Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
LamBerT

Prośba do forumowiczów z Podlasia :)

Polecane posty

Witam.

Wiem, że to nie do końca ten dział, ale jestem jeszcze na tyle świeży na forum, że w dziale ogłoszenia nie mogę póki co zakładać tematów.

Mam gorącą prośbę do forumowiczów z Podlasia. Otóż zdecydowałem się (nie, nie zastanawiam się - jestem zdecydowany) na zakup Monstera (lubię jak mi się sprzęty psują i śrubki same odlatują [mam też Forda Capri i też strasznie awaryjny jest ;) ]).

W sezonie ciężko znaleźć coś sensownego na sprzedaż, a tym trudniej w moim dość ograniczonym budżecie. Jako, że ma być to mój pierwszy motocykl, postanowiłem za namową doświadczonych kolegów nie rzucać się na głęboką wodę i nabyć drogą kupna 600-tkę. I tu gorąca prośba, mianowicie czy jest ktoś z tamtych okolic, kto mógłby (rzecz jasna nie za darmo, a za opłatą w dewizach, bonach do tesco, żetonach do WC w McDonaldzie, piwie czy w jakiej tam formie sobie zażyczy) rzucić na żywo okiem na to Monstrum?

http://gmg-motocykle.otomoto.pl/ducati-600-ss-monster-M3149846.html

Wolałbym nie jechać 550 km i nadziać się na kolebiącą się trumnę ze spawaną ramą i przefikniętą geometrią.

W odwodzie, mam jeszcze coś bliżej siebie:

http://otomoto.pl/ducati-monster-ducati-monster-900-m900-krakow-M3282638.html

choć wydaje mi się, że 900 to trochę za dużo jak na początek przygody z dwoma kółkami.

Jeśli znajdzie się jaka dobra dusza, kontaktować się można ze mną poprzez PM na forum albo jeszcze lepiej przez GG: 638740

Z góry dziękuję serdecznie i pozdrawiam :)

przeniesione do odpowiedniego działu

magda

Z pewnych źródeł wiem, że 900-tka z Krakowa nieaktualna.

Co do 600-tki z linku nr 1:

Myślę, że widzisz złamaną klamkę sprzęgła, zwisający kierunek przedni prawy, napęd wygląda na OK (na początku naciągu)

Tyle po zdjęciach - oczywiście pozostaje powąchać sprawę na żywca ;)

900 niby nadal stoi na allegro, ale nawet z żony konta/maila nie uzyskałem odpowiedzi więc zapewne sprzedany - niby znajomemu tydzień temu.

W 900 był problem z włoskim dowodem rejestracyjnym - brakowało jednej 9 - w Polsce dokonany przegląd i adnotacja o braku śladów przebijania numerów na ramie (to już podstawa do bezproblemowego zarejestrowania motocykla) ale jak to Pani w Krakowskim urzędzie powiedziała najlepiej przynieść wszystkie dokumenty, żeby miały jasność.

nie jest tak słodko, przynajmniej nie w każdym urzędzie

ja usłyszałem że urząd który popełnił błąd powinien wydać zaświadczenie o takim błędzie.

Ale sprzedający nie za bardzo się palił do załatwienia tego we Włoszech.

poza tym, po rozmowie ze sprzedającym, dowiedziałem się że nie wiadoma jest historia serwisowa motocykla.

troszkę tego się na składało na dodatek odległość, inaczej już by stał u mnie :D

:) Nikewid wiem, bo miałem jechać obejrzeć z Marcinem go.....

w krakowskim urzędzie teoretycznie te dokumenty, które miał by wystarczyły - w ostateczności można by pokusić się o potwierdzenie z azmotu w krakowie (w moim przypadku) - z salonu ducati, że np. taki motocykl nie wyjechał z fabryki (biorąc pod uwagę błąd w dowodzie)

Ducat sprzedany znajomemu, ale czuje, że wypłynie jeszcze - niebawem

Twojemu znajomemu?

prosiłem o oględziny miejscowych ale jakoś nie poszło im :(

Nie mojemu... tak sprzedający odpowiedział na pytanie czy nadal aktualne - sprzedał swojemu znajomemu.

Nie zdążyliśmy go obejrzeć - wstępnie w ten wtorek co był mieliśmy to zrobić, ale w poniedziałek koleś na prośbę o skan, czy zdjęcia wszystkich dokumentów jakie ma, żebym zapytał w urzędzie jak wygląda rejestracja powiedział, że już sprzedał.

Sprzedał albo się wystraszył ;)

Czasami jednak literka zmieniona bądź jej brak to próba pozbycia się trefnego towaru. Zaznaczam czasami a nie, że zawsze ;)

daj sobie spokoj z tą 600-tką z moich potwierdzonych informacji to nie chcesz go kupić, jest poprostu zmęczony życiem.

daj sobie spokoj z tą 600-tką z moich potwierdzonych informacji to nie chcesz go kupić, jest poprostu zmęczony życiem.

Ropuch jak zawsze pojawiasz się nie wiadomo skąd i nie wiadomo kiedy, i ratujesz skórę :)

Słuchać starszych !

Dzięki serdeczne wszystkim za pomoc :) Oszczędziłem właśnie niezłą sumkę na bezcelowej podróży do Hajnówki.

Znalazłem coś bliżej siebie. W poniedziałek podjadę obejrzeć, chociaż nie podoba mi się w opisie hasło, że motocykl jest oryginalny. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale jeśli to nie wersja IE (napisane, że ma gaźniki) to chyba nie powinien mieć takich zegarów.

http://otomoto.pl/ducati-monster-600-dark-M3282246.html

Faktycznie. Dzięki ogromne. Ja to jednak zupełny laik jestem. Może znajdzie się ktoś ze śląskiej ekipy, kto podjechałby ze mną i wspomógł?

Faktycznie. Dzięki ogromne. Ja to jednak zupełny laik jestem.

Any time ;) Ja też !!

Teraz masz linki, które mogą się przydać ;) wykorzystaj je ;)

Teraz masz linki, które mogą się przydać ;) wykorzystaj je ;)

Nie omieszkam :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.