Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
krl

Kto gdzie w sezonie 2013 w WSBK

Polecane posty

krl    0

VisorDown powołując się na dobrze poinformowane źródła podał do wiadomości że Leon Haslam podpisał kontrakt na start w WSBK w roku 2013 z zespołem Ten Kate. Jednocześnie też rozwiązuje się problem ewentualnego miejsca w zespole BMW który w kolejnym sezonie ma połączyć się z satelicką ekipa BMW Gold Bet. Od dawna mówi się o rzekomym przejściu do tego zespołu Bena Spiesa jednak wszyscy spekulowali że jest to mało prawdopodobne bo w fabrycznej ekipie BMW jest Marco Melandri i Leon Haslam – odejście tego drugiego pozostawia jednak wolne pole – pytanie więc brzmi czy zobaczymy Bena w zespole BMW?.

Podczas ostatniej rundy w Indianapolis Ben Spies w udzielonym wywiadzie powiedział że jego start na Indianapolis jest ostatnim jego startem na domowym obiekcie w MotoGP – wniosek że będzie startował w WSBK – kolejny zawodnik który uczyni serie produkcyjną znacznie ciekawszą, zaczynam się zastanawiać dokąd zmierza Dorna z MotoGP.

No własnie dokąd????? Wyjdzie im to wszystko bokiem bo samym Marqiem i Valem nie pociągna. Wracając do WSBK mysle, że na BMW ostrzy sobie zęby Carlos i tu jest ciekawe który z nich?

Dorna to nie tylko motogp a także niższe klasy. Da sobie radę a w motogp bedą startowali głownie młodzi zawodnicy. Tak samo mówiło się o F1 a radzi dobie bardzo dobrze.

A jeśli carlos w BMW to spies w Ducati? Byłoby ciekawie

No i co z wielkim powrotem Ducati ? Zapowiadana tak szumnie "Superquadrata" a tu nikt nie chce nią jeżdzić ? ;)

Zakładam że Guiguliano wsiądzie na jedną fabryczną sztukę a kto drugi ? Jest taka szansa że Spies ale ...??

Wiem że trochę to zabrzmi jak bajka czy pobożne życzenie ... w zeszłym roku bardzo chciał wystąpić na Ducati z dziką kartą ( runda w Australii i Italy ) pan Troy Bayliss lecz mu na to nie zezwolono , gdyż był on pierwszym kierowcą testowym odpowiedzialnym za rozwój motocykla . Nie miałbym nic przeciwko powrotowi Wielkiego Mistrza :D a takich powrotów już trochę obserwowaliśmy i nie uważam tego za niemożliwe :D . Tylko z jakim numerem startowym miałby wystarować Balistic ? Bo przecież swój 21 sprezentował Hopkinsowi ;)

Nie dociera też do mnie zakończenie kariery Stonera a jako że wściekły jest na działania Dorny i głośno o tym mówi , jego udział w serii WSBK byłby niezłym pstryczkiem w nos dla C. Ezpelety :D .

Może za rok czy dwa odgrzebię sobie co tu napisałem i coś okaże się prawdą :D może ...

Fajnie by było taką niespodziankę - Stoner na Duce w WSBK :P Ale Niestety jest to typ człowieka który mówi i robi co myśli i jak uważa. Dlatego szanse na powrót niewielkie :P

GO CASEY :P

Do tematu, nie wiem kto na nowej Duce będzie latał. Ale jakoś Carlos mi na niej nie pasuje. Fajnie by było zobaczyć młodych gniewnych robiących dużo zamieszania :P Dlaczego by nie La Mara ;P ?? Ciekaw jestem jak by sobie poradził.

No lamara byłby dobrym kandydatem. Jest wjezdzony w stocka, mógłby pomoc w rozwoju SBK.

krl    0

Widzę że jeszcze nikt nie odnotował u nas że w przyszłym roku w fabrycznym BMW będzie jeździł Chaz Davies - jest to o tyle istotne że oznacza, że w tym zespole nie będzie Bena Spiesa a to dla odmiany może oznaczać że coraz bliżej jest do oficjalnego ogłoszenia że zobaczymy go w drugim zespole Ducati - smaczku dodaje fakt że najprawdopodobniej Ben otrzyma Ducata w specyfikacji fabrycznej.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.