Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
topgear68

Nr VIN Ducati 749

Polecane posty

Wg manuala i wielu ofert sprzedaży 749 VIN powinien (siedząc na moto) znajdować się na prawej stronie głowki ramy.

Znalazłem jednak sztukę która ma nr wybity na lewej stronie, co o tym myśleć :?:

zawsze jest z prawej

Poza tym nr nie jest nabity, a wypalany w formie pojedyńczych kropeczek tworząc cyfry.

KGr    1
Wg manuala i wielu ofert sprzedaży 749 VIN powinien (siedząc na moto) znajdować się na prawej stronie głowki ramy.

Znalazłem jednak sztukę która ma nr wybity na lewej stronie, co o tym myśleć :?:

ze jest z Anglii :D

a tak serio, to posluchalbym tu Theo :P

VIN zgadza sie, wygląda tak samo jak w innych tylko z innej strony...

A tabliczka znamionowa gdzie powinna byc :?:

Czyli co rama była wymieniana :?: Mozna to jakoś sprawdzić po oględzinach :?:

Ja wg. diagnosty na 748 miałem za mało cyfr , ale gość był na tyle wporzo że poprzez serwis dotarli aż do włoch gdzie dostałem potwierdzenie że jest to wersja angielska i mam na to papier :) .

Osobiscie widziałem też nowe ramy w serwisie BEZ numerów , kupując coś takiegio ubiegasz się o nadanie numeru - możliwe że to taka wersja . Próbuj przez serwis dowiedzieć się o co chodzi , nie ma żartów .

Tabliczka znamionowa występuje jako naklejka .

No tak wlasnie myslalem jak to jest kiedy sie kupuje nowa rame w serwisie :?:

Tak wiem tabliczka znamionowa to naklejka tylko w ktorym miejscu powinna byc bo widziałem ze własnie jezeli VIN jest na prawej stronie głowki to tabliczka jest na lewej, a w tym konkretnym egzemplarzu nie znalazłem jej wogóle.

Po wymianie ramy czy jej malowaniu naklejka znamionowa nie do zdobycia - chyba że mnie ktoś oświeci , zęby już zjadłem . Nawet w Boloni nic nie poradzili :? Diagnosta zaproponował mi metalową którą nitami przytwierdzi do ramy ( wiercenie ramy ), popukałem się w czoło i odjechałem .

Mam 748 i 996 , więc starsze modele .

No więc jak narazie ta opcja ze rama była wymieniona jest chyba najbardziej realna.

Musze pisac prosto do Bolonii czy dowolny serwis w PL bedzie mogl cos powiedziec po VINie :?:

Pytaj w polskim serwisie najwyżej oni skontaktują się z kim trzeba .

Tak bardzo Ci się ten motocykl podoba ? Wymiana ramy = powazny wypadek , chyba ze były gorsze powody :roll:

Wymiana ramy = powazny wypadek , chyba ze były gorsze powody :roll:

Nowa rama prawie jak inny motocykl, więc lepsza taka niż prostowana przez rzezimieszków po niby małym szlifie :D

{L_OFFTOPIC} :
a taki mały offtop.

masz może lub ktoś zdjęcia naklejki ( tabliczki) od 996?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.