krl 0 Napisano Sierpień 21, 2012 VisorDown powołując się na dobrze poinformowane źródła podał do wiadomości że Leon Haslam podpisał kontrakt na start w WSBK w roku 2013 z zespołem Ten Kate. Jednocześnie też rozwiązuje się problem ewentualnego miejsca w zespole BMW który w kolejnym sezonie ma połączyć się z satelicką ekipa BMW Gold Bet. Od dawna mówi się o rzekomym przejściu do tego zespołu Bena Spiesa jednak wszyscy spekulowali że jest to mało prawdopodobne bo w fabrycznej ekipie BMW jest Marco Melandri i Leon Haslam – odejście tego drugiego pozostawia jednak wolne pole – pytanie więc brzmi czy zobaczymy Bena w zespole BMW?. Podczas ostatniej rundy w Indianapolis Ben Spies w udzielonym wywiadzie powiedział że jego start na Indianapolis jest ostatnim jego startem na domowym obiekcie w MotoGP – wniosek że będzie startował w WSBK – kolejny zawodnik który uczyni serie produkcyjną znacznie ciekawszą, zaczynam się zastanawiać dokąd zmierza Dorna z MotoGP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Sierpień 21, 2012 No własnie dokąd????? Wyjdzie im to wszystko bokiem bo samym Marqiem i Valem nie pociągna. Wracając do WSBK mysle, że na BMW ostrzy sobie zęby Carlos i tu jest ciekawe który z nich? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Sierpień 21, 2012 Dorna to nie tylko motogp a także niższe klasy. Da sobie radę a w motogp bedą startowali głownie młodzi zawodnicy. Tak samo mówiło się o F1 a radzi dobie bardzo dobrze. A jeśli carlos w BMW to spies w Ducati? Byłoby ciekawie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Sierpień 25, 2012 No i co z wielkim powrotem Ducati ? Zapowiadana tak szumnie "Superquadrata" a tu nikt nie chce nią jeżdzić ? ;) Zakładam że Guiguliano wsiądzie na jedną fabryczną sztukę a kto drugi ? Jest taka szansa że Spies ale ...?? Wiem że trochę to zabrzmi jak bajka czy pobożne życzenie ... w zeszłym roku bardzo chciał wystąpić na Ducati z dziką kartą ( runda w Australii i Italy ) pan Troy Bayliss lecz mu na to nie zezwolono , gdyż był on pierwszym kierowcą testowym odpowiedzialnym za rozwój motocykla . Nie miałbym nic przeciwko powrotowi Wielkiego Mistrza :D a takich powrotów już trochę obserwowaliśmy i nie uważam tego za niemożliwe :D . Tylko z jakim numerem startowym miałby wystarować Balistic ? Bo przecież swój 21 sprezentował Hopkinsowi ;) Nie dociera też do mnie zakończenie kariery Stonera a jako że wściekły jest na działania Dorny i głośno o tym mówi , jego udział w serii WSBK byłby niezłym pstryczkiem w nos dla C. Ezpelety :D . Może za rok czy dwa odgrzebię sobie co tu napisałem i coś okaże się prawdą :D może ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Furious 0 Napisano Sierpień 25, 2012 Fajnie by było taką niespodziankę - Stoner na Duce w WSBK :P Ale Niestety jest to typ człowieka który mówi i robi co myśli i jak uważa. Dlatego szanse na powrót niewielkie :P GO CASEY :P Do tematu, nie wiem kto na nowej Duce będzie latał. Ale jakoś Carlos mi na niej nie pasuje. Fajnie by było zobaczyć młodych gniewnych robiących dużo zamieszania :P Dlaczego by nie La Mara ;P ?? Ciekaw jestem jak by sobie poradził. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Sierpień 25, 2012 No lamara byłby dobrym kandydatem. Jest wjezdzony w stocka, mógłby pomoc w rozwoju SBK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Wrzesień 12, 2012 Widzę że jeszcze nikt nie odnotował u nas że w przyszłym roku w fabrycznym BMW będzie jeździł Chaz Davies - jest to o tyle istotne że oznacza, że w tym zespole nie będzie Bena Spiesa a to dla odmiany może oznaczać że coraz bliżej jest do oficjalnego ogłoszenia że zobaczymy go w drugim zespole Ducati - smaczku dodaje fakt że najprawdopodobniej Ben otrzyma Ducata w specyfikacji fabrycznej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach