Jerrry 0 Napisano Czerwiec 30, 2012 Witam, Ostatnio zauważyłem, że kanapa przeciera mi ramę... mam tu na myśli sytuację, że po podniesieniu kanapy widzę coraz większe ślady na ramie w miejscu podparcia, co może być tego przyczyną? Źle ustawiony bak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kombajnista 0 Napisano Lipiec 21, 2012 Pewnie większość użytkowników Ducati chciała by mieć takie problemy z motocyklem jak ty ;) Ja znowu mam ten sam problem (nie problem) co Ty :D Patrz zdjęcie... Według mnie spaśliśmy się po zimie i zady nam ciążą, a tak na poważnie to wydaje mi się że ten typ tak ma. Siedzisko opiera się na ramie a wibracje i nasze ciężkie zady robią resztę. Owiń te punkty jakąś taśmą i jedziesz dalej ;) Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Lipiec 22, 2012 W niektórych monsterach na zbiorniku i ramie w miejscach narażonych na przetarcia polecam użyć tzw. folie transportową, przeźroczysty kawałek który zabezpieczy przed przetarciami - często używana w puszkach pod magnetyczną podstawkę do anteny CB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jerrry 0 Napisano Lipiec 22, 2012 A ja dałem do serwisu na regulacjętylnego zawieszenia :P Przed wakacjami podnosiłem na tylnym mocowaniu i okazało się, że było krzywo :/ Podklejałem filce, które przecierały sie szybko, sprawdzę z folią, albo innym wynalazkiem ;) Dzięki za odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach