Abadon 0 Napisano Listopad 16, 2012 Witam Poszukuje dobrej owiewki do DIAVELA czy ktoś z Was ma, używa lub testował i może coś polecić? Czytałem o roadsterze i puig oraz magical screen trudno jednak wyrokować co ma sens a co jest tylko stratą kasy .... Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki72 1 Napisano Listopad 18, 2012 Czytałem o roadsterze i puig oraz magical screen trudno jednak wyrokować co ma sens a co jest tylko stratą kasy .... Mam puig i jest OK zwłaszcza, że można ją regulować. Problemem jest tylko to, że sama się kładzie przy znacznej prędkości - mam odesłać na reklamację. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Abadon 0 Napisano Listopad 18, 2012 Problemem jest tylko to, że sama się kładzie przy znacznej prędkości - mam odesłać na reklamację. Tego się obawiałem, że będzie się sama kłaść. Ten system regulacji widoczny na zdjęciach z katalogu nie wyglada na solidny. Spodziewalbym się raczej jakichś progów czy zaczepów a na zdjęciach widać tylko zwykłą prowadnicę i zacisk... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki72 1 Napisano Listopad 19, 2012 Tego się obawiałem, że będzie się sama kłaść. Ten system regulacji widoczny na zdjęciach z katalogu nie wyglada na solidny. z początku się nie kładła - cosik się musiało obluzować albo cóś... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Abadon 0 Napisano Marzec 2, 2013 Zdecydowałem się ostatecznie na te właśnie owiewkę. Dziś testowalem po raz pierwszy. Zrobiłem koło 180 km z czego jakieś 110 km na dwupasmówce więc mogłem utrzymać przelotową prędkość w okolicach 130-140 km/h i spisywała się rewelacyjnie. Ustawilem na połowę wysokości i nie czułem prawie wcale oporu powietrza. Doskonale rozwiazanie. Szczerze polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki72 1 Napisano Marzec 3, 2013 mnie na gwarancji wymieniono całe mocowanie i regulację - szybko i sprawnie ale zamontuję dopiero na dłuższą eskapadę, na co dzień jednak Diavel wygląda lepiej bez Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MKmarioPL 0 Napisano Maj 27, 2013 mialem okazje smigac z ori ta mala owiewka, bylem przeciwny (wyglad), ale mimo, ze prawie jej nie ma, duzo daje - wygladu duzo diablowi nie zabiera a jazda jest zupelnie inna... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Evil 0 Napisano Sierpień 12, 2013 A ja się nad tą zastanawiam: http://www.moto-style.pl/pl/p/DIAVEL-szyba-owiewka-mocowanie/836 Oryginalna mi się nie widzi, Puig odpada ze względu na to całe żelastwo które widać od środka... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ROB 0 Napisano Sierpień 12, 2013 A ja mam oryginalną , ale działa tylko do 160 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MKmarioPL 0 Napisano Sierpień 14, 2013 A ja mam oryginalną , ale działa tylko do 160 i wystarczy, stale powyzej tej predkosci sie nie smiga, wiec... mi wystarcza... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki72 1 Napisano Wrzesień 11, 2013 zdemontowałem szybę - jeśli ktoś che testować Puig to mogę podesłać Jeśli ktoś chce kupić to cena 50 % wartości nowej: http://www.puig.pl/owiewki_naked_custom_skuter/do_nakedow-dedykowane/ducati_diavel_11-13/owiewka_puig_do_ducati_diavel_11-13_pozostale_kolory-p2667.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MKmarioPL 0 Napisano Wrzesień 14, 2013 mozna wiedziec czemu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki72 1 Napisano Wrzesień 14, 2013 zaczynam wolniej jeździć :mrgreen:, a i kilka zmian w designie się szykuje :razz: - nie pasuje do ogólnej koncepcji, ani ta, ani żadna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rudy 0 Napisano Październik 3, 2013 i wystarczy, stale powyzej tej predkosci sie nie smiga, wiec... mi wystarcza... Ja też mam oryginalną (ductai performace) i jestem bb zadowolony. Bez niej nie dalo się smigac. Przy 150 kask się tak pompował powietrzem, że łeb mi chciało urwać,. Z owiewką inna jazda, jak się przykleisz do zbiornika to 272 km/h (moje top speed) - wiem wiem to nie mądre ale musiałem spróbować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Evil 0 Napisano Październik 19, 2013 A ja myślałem / słyszałem że 250 jest max XD Sam jeszcze nie sprawdzałem, bo najpierw był na dotarciu a potem... jakoś nie było drogi. Z tym 150 i urywaniem łba to przesada, ja do 200 bez owiewki czasem dawałem i było ciężko, ale da się. Może kwestia jaki kask masz. W każdym razie po założeniu oryginalnej owiewki jechałem 230 i było lepiej niż przedtem przy 200. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MKmarioPL 0 Napisano Październik 30, 2013 A ja myślałem / słyszałem że 250 jest max eeeeee... ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Archie 0 Napisano Październik 31, 2013 debeściarska jest bania w mojej Parówce 220 i luz, nic się nie dzieje, ino lustra opadajo:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rudy 0 Napisano Listopad 4, 2013 debeściarska jest bania w mojej Parówce 220 i luz, nic się nie dzieje, ino lustra opadajo:) u mnie też powyżej 230 się składają - ale wtedy i tak w nie patrzysz:-) hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
słoma 0 Napisano Listopad 21, 2014 na wstępie pozdrawiam wszystkich ujeżdżających Diavela :) , niedawno związałem się z Diavelem stąd po przedstawienie się na "ogólnym " wszedłem juz na szczegółowe wątki , i stad tutaj moje pytanie , jest w ofercie owiewka (szybka) Barracudy dedykowana do Diavela , wydaje mi ciut mniejsza od szyby Puig i wg mnie chyba ładniejsza .ale nikogo nie widziałem z ta szybą Barracudy na moto , czy może ktoś kupił ? jum znajomy ma? proszę o opinie , gdyż nie chce kupować w ciemno . pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Luty 25, 2016 Odkopuje temat, zakupił właśnie do mojego Diabła, owiewkę puig sport, czarną, jak tylko zamontuje wrzuce foto jak to wygląda, głównie zależało mi aby na trasie jednak była chodź minimalna ochrona przed wiatrem i predkośc przelotowa mogą być wieksza i bardziej komfortowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
///MM 0 Napisano Styczeń 22, 2019 Gorzko i jak ta owiewka Puig Sport? Mysle wlasnie o takiej dla mojego lobuza... Dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach