Ziemniak82 0 Napisano Lipiec 12, 2012 Witam jestem nowy na tym forum i proszę was o radę w tym tyg odebrałem upragnione prawko i choruje od dłuższego czasu na monstera ,wiem ze jest relatywnie małe moto a ja mam 190cm i czy przy takim wzroście mozna na powtorze w miarę pygodnie przemieszczać i do jakiej pojemności i mocy możecie polecić dla początkującego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alfone 0 Napisano Lipiec 12, 2012 Trochę już późno i Woźni już chyba śpią, ale jutro to na bank Ci napiszą co trzeba zrobić. :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Lipiec 13, 2012 Woźni nie śpią, woźni czuwają :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Lipiec 13, 2012 Ello. Primo czyli po pierwsze - na tym forum panuje zasada, że najpierw się witamy, potem przedstawiamy prośby/życzenia/pytania. Więc kolega musi odwiedzić najpierw dział: http://forum.docpoland.com/viewforum.php?f=158 Secundo czyli po drugie: Monster rzeczywiście jest malutkim moto - już mając kole 1,75 m wzrostu będziesz miał full stopy na ziemi. Jako początkujący powinieneś szukać Monstera 600, Monstera 620, Monstera 696 - mocy i wrażeń Ci nie zabraknie. Pozdro. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ziemniak82 0 Napisano Lipiec 13, 2012 À co Sądzicie o m796 czy początkujący ogarnia tAkie moto z specyfikacji wynika ze różnica wmocy jest raptem 7KM porównaniu do 696 i siedzisko jest troszkę wyżej to chyba powinno być wygodniejsze moto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Lipiec 13, 2012 Dzięki Wojtek, że stoisz na posterunku. :D Limit netu na komórce przekroczyłem i prędkość mi spadła, więc nie nadążam. :oops: Ziemniak82 - mamy tu dobrobyt w postać "Powitalni", opcji "Szukaj" i dość przejrzystej strukturze forum. ;) Lewa w górę. Dyżurny Witacz. ;) :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JBo 0 Napisano Lipiec 16, 2012 Cześć Ziemniak. A ja nie do końca się zgodzę z tym ze monster jest mały... Owszem taki goldwing to jest wiekszy ;-) Ja mam 186cm i daje bez problemu radę, czerpiąc z jazdy wiele przyjemności Jedyna taka konkretna modyfikacja pod mój wzrost to zmiana kierownicy na klipy A jesli chodzi o pierwsze moto to faktycznie 600-620 bedzie ok, I moim zdaniem kup tańsze moto a zainwestuj w dobry kask, jakieś kombi, rękawice i trzewiki :lol: Moto pewnie za jakis czas pewnie zmienisz a własna skóre i kości ciężko zmienić lub tak na szybko naprawić Będąc starszym pozwalam sobie pouczać w tej kwestii wszystkich planujacych pierwszy zakup A uwierz mi ze wiem o czym mówię :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nabassu 0 Napisano Lipiec 16, 2012 Temat walkowany. Leci z nami moderator? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grants 0 Napisano Lipiec 16, 2012 Kolega sie przywital napisal konkretne i klarowne pytanie wiec po co go odsylac do watku zazwyczaj wymuszonych i mdlych powitan ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nabassu 0 Napisano Lipiec 17, 2012 booo... zaraz bedzie bajzel i kilkanascie watkow "jakiego monstera kupiec" jeden pod drugim. jak by cos takiego zrobil na elektrodzie, to by go zlinczowali, a temat by trafil do kosza w 5 minut. cytujac klasyków: "bylo, poszukaj" :) p.s. bez obrazy Ziemniak, zrozum mechanizm. to jak przekrzykiwanie sie na targu, gdzie juz jest karteczka z cena przy ziem... eee pomidorach a ludzie i tak pytaja. ja kupilem 620 jako pierwsze w dobrym stanie, wiec jak sie poduczysz to i sprzedasz za tyle ile kupiles. po za tym, jak sie nauczysz ogarniac 600 na 100% a nie tylko na prostej spod swiatel to bedziesz objezdzac leszczy na s4 :) jakis kursik z fachowcem itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JBo 0 Napisano Lipiec 17, 2012 A co to jest elektroda? :lol: Doda - elektroda to kojarze ale chyba nie oto chodzi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nabassu 0 Napisano Lipiec 17, 2012 kolega sie nie lubi z lutownica? ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moderator-3 0 Napisano Lipiec 17, 2012 Temat walkowany. Leci z nami moderator? leci - ale nie 24/7 - kolega chętny na posadę ?? podobno są wolne miejsca ... a wystarczy kliknąć "zgłoś", co przyspiesza moderację... booo... zaraz bedzie bajzel i kilkanascie watkow "jakiego monstera kupiec" jeden pod drugim.jak by cos takiego zrobil na elektrodzie, to by go zlinczowali, a temat by trafil do kosza w 5 minut. cytujac klasyków: "bylo, poszukaj" :) p.s. bez obrazy Ziemniak, zrozum mechanizm. to jak przekrzykiwanie sie na targu, gdzie juz jest karteczka z cena przy ziem... eee pomidorach a ludzie i tak pytaja. ja kupilem 620 jako pierwsze w dobrym stanie, wiec jak sie poduczysz to i sprzedasz za tyle ile kupiles. po za tym, jak sie nauczysz ogarniac 600 na 100% a nie tylko na prostej spod swiatel to bedziesz objezdzac leszczy na s4 :) jakis kursik z fachowcem itp zamiast długiego początkowego wywodu nt. elektrody można było poratować kolegę linkiem do istniejącego podobnego tematu lub do opcji "Szukaj" - jak to zrobił bialy114: Ziemniak82 - mamy tu dobrobyt w postać "Powitalni", opcji "Szukaj" i dość przejrzystej strukturze forum. do tego nie potrzeba być MOD-em OT skasowane A użytkownika ziemniak82 zapraszam do skorzystania z "szukajki" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nabassu 0 Napisano Lipiec 17, 2012 "zamiast długiego początkowego wywodu nt. elektrody można było poratować kolegę linkiem do istniejącego podobnego tematu lub do opcji "Szukaj" - jak to zrobił bialy114:" no przeciez bialy juz to zrobil wlasnie. wywod jak wywod. i tak watek juz powstal to mozna sie wyzalic. a co do modowania, a prosze bardzo. odciaze na pewno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach