Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Ozon3k

Za krótka linka gazu

Polecane posty

Witam.

ostatnio musiałem wymienić kierownicę po małym szlifie który zaliczyłem na parkingu :cry:

zauważyłem że kierownica którą miałem założoną w moim ducati (monster 620 2003) nie była oryginalna. Kupiłem kierownicę która pod względem wymiarów była identyczna z fabryczną. Nawierciłem dziury, założyłem manetki i ... tu pojawił się problem.

Linki gazu i "ssania" są za krótkie.

Kiedy przekręce kierownice w lewo linki naciągają się i zwiększają obroty :wtf:.

Poradziłem sobie z tym problemem tymczasowo puszczając linkę od gazu inną drogą (nie pod zegarami jak w instrukcji, tylko

zaraz pod prawym lagiem), jednak i tak linka ledwo pasuje. Śruby są skręcone na maksa, a luz na manetce jest ledwo wyczuwalny. Linkę od ssania również poluzowałem tak, że teraz jadąc z wyłączonym "ssaniem" wszystko jest ok, ale gdy podciągne dźwignie, podczas skręcania w lewo obroty wzrastają.

Chciałem kupić sobie nowy zestaw linek, ale nie wiem jakie będą pasować. Te które mam nie wyglądają na dorabiane. możliwe że są fabryczne, tylko że z innego modelu.

Szukając odpowiednich linek zgodnie z katalogiem części trafiłem na taką aukcję:

http://www.ebay.com/itm/2002-2008-Ducati-Monster-NOS-throttle-cable-65610361A-/360530571093

Numer katalogowy się zgadza, jednak na dole napisane jest, że linka może NIE PASOWAĆ do ducati monstera 620

:wtf:  w tym momencie kompletnie zgłupiałem.

Czy ktoś mi może powiedzieć, jaką długość ma standardowa linka gazu i ssania do ducati monstera 620 żebym mógł porównać z tą którą mam teraz?

Dosłownie wczoraj wymieniałem linki w moim Monsterze, ponieważ wsadziłem w niego kierownicę typu BMX/ATV - najprostsza sprawa - wydłużenie linek/dorobienie nowych, nie jest to jakiś wielki koszt (około 140zł za obie)

pakujesz , wysyłasz - w środku karteczka "proszę o 5-10 cm dłuższe"  - ok. 7 dni masz z powrotem , nowe o właściwej długości

http://www.linmot.pl/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.