Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Langusta

748 - Zaliczyłem szlifa i potrzebuję porady w wybraniu częśc

Polecane posty

Cześć,

W niedzielę na torze w Radomiu zaliczyłem małego szlifa i straciłem kilka elementów. Potrzebuję porady:

1. Prawa kierownica - uchwyt kierownicy jest cały natomiast mam zgiętą rurkę, czy można gdzieś dostać samą rurkę?

2. Manetka niestety pękł plastik. Chętnie zamienił bym ją na krótki roll-gaz jaki polecacie?

3. Klamka hamulca. Czy jest coś fajnego w rozsądnej cenie? Czy lepiej kila kopii oryginału kupić po 50 zł z allegro i zmieniać po każdym upadku?

Może ktoś z was ma coś na na sprzedaż z powyższej listy?

Pozdrawiam,

Langusta

Łamane klamki mają podstawową wadę, jak przez przypadek trącisz w ogniu walki rękawicą istnieje możliwość niemania hamulca w najbardziej (nie)odpowiednim momencie, mój kolega miał na ulicy łubudubu- wjechał na szczęście z małą szybkością w kufer blaszanki i obił sobie jajeczka przez co nieoficjalnie ma ksywkę Jąderko, ale dzieci będzie mógł mieć :mrgreen: ...i w życiu go nie namówisz na łamańce...

Klamki lepiej kupić urywane lub oryginalne nie są drogie, jak weźmiesz hurtem to i taniej bydzie....rurka do prostowania, a plastik rolgazu lepiej kupić nowy...

Resztę zaoszczędzonej kasy wydaj na stalowy oplot, klocki hamulcowe i płyn...

Pozdr. J-999

Jakie rurki w owiewkach?

Ja dzisiaj jestem trochę obolały po wczorajszym szorowaniu więc mało kumaty. :-)

A widzisz, dzięki za rozjaśnienie.

Dzięki za namiary. Dzisiaj wieczorem rozkręcę rollgaz i zweryfikuję co jest do wymiany. Może uda się tylko wymienić pokrywkę.

Rurkę prawej kierownicy po moim 996 napewno mam. Normalnie występuje jako cały clipon, ale ja u siebie wymieniałem rurki na czarne, więc oryginały gdzieś zalegają. Klamka hamulca OEM też gdzieś powinna być...

Dzięki ale już wszystko udało mi się zdobyć. Czekam jeszcze na jeden element roll-gazu który idzie z Niemiec.

Duca już prawie poskładana. :-) Będzie można znowu piłować po torze. :-))))

Pozdrawiam,

Langusta

skoro "wszystko udało mi się zdobyć" - zamykam

jeśli będzie potrzeba - proszę o kontakt, to odblokuję

magda

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.