Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Ziemniak82

Kupno pierwszego moto!!!

Polecane posty

Witam jestem nowy na tym forum i proszę was o radę w tym tyg odebrałem upragnione prawko i choruje od dłuższego czasu na monstera ,wiem ze jest relatywnie małe moto a ja mam 190cm i czy przy takim wzroście mozna na powtorze w miarę pygodnie przemieszczać i do jakiej pojemności i mocy możecie polecić dla początkującego

Trochę już późno i Woźni już chyba śpią, ale jutro to na bank Ci napiszą co trzeba zrobić. :mrgreen:

Ello.

Primo czyli po pierwsze - na tym forum panuje zasada, że najpierw się witamy, potem przedstawiamy prośby/życzenia/pytania.

Więc kolega musi odwiedzić najpierw dział:

http://forum.docpoland.com/viewforum.php?f=158

Secundo czyli po drugie:

Monster rzeczywiście jest malutkim moto - już mając kole 1,75 m wzrostu będziesz miał full stopy na ziemi.

Jako początkujący powinieneś szukać Monstera 600, Monstera 620, Monstera 696 - mocy i wrażeń Ci nie zabraknie.

Pozdro.

À co Sądzicie o m796 czy początkujący ogarnia tAkie moto z specyfikacji wynika ze różnica wmocy jest raptem 7KM porównaniu do 696 i siedzisko jest troszkę wyżej to chyba powinno być wygodniejsze moto.

Dzięki Wojtek, że stoisz na posterunku. :D

Limit netu na komórce przekroczyłem i prędkość mi spadła, więc nie nadążam. :oops:

Ziemniak82 - mamy tu dobrobyt w postać "Powitalni", opcji "Szukaj" i dość przejrzystej strukturze forum. ;)

Lewa w górę.

Dyżurny Witacz. ;) :D

JBo    0

Cześć Ziemniak.

A ja nie do końca się zgodzę z tym ze monster jest mały... Owszem taki goldwing to jest wiekszy ;-)

Ja mam 186cm i daje bez problemu radę, czerpiąc z jazdy wiele przyjemności

Jedyna taka konkretna modyfikacja pod mój wzrost to zmiana kierownicy na klipy

A jesli chodzi o pierwsze moto to faktycznie 600-620 bedzie ok,

I moim zdaniem kup tańsze moto a zainwestuj w dobry kask, jakieś kombi, rękawice i trzewiki :lol:

Moto pewnie za jakis czas pewnie zmienisz a własna skóre i kości ciężko zmienić lub tak na szybko naprawić

Będąc starszym pozwalam sobie pouczać w tej kwestii wszystkich planujacych pierwszy zakup

A uwierz mi ze wiem o czym mówię :P

Kolega sie przywital napisal konkretne i klarowne pytanie wiec po co go odsylac do watku zazwyczaj wymuszonych i mdlych powitan ;)

booo... zaraz bedzie bajzel i kilkanascie watkow "jakiego monstera kupiec" jeden pod drugim.

jak by cos takiego zrobil na elektrodzie, to by go zlinczowali, a temat by trafil do kosza w 5 minut.

cytujac klasyków: "bylo, poszukaj" :)

p.s. bez obrazy Ziemniak, zrozum mechanizm. to jak przekrzykiwanie sie na targu, gdzie juz jest karteczka z cena przy ziem... eee pomidorach a ludzie i tak pytaja.

ja kupilem 620 jako pierwsze w dobrym stanie, wiec jak sie poduczysz to i sprzedasz za tyle ile kupiles. po za tym, jak sie nauczysz ogarniac 600 na 100% a nie tylko na prostej spod swiatel to bedziesz objezdzac leszczy na s4 :) jakis kursik z fachowcem itp

JBo    0

A co to jest elektroda?

:lol:

Doda - elektroda to kojarze ale chyba nie oto chodzi...

Temat walkowany.

Leci z nami moderator?

leci - ale nie 24/7 - kolega chętny na posadę ?? podobno są wolne miejsca ...

a wystarczy kliknąć "zgłoś", co przyspiesza moderację...

booo... zaraz bedzie bajzel i kilkanascie watkow "jakiego monstera kupiec" jeden pod drugim.

jak by cos takiego zrobil na elektrodzie, to by go zlinczowali, a temat by trafil do kosza w 5 minut.

cytujac klasyków: "bylo, poszukaj" :)

p.s. bez obrazy Ziemniak, zrozum mechanizm. to jak przekrzykiwanie sie na targu, gdzie juz jest karteczka z cena przy ziem... eee pomidorach a ludzie i tak pytaja.

ja kupilem 620 jako pierwsze w dobrym stanie, wiec jak sie poduczysz to i sprzedasz za tyle ile kupiles. po za tym, jak sie nauczysz ogarniac 600 na 100% a nie tylko na prostej spod swiatel to bedziesz objezdzac leszczy na s4 :) jakis kursik z fachowcem itp

zamiast długiego początkowego wywodu nt. elektrody można było poratować kolegę linkiem do istniejącego podobnego tematu lub do opcji "Szukaj" - jak to zrobił bialy114:

Ziemniak82 - mamy tu dobrobyt w postać "Powitalni", opcji "Szukaj" i dość przejrzystej strukturze forum.

do tego nie potrzeba być MOD-em

OT skasowane

A użytkownika ziemniak82 zapraszam do skorzystania z "szukajki"

"zamiast długiego początkowego wywodu nt. elektrody można było poratować kolegę linkiem do istniejącego podobnego tematu lub do opcji "Szukaj" - jak to zrobił bialy114:"

no przeciez bialy juz to zrobil wlasnie.

wywod jak wywod. i tak watek juz powstal to mozna sie wyzalic.

a co do modowania, a prosze bardzo. odciaze na pewno.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.