Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
ziolokrb

problem:(motor unieruchominy

Polecane posty

witam wszystkich :) mam mianowicie taki problem gwint w pokrywie silnika od czujnika poziomu oleju mi się zerwał(skruszył)nie trzyma i teraz gdy odpala motor przecieka i to intensywnie proszę eo poradę co z tym zrobić nagwintować ale wtedy czujnik będzie za mały i się nie wkręci proszę o pomoc:(

Możliwe że jakiś tokarz/frezer potrafiłby powiększyć otwór i wstawić tuleję z prawidłowym gwintem ale czy jest tam na tyle "mięsa " ? :roll: Spróbuj bo pozostaje kupić nową pokrywę .

Z mniejszymi gwintami jest mniejszy problem , wstawia się gotowce z zestawów .

Jeżeli potrzebujesz to tylko na weekend możesz spróbować sznurkiem do uszczelniania hydrauliki z Loctite .

a jak by oddać do napawania (chyba tak się to nazywa ;) ) i nowy gwint zrobić, myślę że do ogarnięcia

PS. inna sprawa czy nie taniej kupić pokrywę

no odam go do serwisu tylko musze tam jakos dojechac na 10km wiec owine to jaka tasma uszczelniania moze wytrzyma:) a taka pojrywa to jaki koszt mniej wiecej??

Stary temat ale dzis sie uporalem z tym samym problemem. Gwint byl tak zjechany ze szkoda gadac. Nawijalem tasme na czujnik i na jakis czas bylo ok,ale tylko na jakis czas. Kupilem nowa obudowe sprzegla czyt. z drugiej reki od monstera 620 do mojej MTS i po sprawie. Motor na bocznej stupce ,pokrywa sciagnieta ,wyczyszczony stary silikon,nalozony nowy sylikon na nowa obudowe i po sprawie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.