Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
ArturN

oszroniony? mokry gaźnik ?

Polecane posty

Ostatnio zauważyłem że po ostrej jeździe gaźnik (korpus) w moim m600 jest cały mokry, ponadto korpus jest wyraźnie bardzo zimny, co to może być ? wcześniej nie zauważyłem takiego problemu. Gaźnik to mikuni 38 bdst, monster z 1997r. Gaźniki zsynchronizowane na wakuometrach, nie czyszczone. Znalazłem info że przyczyną może być nieszczelność, czy ktoś może potwierdzić.

To normalna sytuacja że gaźnik sie schładza w czasie pracy. Z tego powodu w określonych warunkach może nastepować skraplanie pary wodnej na korpusie gaźnika.

Dlatego też stosowane są różnego rodzaju systemy podgrzewania. W M600 w zalezności od gaźników było stosowane podgrzewanie elektryczne lub olejem silnikowym. Była też wersja bez podgrzewacza.

P.S. Zakładajac że gaźnik jest mokry od wody, a nie paliwa.

oczywiście od wody, rozebrałem gaźniki, wyczyściłem je, oczywiście później synchro (dobrze mieć swoje wakuometry ;)) motocykl objeździłem wszystko gra, faktycznie może wcześniej nie spojrzałem że to norma, a wieczorami już jest chłodno i może woda się zbierać

PS. pozdrawiam kierowcę i pasażera multi trikolor widzianej o godz. 14.55 na wyjeździe z Torunia w kierunku m. Łubianka, Piwnice oraz kierownika czarnego moto (chyba sf) jadącego przed multi :D, a i żona mówi że widziała w okolicach starówki st2 na blaszkach NE...... również pozdro EOT

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.