Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
ducafil

rękawice alpiny-oryginał?

Polecane posty

Gość   
Gość

widac ze fake .Zamiast gwiazdy davida jest jakas inna gwiazda

a łudziłem się :lol:

napisałem do gościa-ma wersję dla wszystkich zainteresowanych/ustalone przeze mnie z wcześniejszymi nabywcami/, ze rękawice są zakupione we Francji. Nie wystawiam paragonu i gwarancji.

Jednak zapytani o opinie allegrowicze wyrażają się pochlebnie o jakości "podróbek", nie mają zastrzeżeń do towaru i sprzedającego.

Mimo wszystko ciut drogo jak na posiadanie rękawic ze świadomością, że się ma podróbę :(

moj kolega pracowal w popularnej firmie produkujacej ubrania.

w chinach nie obowiazuja nasze znaki towarowe - mozna rejestrowac logo np. A* jako swoje i robic ciuchy z logo, powszechnie znanym jako cudze. tak powstaje mnostwo ciuchow dainese i alpinestars oraz wielu marek odziezowych (m.in. firmy, dla ktorej pracowal moj znajomy - w chinach ich ciuchy maja troche inne logo, bo to "ich" bylo juz zajete).

sprzyciarze importuja je i sprzedaja na allegro. ceny zwykle sa tylko troche nizsze od oryginalnych produktow, zeby nie wzbudzac podejrzen.

jakosc - kupilem kiedys kurtke alpinestars na allegro. pech chcial, ze mierzylem tydzien wczesniej ta sama w intermotors - gdybym nie wiedzial, jak wyglada oryginal, nie zorientowalbym sie. ale wiedzialem... inaczej lezala, inne materialy. trzeba miec odniesienie, zeby zorientowac sie co jest grane.

niestety 99% ubran motocyklowych A* i Dainese to sciemnione chinskie podrobki. jedyne oryginalne ciuchy, to te sprzedawane przez sklepy, zaopatrujace sie w hurtowni (chyba intermotors?).

nie kupujcie na allegro, w zimie jest duzo przecen w sklepach sprzedajacych te ciuchy, naprawde warto zaplacic 50zl wiecej za oryginal.

PS. uwaga tez na zbroje, zolwie, ochraniacze itp dainese.. jak dobrze poszukacie, mozecie znalezc strony chinskich producentow tego badziewia...mozna kupic tam wszystko.

Wystraszylem sie cztery lata temu tych wyrobow gdy ktos mi przyslal rekawice gdzie maly palec byl rowny z sasiadujacym i skora przypominala mi torebke mojej siedemdziesiatletniej mamy...

W 'tych czasach' lepiej za rozsadne pieniadze kupic inne marki, ktorych jeszcze chyba nie podrabiaja- np. Buse ( tytanowe) itp.

Sam uzywam Held Titan- kupilem 'psim swędem' nowe na jakiejs aukcji za pol ceny ( nie tutaj ale poglad jest ) : http://www.forum.docpoland.com/viewtopi ... =76&t=2829 - fuks mnie dopadl.

Uwazam, ze hegemonia "marek GP" troche juz przybladla...bo to, co widzimy na wyscigach ma wiecej wspolnego ze sponsoringiem niz z "najlepszoscia z najlepszosci" :D

Nigdy nie widzialem...lub nie zwrocilem uwagi aby ktos z klubowiczow mial np "Premier'a" Troya Bayliss'a (

) ...a niektorzy uzywaja najdrozszych lub najbezpieczniejszych rzeczy ;)

http://forum.motocyklistow.pl/index.php ... -tutorial/

http://forum.fireblade.pl/topics2/2lpin ... vt9970.htm

właśnie w intermotors "zanabyłem" nowe kombi alpiny i "se" tak myślałem, że rękawice dokupię do niego. ale odpuszczam i chyba kupie racer'a, podobno super jakość itd.

na razie się rozglądam i dzięki Waszym poradom omijam alpinkę ;) za duże ryzyko wtopy.

Druga sprawa czy rękawicę alpiny są takie dobre. Jest naprawdę kilka innych marek które przy najmniej dla mnie lepiej leżą np. właśśnie Held, Spidi,

czy rękawicę alpiny są takie dobre

"Bo bez gwiazdy nie ma jazdy !!" :lol: :lol: :lol:

Janusz - wiem, że to ładnie wygląda razem z kombi, ale buty masz ze "słomy", to może i rękawic poszukaj z tej firmy... :roll:

KLIK

Druga sprawa czy rękawicę alpiny są takie dobre. Jest naprawdę kilka innych marek które przy najmniej dla mnie lepiej leżą np. właśśnie Held, Spidi,

drogie, chyab, ze kupujesz poza sezonem.. moja kurtka turystyczna kosztuje teraz chyba 250zl. http://www.4ride.pl/index.php/hit-cenow ... ystar.html - polecam

a co kto kupuje to kwestia gustu. ja wole design A* niz spidi itp. nie lubie dainese za to.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.