Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
lokashj

Monster 750 - czy fachowe oczy forumowiczów coś widzą?

Polecane posty

Wszedłem w kontakt z właścielem, więc przesyłam trochę więcej zdjęć. Nie da się ukryć, że motocykl na pewno leżał, ale nie skreśla go to chyba jeszcze z opcji zakupu ? Myślicie, że wyprostowanie tego baku jest możliwe ? Z rzeczy, które jeszcze wiem, to na pewno opony do wymiany + tylko 1 kluczyk.

post-672-1366038782,1574_thumb.jpg

post-672-1366038782,403_thumb.jpg

post-672-1366038782,6213_thumb.jpg

post-672-1366038782,8341_thumb.jpg

post-672-1366038782,8807_thumb.jpg

Możliwe do zrobienia jest WSZYSTKO, tylko czy:

a) - opłacalne

b) - będzie wykonane jak należy

c) - nie będzie "wyłaziło" w przyszłości

Może policz ewentualne złotówki potrzebne na opony, zbiornik, manetki, lewy tłumik, tylną tarczę (i tu pytanie: jak z klockami ?)

To powinno dać Ci odpowiedź czy wchodzić w temat, czy szukać lepszego stanu.

I może opcja 748/996 w wersji nakedo bandyta, którą właśnie testuję okaże się o wiele ciekawsza...

Moto czarne z Ostrołęki, może kojarzysz..

Pozdr. J-999

W Ostrołęce jestem właściwie gościem, więc nie kojarzę tej konkretnej maszyny ale Monster mi się jednak bardziej podoba.

Wiem, że ten nie jest idealnym egzemplarzem ale mówimy o motocyklu, który ma już te 14 lat i niewygórowaną cenę. Wydaje mi się, że kupując jakikolwiek używany sprzęt, trzeba liczyć się z tym, że jakieś pieniądze trzeba będzie w niego włożyć. Cena podana w aukcji jest z pewnością ceną, z której można jeszcze coś "zbić", a później przez całą zimę będzie kilka "10tych" każdego miesiąca, z których trochę będzie można inwestować w przygotowywanie motocykla do wiosny :)

fatalnie ktos go pomalowal, nawet nei probowal chyba uzyskac efektu "oryginalnego" malowania..

zdjecia tylko z jednej srtrony

swoja droga, nei wiem, czy maluja te motocykle totalnie slepi ludzie, ze zawsze napis ducati jest nie tak jak trzeba...

mówisz o czerwonym z pierwszego postu czy o tym czarnym, o którego pytałem później? Porównując oba, to dla mnie na jednym i drugim napis DUCATI wygląda tak samo :) Ale nie prosiłbym was o ocenę gdybym się znał ;)

mówisz o czerwonym z pierwszego postu czy o tym czarnym, o którego pytałem później? Porównując oba, to dla mnie na jednym i drugim napis DUCATI wygląda tak samo :) Ale nie prosiłbym was o ocenę gdybym się znał ;)

o czarnym. jest pod jakims dziwnym katem - ale to swiadczy tylko o tym, ze nie jest to oryginalny lakier, nei ze sprzet jest trupem ;)

czarny wisi na allegro już jakiś czas - jak ja szukałem dla siebie monstera to ten się pojawił... to też czasem świadczyć może o jego stanie, ze względu na brak sprzedaży - może też świadczyć o tym, że nikt nie był i nie oglądał :)

Jeśli nikt nie był, to ja zostane Monsterowym Kolumbem i pierwszy pojade go zobaczyć ;)

Na zdjęciach wygląda ładnie ...

Co do drugiego moto to tak:

- przedni reflektor nieoryginalny

- brak osłon rury wydechów

- bankowo był malowany

- jak na moje oko silnik był "pojechany" sprejem żeby ładniej wyglądał (wnoszę po pierwsze po tym że filtr oleju wygląda na "przypruszony", a po drugie po wyglądzie silnika który po 30tys i 15 latach na pewno by tak nie wyglądał) A czemu uważam, że był tylko przypicowany? Ano dlatego, że zrobienie tego porządnie to taka robota, że nie wierzę iż gość by to potem sprzedawał za 7600...

- wszystkie zdjęcia zrobione tylko z jednej strony:)

Za tą cenę jeśli moto by był w dobrym stanie technicznym (czego po zdjęciach nie da się stwierdzić) z oponami do jazdy to wygląda nawet ok.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.