tomerc13 0 Napisano Czerwiec 29, 2012 Witam, od niedawan jestem posiadaczem w/w motocykla, mam pytanie czy tarcza hamulcowa w tym modelu jest plywajaca, czy moze miec luzna nitach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Czerwiec 30, 2012 Zajrzyj TUTAJ, potem TUTAJ Możliwe, że ktoś coś odpowie... ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Czerwiec 30, 2012 Tak, pływajaca. Luz na nitach być musi, ale ledwie wyczuwalny. Tak w wielkim uproszczeniu. Jeśli tarcza dzwoni przy poruszaniu to jest bezdyskusyjnie na śmietnik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomerc13 0 Napisano Lipiec 5, 2012 wielkie dzieki "theodor" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ducat748 0 Napisano Lipiec 29, 2012 Podłączam się pod temat. Problem tyczy się 748, ale to mało istotny szczegół. Tarcze pływające (Brembo), przejechałem na nich ok. 18 tyś. km. Zauważyłem powiększony luz na lewej tarczy, ok. 1,5 mm (na obwodzie). Jest on wyczuwalnie większy aniżeli na prawej. Podczas przetaczania motocykla po równej nawierzchni (oczywiście silnik wyłączony, bo tylko wtedy coś słychać) słychać dzwonienie i czuć, że tarcza drga. Stanem tarcz zaniepokoiłem się w sytuacji, kiedy jeżdżąc ostrzej, hamując przed zakrętami coś szarpnęło przodem (mógł to być równie dobrze uślizg opony) - trudno mi określić przyczynę takiego zachowania z racji braku doświadczenia. Jaki może być dopuszczalny luz na nitach ? Z góry dziękuję za pomoc ;) Ps. Mam jeszcze drugi komplet tarcz (zardzewiały, od poprzedniego właściciela, moto stało 4 lat nieużywane), tam luzy są minimalne. Zastanawiam się nad wyczyszczeniem ich... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach