Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
marian89

odciecie paliwa czy iskry? 600SS papuga

Polecane posty

witam. po raz 4 raz dopadła moja Dusie dziwna przypadłość. w najmniej oczekiwanym momencie podczas dłuższej jazdy, silnik stopniowo przestaje pracować, tzn słabnie , jakby zabrać mu paliwo, zaczyna ciągnąć tylko jednym garem, po czym i drugi zaprzestaje, wygląda to jak by zabrać mu iskrę lub paliwo, i zostaje charakterystyczne buuuuu... aż do zatrzymania hamowanym silnikiem.

po zatrzymaniu na poboczu, następuje przeze mnie ponowne odpalenie silnika jak by nigdy nic si nie stało i jadę dalej.

próbowałem go nawet (podczas tego problemu i momentu gdy mi takie jaja robi) podkręcić ssanie co pomogło tylko na chwile, krótkimi szarpnięciami z 1 na 2 gary. aż w końcu i tez zdechł. świece założyłem mu nowe maja może z 500km. gaźnik czyszczony i regulowany był w tamtym roku, wiec po zimie mogło się nazbierać syfu, przeczyszczę je. ale sam fakt ze po dłuższej ciągłej jeździe odcina go na moment zatrzymania, a potem dalej w drogę. moze ktos rozpoznaje objawy?

zerknij na krotkie wezyki paliwowe laczace pompke paliwa z filtrem paliwa, w zbiorniku oczywiscie :) moze ktorys juz nie wytrzymal i pekl , najlepiej to sprawdzic przy bardzo niskim  poziomie paliwa ;)

Zanim rozbierzesz cały motocykl zerknij co w fajce słychać ;) zrób to samo od strony cewek - jak wygląda gniazdo i końcówka przewodu ?

Zanim rozbierzesz cały motocykl zerknij co w fajce słychać ;) zrób to samo od strony cewek - jak wygląda gniazdo i końcówka przewodu ?

Tez tak uwazam, jak ci zgasnie to zerknij na swiece a ta ci prawde powie :P

zacznij od sprawdzenia odpowietrzenia zbiornika paliwa - objawy wskazują na robienie się "poduszki"podciśnieniowej...

ooo witam, miałem podobny przypadek wczoraj , co prawda w MTS 1200 szczególnie przy mocniejszym odkręceniu gazu przy srednim i wżyszym zakresie obrotów tka 7-9 tys  Efekt jak by było odcięcie.

Ten zaworek zwrotny (u góry zbiornika) ma wypuszczać powietrze ze zbiornika czy wpuszczać do zbiornika? Bo tylko w jedna strone on działa, i może wystarczy go odwrócić.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.