cinek78 124 Napisano Styczeń 1, 2013 jak w temacie - mam do sprzedania 02 optimizer - czyli urządzenie które wpina sie między sonde lambda , a ECU (w orginalne kostki) , co jest niezbędnym elementem przy modyfikacjach filtra powietrza lub układu wydechowego - jak wiemy mody tych układów prowadza do zubozenia składu mieszanki, co prowadzi do podniesienia temperatury spalnia, strzelania w wydech a w skrajnych przypadkach do wypalenia zaworów wydechowych tym samym do zniszczenia silnika... element nabyłem nowy , zainstalowany na chwile 1 raz , ze wzgledu iż w "połowie" projektu zapadła decyzja że bede przeprowadzał remapping orginalnego ECU, czyli wyłaczyłem wogóle sondę , a AFR zablokowałem na stałych dawkach na poziomie 13,4 , Tym samym zakupione urzadzenie lezy bezuzytecznie na półce..... dla ciekawskich: 02 optymizer zadziała w kazdym ducacie z tradycyjna kostka 4 pinową , obsługuje 1 sondę.. sygnowany jest do modelu 848. - sprawdzałem w diable i MTS 1200 - tez działa ... sprowadza mieszanke w okolice 12,8-13,6 AFR. cena do ustalenia - nowy ponad 800 zł - mysle że w okolicach połowy ceny sie spotkamy... ;) Ważna rzecz: 02 optymizer działa w sposób ciągły , czyli mieszanka jest "utrzymywana" w pełnym zakresie obrotowym obsługiwanym przez sonde orginalnie... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach