Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
KGr

Ducati Kupie

Polecane posty

KGr    1

Jak w temacie :)

Czas na podejscie numer dwa do przesiadki na duske. Tak wiem, dobry moto sprzedalem, chce (i jestem tego w pelni swiadomy!) kupic wloskie, psujace sie, niewygodne, glosne, drogie w utrzymaniu etc :) Tym razem bede bardziej uparty i wytrwaly, nie kupie motocykla ktory nie bedzie mial tej jedynej wlasciwej marki na zbiorniku.

Jakby ktos z was chcial sie rozstac ze swoim stukatem (oczywiscie, zeby przesiasc sie na inny!), albo gdzies cos slyszal - to dajcie znac.

Czego szukam? Na chwile obecna:

- Monster 1100

- Monster 796

- SC

- S4R Testastretta

w tej kolejnosci. Rozrzut duzy, ale na widok tych sprzetow banan mi sie najbardziej na twarzy rysuje :)

Wszystkim ktorzy wyrazili chec pomocy - z gory serdecznie dziekuje, bede odwdzieczal sie w przyslowiowej formie procentowej dostarczanej osobiscie, lub w miare niemozliwosci poczta :)

Tu zależy jak bardzo jesteś desmozakręcony, ale ja osobiście polecam Monstera 1100, fantastycznie się tym jeździ, szczególnie wersja S. S4R znowu bardzo bezkompromisowy, Desmoquattro się albo kocha albo nie, ja tam uwielbiam tam silnik :)

Gość   
Gość

mial chlopak dobry motor niepsujacy sie,jezdzacy to sie pcha w problemy . 8-)

Hmmmm... Ja się powoli zastanawiam nad rozstaniem z M1100...

Tyle,że cena będzie wysoka jeśli się zdecyduję....

No i mało oryginalny już jest... ;)

wwk    0

Sorry za offtop i z całym szacunkiem dla posiadaczy sc (bo jest to piękny motocykl) ale po co mieć coś co udaje coś innego, jeśli można mieć legendę czyli M s4r, który nic nie musi udawać???

KGr    1
Tu zależy jak bardzo jesteś desmozakręcony, ale ja osobiście polecam Monstera 1100, fantastycznie się tym jeździ

Wiem, wiem. Czas jakis temu kolega dominik dal mi sie przejechac swoja 1100. Co prawda wiekszosc to byla prosta droga, ale moto idealnie gralo na moich strunach. W porownaniu z mucha bylo w nim wszystko tak bardzo nie tak i inaczej, ze sie po prostu zachwycilem :)

KGr ! Widziałeś ??

SC do Pablo przypłynął. :twisted:

Hehehehe już mu wcześniej to słałem na PW :D

Widzialem, napisalem do Pabla dowiem sie co i jak. Chociaz nie ukrywam, ze wolalbym jednak duze M :)

A tymczasem (zeby nie robic smietniska w dziale z ogloszeniami znalezionymi) - wie ktos moze cos o tych sztukach?

M1100 2009

Nie dzwonilem jeszcze do wlasciciela, ale wiem ze to moto bylo jakis czas temu wystawione w wersji troche poniszczonej (polamane to i owo, pekniete to i tamto). Po fotach nie wygladalo na nic groznego...

Next...

Nastepne M1100 2009

Moto przesliczne, ale niestety wyraznie powyzej mojego budzetu. Sprzedawane w salonie Ducati w krakowie, moze gdyby udalo sie dotrzec do wlasciciela, to moglbym probowac cos zawojowac. Nie zna ktos moze? :)

Podobnie rzecz wyglada tutaj:

s4r testastretta

Ostatnio pojawilo sie tez cos takiego:

796 2011

ale kurcze, za tanie mi to... podobna cene wywolawcza miala taka wiecznie obecna sztuka z USA, ale tam po zdjeciach bylo widac, ze moto przygody mialo (cena spadala od 29 do 21 tysi sukcesywnie)

Next...

Nastepne M1100 2009

Moto przesliczne, ale niestety wyraznie powyzej mojego budzetu. Sprzedawane w salonie Ducati w krakowie, moze gdyby udalo sie dotrzec do wlasciciela, to moglbym probowac cos zawojowac. Nie zna ktos moze? :)

Zagadaj na forum ducati-klub na którym jesteś nawet chyba ;) do PiteraS4R z tego co mi wiadomo zna właściciela salonu w Krakowie (Azmot).

Legendą będą( są) same w sobie już SC + GT, bo tego już nie ma a Monsterów zrobiono w setkach tysięcy, więc łatdafak ?

Nie wiem po jakich drogach autor jeździ, jeśli po polskich typowych chyba lepsza Multinka...

Jak chodzi o sam wygląd to SC, jeśli bardziej o osiąg to M S4 Testa ( tylko musi pamiętać, że silnik przerasta podwozie)...

Pozdr.

J-999

KGr    1
Jak chodzi o sam wygląd to SC, jeśli bardziej o osiąg to M S4 Testa ( tylko musi pamiętać, że silnik przerasta podwozie)...

Pozdr.J-999

No wlasnie na mega-mocy mi nie zalezy. Dlatego S4R jest na ostatnim miejscu, zdecydowanie wolalbym SC (i tu sie wylamie, bo jak uwazam ze motocykl zadnych owiewek miec nie powinien, to SC 1000S jest po prostu miodne...) ze o monsterze 1100 nie wspomne. Nowa multa jest poza moim zasiegiem cenowym, stara zdecydowanie poza moim zasiegiem estetycznym :P (niniejszym przepraszam wszystkich posiadaczy i milosnikow starej multy :) )

Kurcze, SC sa ladne, ale tak na prawde to co w nich takiego? silnik od monstera, hamulce od monstera, zawieszenie pewnie tez, rama od SS.. tak na prawde to bak i zadupek maja wlasny ;)

wygladaja oblednie, szczegolnie z owiewka, ale czy jezdza tak dobrze jak nowy M1100(S)?

dla mnie rzecz gustu, wlasnie sie bije z myslami, czy odkladac na SC czy na wiekszego Monstera i serce walczy z rozumem ;)

Bierz SC!!! Monstery są dla dziewczynek :twisted:

Tak jest. Bierz SC !!! Monstery są dla .... eeeee.... ekh.... ttfuuu... tfuuuu co ja to miałem powiedzieć?

DELTA !!! Urwę Ci łeb !!! ;) :evil: :twisted:

KGr    1

Panowie, Panowie!

To nie jest wątek o wyższości sportclassica nad monsterem, ja tu usiłuje motocykl DUCATI kupic! :D

Podejrzewam, ze gdybym mial dwa sliczne do wyboru, M1100 i SC, postawione obok siebie, to byłoby tak jak z tym osiołkiem co w końcu z głodu padł :) Dlatego szukam, a co sie pierwsze trafi w odpowiednim stanie i cenie, zapelni pustke w garażu :)

Panowie, Panowie!

To nie jest wątek o wyższości sportclassica nad monsterem, ja tu usiłuje motocykl DUCATI kupic! :D

Podejrzewam, ze gdybym mial dwa sliczne do wyboru, M1100 i SC, postawione obok siebie, to byłoby tak jak z tym osiołkiem co w końcu z głodu padł :) Dlatego szukam, a co sie pierwsze trafi w odpowiednim stanie i cenie, zapelni pustke w garażu :)

Na osiołku to Ty masz jeździć a nie się nim stawać :P

Powiedz naprawdę wyobrażałeś sobie ten temat bez TONY spamu i OFFTOPU? Przeca na rozsądnego chopa wyglądasz XD

P.S. Musimy jakieś okopy zrobić czy cuś :D Wpadnie Magda i jeszcze sprzątać będzie chciała :D

Panowie, Panowie!

moze sie jeszcze najpierw na obu przejedz, nie tylko ogladaj stojace :D

mnie serce ciagnie do SC, ale boje sie ze po probnej jezdzie monster by nie dal mu szans ;)

ciezki wybor.. ;)

Delta81 - no podobno motocykl to sie kupuje sercem, masz racje ;)

sportclassic zdecydowanie lepiej pasuje do miasta, w którym mieszkasz, bierz sportclassica i sie nawet nie zastanawiaj... jest unikatowy, monstera jeszcze dostawisz do garazu w przyszlosci :) a w aglomeracji wroclawskiej jedna sztuke sc jak dotad widzialem, bedzie druga?

pozdrawiam

KGr    1

moze sie jeszcze najpierw na obu przejedz, nie tylko ogladaj stojace :D

mnie serce ciagnie do SC, ale boje sie ze po probnej jezdzie monster by nie dal mu szans ;)

ciezki wybor.. ;)

Na M1100 jak pisalem wczesniej mialem okazje kawalek sie przewiezc. Jego wlasciciel mial porownanie z SC i stwierdzil, ze prowadzi sie tez super, chociaz moc nie ta sama, i ze pozycja jest troche bardziej rozciagnieta. Ja tam lubie aktywna pozycje za sterami, ale bez przesady :) Takze tu obstawiam, ze monster wygrywa na calej linii. To tyle rozum mial do powiedzenia :D Drugi glos sam nie wie co by wolal...

sportclassic zdecydowanie lepiej pasuje do miasta, w którym mieszkasz, bierz sportclassica i sie nawet nie zastanawiaj... jest unikatowy, monstera jeszcze dostawisz do garazu w przyszlosci :) a w aglomeracji wroclawskiej jedna sztuke sc jak dotad widzialem, bedzie druga?

pozdrawiam

Czas pokaze. Ogolnie to ofert sprzedazy i M1100, i SC jest jak na lekarstwo ( i to takie co sie robi z kocich lez), wiec skonczy sie na tym, ze pewnie kupie to co sie pojawi w sensownym stanie i sensownej kasie :)

Ja Ci życzę jak najlepiej ...

tak jak Ci pisałem

Kupuj Ducata i przyjeżdżaj do Krakowa bądź jak wolisz przyjeżdżaj do Krakowa i kupuj Ducata :)

KGr    1

Temat chwilowo wstrzymany :)

PS. ale zwroccie uwage, ze sie usmiecham :D

KGr    1

Jakby to powiedziec... nie :D

Wiecej jutro :]

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.