje za odp to ten motocykl http://www.subito.it/moto-e-scooter/duc ... 026542.htm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qba 0 Napisano Czerwiec 30, 2012 Trafny wybór moim zdaniem. Idealny na pierwszą maszynę. Nie jest wymagający jeśli chodzi o moc, ale ma jej wystarczająco dużo żeby dostarczyć uśmiechu. Łatwy i przyjemny w prowadzeniu. Osobiście zwóciłbym uwagę na historię serwisową, z jaką częstotliwością przechodził serwisy, albo po ilu przebytych kilometrach, komplet kluczyków (2 czarne, 1 czerwony), kosmetykę. Sprawdź kiedy miał zmieniane paski i regulowane zawory, stan łańcucha, opon itp. Ilość przebytych kilometrów... Nie popełniaj mojego błedu. Kupiłem monstera nigdy na nim nie siedząc, nie wspominając o jeździe próbnej. Bardzo impulsywny zakup. Fakt, służy mi już ponad 3 lata bez żadnych problemów, ale mogłem mieć mniej szczęścia. Powodzenia w wyborze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Czerwiec 30, 2012 Ewa. Zajrzyj TUTAJ a jeszcze lepiej TUTAJ ;) Powodzenia :D Aaa!! NIE KUPUJ DUCATI !! (żeby nie było, że nikt nie ostrzegał... :lol: :lol: :lol: ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ewas29 0 Napisano Lipiec 1, 2012 Dlaczego nie ducati? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jerrry 0 Napisano Lipiec 1, 2012 Ja na swoje pierwsze moto właśnie wybrałem M600 i jestem zadowolony.. motocykl potrafi dużo wybaczyć :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Lipiec 1, 2012 Dlaczego nie ducati? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Witaj, przejrzyj proszę kilka postów w powitalni ; ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikewid 0 Napisano Lipiec 2, 2012 Sie manko jak dla mnie, podpowiedzi które podają koledzy są trafne. Lecz... dla kogoś kto już cokolwiek miał do czynienia z motocyklem. Z całym szacunkiem do Ciebie Ewa, ale podejrzewam, że nie ocenisz stanu zużycia łańcucha, pasków rozrządu. Co do kosmetyki, to fakt tu pewno byłoby pole do popisu. I teraz żeby było jasne i nie pozostawiało żadnych niedomówień. Twierdzę, że nie każdy musi się znać na mechanice, a moja wypowiedź nie jest szowinistycznym bełkotem. MOJA RADA. Skontaktuj się z Frencci'm : memberlist.php?mode=viewprofile&u=8 Z pewnością zna kogoś z włoskich DOC'ów. wydaje mi się że tradycja pomocy jest wszędzie taka sama. A skoro jesteś tam na miejscu, znajdzie się rzesza pomocnych i życzliwych ludzi. Tak jak u nas się znajdzie, ale z tą różnicą, że my możemy obejrzeć tylko zdjęcia. A diagnoza ze zdjęcia dotyczyć może tylko wyglądy zewnętrznego. Cieszę się z każdej nowej duszyczki szukającej drogi do Banana pod kaskiem :thumbup: pozdrosy Dawid Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ewas29 0 Napisano Lipiec 3, 2012 W sumie z kupnem samochodu nie byloby problemu mam juz ich kilka na koncie i nawet nie kupilam dziada :D ale jesli chodzi o moto zupelnie nie wiem jak ten temat ugryzc:) ale co sadzicie o ducati? bo jak na razie wiecej widze przeciwnikow niz fanow:) slyszalam ze jest wadliwy kosztowny itd po 3 latach jezdzenia na skuterze mam dosc pojazdu ktory ciagle sie psuje:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Lipiec 7, 2012 Z Ducati będzie jak z Twoim skuterem, albo je pokochasz i przyzwyczaisz się do jego fanaberii, albo zmienisz markę na inną. :lol: A tak serio zależy na jaki egzemplarz trafisz. Jak się dopieści to większych problemów być nie powinno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach