Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Cabeleira

pomoc w wyborze monstera

Polecane posty

To jest chyba Motobox'owy S2R - wisi co najmniej rok.

Jak widzę już go nie sprzedają pod szyldem Motoboxu (jeżeli to ten) - może za długo wisiał ;) 

No nic, pozostaje mi mieć nadzieje że bedzie służył dłuuuugo! :) Szczerze pisząc to się zakochałem w tej czarnej sztuce ;) Chyba wszyscy tu obecni znaja uczucie i kojarzą bezsenne noce ;) jednak jesli ktoś ma jakieś niepokojące info na jej temat to smiało bo we wtorek będzie już za późno :-|

Właścicielem jest użytkownik maro z desmosilesii. Też się swego czasu nim interesowałem, ale cena zaporowa jak dla mnie. Mam na mailu dokładniejsze zdj i opis sprzedającego. Mam nadzieję, że się nie pogniewa jak część zacytuję.

Motocykl mam dwa lata. Rok produkcji 2007 ale pierwsza rejestracja w 2008 roku. Z dodatków ma carbonowy błotnik tylny z mocowaniem tablicy DP, carbonową osłonę sprzęgła DP, kierunkowskazy rizoma. Zawieszenie i lampę przednią pomalowałem na czarny mat, ostatnio też podnóżki kierowcy i pasażera i osłonę wydechu. Miałem też plan na wahacz, ale to jest już dość skomplikowane.  Motocykl kupiłem z lekkim otarciem na prawej stronie baku i podnóżku pasażera. Pomalowałem zbiornik w logo Ducati 80’s ale pasy zostały oryginalne. Motocykl nie był po żadnym dzwonie bo takich nie kupuje. Do motocykla jest komplet kluczy, karta kodowa i książka serwisowa z Włoch. Generalnie motocykl jest bez zastrzeżeń zarówno od strony technicznej jak i wizualnej. Ostatnio zamówiłem do niego sprzęgło bo coś wysoko łapie więc pewnie tarcze się kończą i to jeszcze muszę wymienić jak je dostanę.

Chodzi o tego s2r z Bielska

Edytowano przez unearth

Dzięki unearth za to info!!! Myślę że brak wzmianki o tym otarciu moge sprzedajacemu odpuścić ;) Moto mi się mega podoba i czekam już na wyjazd do Bielska  :razz:

Przypalać się przy zakupie maszyny to błąd. Cena jest zaporowa. Pewnie dlatego nikt się wcześniej nie skusił.

Morham, uwazasz że za drogo chce za tego monstera? 2007 rok, stan bdb, papiery itd. Kurcze, głupieje czasem bo albo za tanio albo za drogo ;)

Widziałem parę moto z motoboxu. Na zdjęciach zawsze wyglądają lepiej niż w rzeczywistości. To, że nikt się przez 2 lata nie skusił też o czymś świadczy. Jak chcesz jechać go oglądać nie jedź z założeniem, że go kupisz.

Widziałem parę moto z motoboxu. Na zdjęciach zawsze wyglądają lepiej niż w rzeczywistości. To, że nikt się przez 2 lata nie skusił też o czymś świadczy. Jak chcesz jechać go oglądać nie jedź z założeniem, że go kupisz.

poza tym spawdzamy dokładnie kwity!!! - dziwnie z rocznika  2005 ta firma  robi  2007 (inna data 1 rejestracji , a data produkcji - widocznie w polsce przy odrobinie układów wpisują co wygodniejsze)

Mam pytanie do forumowiczów z okolic Bielska :) Moze byłby kto tak chętny pomóc i ocenic stan obiektu moich westchnień? Kolega znający się na mechanice musi jednak iść do roboty bo szef tyran  :evil:  Jade więc tylko i wyłącznie zdany na swoją wiedzę, ta niestety... No cóż nie jestem mechanikiem, lubie jeździć a sprawy napraw zostawiam tym co to się lepiej znają :) Jak coś to proszę o kontakt na priv lub tel. 728 866 666

Ja bym na twoim miejscu się wstrzymał i może ktoś go z okolicy niech obejrzy masz tam ponad 600km, nie mówiąc o kosztach podróży to jeszcze czas - ale wiadomo serce czasami wyżej niż rozsądek. 

No wiem, wiem. Podobno wyborów dokonywanych sercem nigdy się nie żałuje ;)

Jak masz jechać w ten sposób to umów się z Ducati BB. Ale moim zdaniem - jechać 600 km po motocykl? I to jeszcze nie do końca pewny... sorrry ale nie.

Jakbym się znał na mechanice to bym pomógł - ale ja mam od tego ludzi ;)

Cześć Wam.

Mam prośbę, może ktoś może coś powiedziec odnośnie tej bestii z allegro http://allegro.pl/ducati-monster-600-okazja-nie-hornet-fz6-i3193417278.html .

Może mógłby ktoś podjechać i zerknąć? Wtedy wziąłbym w ciemno pod czyichś oględzinach :)

Pozdrawiam

Edytowano przez Moderator003
przeniesione do odpowiedniego działu

KGr    1

Ktoś go od nas oglądał, coś było z tymi malowaniami w czarny mat nie do końca ok (chyba było to słabo zrobione), już był wystawiony w zeszłym sezonie za wiekszą cenę. 

No wlasnie to chyba nawet ja :) Znaczy ja go ogladałem na pewno jak szukałem moto, ale to było dawno i cena sporo wieksza. Wtedy wyglądał tak, że sporo do dopieszczenia przy nim było, ale już po fotach widać, ze przynajmniej niektore braki zostały uzupełnione. Tak czy siak - kupiony, znaczy sie spodobał, wiec niech cieszy :)

Kupiony, kupiony i teraz dopieszczać będę już ja ;) Jak wszyscy wiedzą, zawsze jest coś do dodania ;)

KGr    1

Kupiony, kupiony i teraz dopieszczać będę już ja ;) Jak wszyscy wiedzą, zawsze jest coś do dodania ;)

No ba! Moto mialo potencjał, tylko nie za kasę za którą było na początku wystawione.

Czekamy na foty ze szczęsliwym właścicielem :D

Jak wszyscy wiedzą, zawsze jest coś do dodania ;)

O to, to !!  :mrgreen:  :lol:

Cieszę się, że wycieczka na śląsk zakończyła się pozytywnie. Dokręć śrubki i jeździj bezawaryjnie :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.