topgear68 0 Napisano Marzec 25, 2013 Wg manuala i wielu ofert sprzedaży 749 VIN powinien (siedząc na moto) znajdować się na prawej stronie głowki ramy. Znalazłem jednak sztukę która ma nr wybity na lewej stronie, co o tym myśleć :?: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 25, 2013 zawsze jest z prawej Poza tym nr nie jest nabity, a wypalany w formie pojedyńczych kropeczek tworząc cyfry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
topgear68 0 Napisano Marzec 25, 2013 No to skoro jest z lewej to co o tym myslec :?: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 25, 2013 wg mnie lipa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Marzec 25, 2013 Wg manuala i wielu ofert sprzedaży 749 VIN powinien (siedząc na moto) znajdować się na prawej stronie głowki ramy. Znalazłem jednak sztukę która ma nr wybity na lewej stronie, co o tym myśleć :?: ze jest z Anglii :D a tak serio, to posluchalbym tu Theo :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
topgear68 0 Napisano Marzec 25, 2013 VIN zgadza sie, wygląda tak samo jak w innych tylko z innej strony... A tabliczka znamionowa gdzie powinna byc :?: Czyli co rama była wymieniana :?: Mozna to jakoś sprawdzić po oględzinach :?: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Marzec 25, 2013 Ja wg. diagnosty na 748 miałem za mało cyfr , ale gość był na tyle wporzo że poprzez serwis dotarli aż do włoch gdzie dostałem potwierdzenie że jest to wersja angielska i mam na to papier :) . Osobiscie widziałem też nowe ramy w serwisie BEZ numerów , kupując coś takiegio ubiegasz się o nadanie numeru - możliwe że to taka wersja . Próbuj przez serwis dowiedzieć się o co chodzi , nie ma żartów . Tabliczka znamionowa występuje jako naklejka . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
topgear68 0 Napisano Marzec 25, 2013 No tak wlasnie myslalem jak to jest kiedy sie kupuje nowa rame w serwisie :?: Tak wiem tabliczka znamionowa to naklejka tylko w ktorym miejscu powinna byc bo widziałem ze własnie jezeli VIN jest na prawej stronie głowki to tabliczka jest na lewej, a w tym konkretnym egzemplarzu nie znalazłem jej wogóle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Marzec 25, 2013 Po wymianie ramy czy jej malowaniu naklejka znamionowa nie do zdobycia - chyba że mnie ktoś oświeci , zęby już zjadłem . Nawet w Boloni nic nie poradzili :? Diagnosta zaproponował mi metalową którą nitami przytwierdzi do ramy ( wiercenie ramy ), popukałem się w czoło i odjechałem . Mam 748 i 996 , więc starsze modele . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
topgear68 0 Napisano Marzec 25, 2013 No więc jak narazie ta opcja ze rama była wymieniona jest chyba najbardziej realna. Musze pisac prosto do Bolonii czy dowolny serwis w PL bedzie mogl cos powiedziec po VINie :?: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Marzec 25, 2013 Pytaj w polskim serwisie najwyżej oni skontaktują się z kim trzeba . Tak bardzo Ci się ten motocykl podoba ? Wymiana ramy = powazny wypadek , chyba ze były gorsze powody :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
killroy 0 Napisano Marzec 26, 2013 Wymiana ramy = powazny wypadek , chyba ze były gorsze powody :roll: Nowa rama prawie jak inny motocykl, więc lepsza taka niż prostowana przez rzezimieszków po niby małym szlifie :D {L_OFFTOPIC} : a taki mały offtop. masz może lub ktoś zdjęcia naklejki ( tabliczki) od 996? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach