Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Abadon

Owiewki, windscreen'y

Polecane posty

Witam

Poszukuje dobrej owiewki do DIAVELA czy ktoś z Was ma, używa lub testował i może coś polecić?

Czytałem o roadsterze i puig oraz magical screen trudno jednak wyrokować co ma sens a co jest tylko stratą kasy ....

Pozdrawiam

Czytałem o roadsterze i puig oraz magical screen trudno jednak wyrokować co ma sens a co jest tylko stratą kasy ....

Mam puig i jest OK zwłaszcza, że można ją regulować. Problemem jest tylko to, że sama się kładzie przy znacznej prędkości - mam odesłać na reklamację.

Problemem jest tylko to, że sama się kładzie przy znacznej prędkości - mam odesłać na reklamację.

Tego się obawiałem, że będzie się sama kłaść. Ten system regulacji widoczny na zdjęciach z katalogu nie wyglada na solidny.

post-2029-1366038895,2639_thumb.jpg

Spodziewalbym się raczej jakichś progów czy zaczepów a na zdjęciach widać tylko zwykłą prowadnicę i zacisk...

Tego się obawiałem, że będzie się sama kłaść. Ten system regulacji widoczny na zdjęciach z katalogu nie wyglada na solidny.

z początku się nie kładła - cosik się musiało obluzować albo cóś...

Zdecydowałem się ostatecznie na te właśnie owiewkę.

Dziś testowalem po raz pierwszy. Zrobiłem koło 180 km z czego jakieś 110 km na dwupasmówce więc mogłem utrzymać przelotową prędkość w okolicach 130-140 km/h i spisywała się rewelacyjnie. Ustawilem na połowę wysokości i nie czułem prawie wcale oporu powietrza. Doskonale rozwiazanie. Szczerze polecam

mnie na gwarancji wymieniono całe mocowanie i regulację - szybko i sprawnie ale zamontuję dopiero na dłuższą eskapadę, na co dzień jednak Diavel wygląda lepiej bez

mialem okazje smigac z ori ta mala owiewka, bylem przeciwny (wyglad), ale mimo, ze prawie jej nie ma, duzo daje - wygladu duzo diablowi nie zabiera a jazda jest zupelnie inna...

A ja mam oryginalną , ale działa tylko do 160

i wystarczy, stale powyzej tej predkosci sie nie smiga, wiec... mi wystarcza...

zdemontowałem szybę - jeśli ktoś che testować Puig to mogę podesłać

Jeśli ktoś chce kupić to cena 50 % wartości nowej:

http://www.puig.pl/owiewki_naked_custom_skuter/do_nakedow-dedykowane/ducati_diavel_11-13/owiewka_puig_do_ducati_diavel_11-13_pozostale_kolory-p2667.html

zaczynam wolniej jeździć :mrgreen:, a i kilka zmian w designie się szykuje :razz: - nie pasuje do ogólnej koncepcji, ani ta, ani żadna

i wystarczy, stale powyzej tej predkosci sie nie smiga, wiec... mi wystarcza...

Ja też mam oryginalną (ductai performace) i jestem bb zadowolony. Bez niej nie dalo się smigac. Przy 150 kask się tak pompował powietrzem, że łeb mi chciało urwać,. Z owiewką inna jazda, jak się przykleisz do zbiornika to 272 km/h (moje top speed) - wiem wiem to nie mądre ale musiałem spróbować

A ja myślałem / słyszałem że 250 jest max XD Sam jeszcze nie sprawdzałem, bo najpierw był na dotarciu a potem... jakoś nie było drogi. Z tym 150 i urywaniem łba to przesada, ja do 200 bez owiewki czasem dawałem i było ciężko, ale da się. Może kwestia jaki kask masz. W każdym razie po założeniu oryginalnej owiewki jechałem 230 i było lepiej niż przedtem przy 200.

debeściarska jest bania w mojej Parówce 220 i luz, nic się nie dzieje, ino lustra opadajo:)

u mnie też powyżej 230 się składają - ale wtedy i tak w nie  patrzysz:-) hehe

na wstępie pozdrawiam wszystkich ujeżdżających Diavela   :)  , niedawno związałem się  z Diavelem  stąd po przedstawienie się na "ogólnym " wszedłem juz na szczegółowe wątki , i stad tutaj moje pytanie  , jest w ofercie owiewka (szybka) Barracudy dedykowana do Diavela   , wydaje mi ciut mniejsza od  szyby Puig i wg mnie chyba ładniejsza .ale nikogo nie widziałem z ta szybą Barracudy na moto , czy może ktoś kupił ? jum znajomy ma? proszę o opinie , gdyż nie chce kupować w ciemno .

pozdrawiam

Odkopuje temat, zakupił właśnie do mojego Diabła, owiewkę puig sport, czarną, jak tylko zamontuje wrzuce foto jak to wygląda, głównie zależało mi aby na trasie jednak była chodź minimalna ochrona przed wiatrem i predkośc przelotowa mogą być wieksza i bardziej komfortowa.

PUIG20579.jpg

Gorzko i jak ta owiewka Puig Sport? Mysle wlasnie o takiej dla mojego lobuza...

Dzieki

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.