Ozon3k 0 Napisano Czerwiec 5, 2013 Witam. ostatnio musiałem wymienić kierownicę po małym szlifie który zaliczyłem na parkingu :cry: zauważyłem że kierownica którą miałem założoną w moim ducati (monster 620 2003) nie była oryginalna. Kupiłem kierownicę która pod względem wymiarów była identyczna z fabryczną. Nawierciłem dziury, założyłem manetki i ... tu pojawił się problem. Linki gazu i "ssania" są za krótkie. Kiedy przekręce kierownice w lewo linki naciągają się i zwiększają obroty :wtf:. Poradziłem sobie z tym problemem tymczasowo puszczając linkę od gazu inną drogą (nie pod zegarami jak w instrukcji, tylko zaraz pod prawym lagiem), jednak i tak linka ledwo pasuje. Śruby są skręcone na maksa, a luz na manetce jest ledwo wyczuwalny. Linkę od ssania również poluzowałem tak, że teraz jadąc z wyłączonym "ssaniem" wszystko jest ok, ale gdy podciągne dźwignie, podczas skręcania w lewo obroty wzrastają. Chciałem kupić sobie nowy zestaw linek, ale nie wiem jakie będą pasować. Te które mam nie wyglądają na dorabiane. możliwe że są fabryczne, tylko że z innego modelu. Szukając odpowiednich linek zgodnie z katalogiem części trafiłem na taką aukcję: http://www.ebay.com/itm/2002-2008-Ducati-Monster-NOS-throttle-cable-65610361A-/360530571093 Numer katalogowy się zgadza, jednak na dole napisane jest, że linka może NIE PASOWAĆ do ducati monstera 620 :wtf: w tym momencie kompletnie zgłupiałem. Czy ktoś mi może powiedzieć, jaką długość ma standardowa linka gazu i ssania do ducati monstera 620 żebym mógł porównać z tą którą mam teraz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hasan 0 Napisano Czerwiec 13, 2013 Dosłownie wczoraj wymieniałem linki w moim Monsterze, ponieważ wsadziłem w niego kierownicę typu BMX/ATV - najprostsza sprawa - wydłużenie linek/dorobienie nowych, nie jest to jakiś wielki koszt (około 140zł za obie) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Lipiec 15, 2013 pakujesz , wysyłasz - w środku karteczka "proszę o 5-10 cm dłuższe" - ok. 7 dni masz z powrotem , nowe o właściwej długości http://www.linmot.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach