KGr 1 Napisano Listopad 13, 2013 Skoro na tym dla Ciebie polega elegancja... :) A prawda jest taka, ze nowy M za duzo sie niemieckimi zelkami opychal :P + = Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matti 1 Napisano Listopad 13, 2013 +1, KGr rozwaliłeś mnie tym idealnym porównaniem. Według mnie też nowy M także jest "napchany" po brzegi - wizualnie... w innych kwestiach się nie wypowiem, bo po prostu nie wiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Listopad 13, 2013 (edytowany) No ja wiem... rozumiem... trza bronić swego :D Ot jest ładniejszy dalej moim zdaniem :D A Haribo jest pyszne :D Nic tylko im głowy obgryzać :D No i skoro Haribo dodaje pojemności, mocy i momentu to jestem na TAK :D No i ładnych krzywych :D Kobiecych, włoskich takich :D Edytowano Listopad 13, 2013 przez morham Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Listopad 22, 2013 (edytowany) Zobaczylem to przed chwila w innym temacie i uwazam ze tu pasuje. Jak dla mnie tak powinien wygladac nowy monster. Oczywiscie troche ugrzeczniony. Nie podobaja mi sie ogolnie w nowym monsterze kolektory jak w armaturze. Lampa jak nos u emerytowanego boksera wgnieciona w czaszke. Wogole zalatuje diavelem strasznie... Gdy stary monster mial jak by to powiedziec... miesnie i atletyczna postawe, nowy wyglada na chlopaczka ktory ma miesnie tylko dlatego bo jest chudy. S4R byl kulturysta ktory mial wspaniala definicje, tymczasem monster 1200 wyglada jak moj tatus co ma brzuch jak kobieta w ciazy. Edytowano Listopad 22, 2013 przez Alcapone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Listopad 23, 2013 Ten motocykl jest piekny.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dardes 1 Napisano Listopad 23, 2013 zajefajny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartiquan 0 Napisano Grudzień 17, 2013 O ja... brak slow, diabelek piekny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chojny 0 Napisano Grudzień 19, 2013 Kosmos... :wtf: Jest genialny!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Grudzień 19, 2013 Nie podoba mi się. Przekombinowany. Nowy Monster jest ładniejszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Styczeń 20, 2014 Dlaczego TO nie ma loga ducati i silnika z Diavel'a ? (MV Agusta Dragster 800) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Styczeń 20, 2014 Dlaczego TO nie ma loga ducati i silnika z Diavel'a ? (MV Agusta Dragster 800) Bo to MV Augusta :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stigi 0 Napisano Styczeń 20, 2014 Dlaczego TO nie ma loga ducati i silnika z Diavel'a ? Mogę się mylić, ale kilka miesięcy temu trafiłem na identyczny wizualnie "koncept" i pod nim widniał napis little Diavel. Więc zapytam inaczej, czy ten MV Agusta Dragster 800 jest oficjalnie potwierdzony? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Styczeń 20, 2014 I tak i nie. Dragster bedzie, ale pokazali tylko teasery (do ktorych ten render pasuje) - reszta podobno bardzo wkrotce. A i pojawiaja sie plotki o doladowaniu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matti 1 Napisano Styczeń 21, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=OkvC5a4S3t8 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stigi 0 Napisano Styczeń 21, 2014 Dzięki KGr i Matti, rozwialiście moje wątpliwości. Szkoda, że to nie jest jakiś nowy Ducat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Styczeń 21, 2014 Nie podoba mi się żadna nowoczesna MV, tylko te z lat 70-tych oraz oczywiście 1 cylindrówki... reszta to niestety japonia ( tylko taka w mniej wytrzymałym wydaniu) w kratownicowej ramie.... Nawet nie ma porównania do Ducati.... to całkiem inna filozofia... Nie wiem czy wiecie, ale nowa MV na USA rynku stoi poniżej Aprili RSV4, nie mowiąc o Panigale... Używkę MV 1000 można kupić za 12000 dolarów a zwykłą Panigale 16-17 000... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki72 1 Napisano Styczeń 23, 2014 (edytowany) Nie wiem czy wiecie, ale nowa MV na USA rynku stoi poniżej Aprili RSV4, nie mowiąc o Panigale... to mnie wcale nie dziwi gdyż amerykanie nie znają się na SZTUCE MV Agusta - Motorcycle Art BTW - nowe Agusty maja więcej z Ducati niż same Ducati - dalej się psują :mrgreen: Edytowano Styczeń 23, 2014 przez miki72 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Styczeń 23, 2014 Tak, Mv Agusta była Motorcycle Art... ale była... ale no cóż, wszystko jest rzeczą gustu... Ja podchodzę do sprawy bardzo subiektywnie, podparte jest też moją ogólną niechęcią do nowoczesnych rzędowych silników 4-cylindrowych 170 i więcej konnych ciągle będących w mej wiadomości synonimem "dresiarza"... a dodatkowo z mej obserwacji wynika, że to w 80 % prawda, i czasem tylko spod kombinezonu wystaje skrzętnie ukrywany stylowy dresik Jak nie wierzysz poczytaj inne fora, lub gazetki.... ale spoko... MV Agusta tak, te stare mają charyzmę i nimb mistrzostw świata, a te nowoczesne ???? Jakoś pachnie mi to tym samym co aktualnie sprzedawanym Junakiem.... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rostwor 0 Napisano Styczeń 24, 2014 Pamiętam, jak zakończyła się era 695 i pojawiły 696, które mocno zaczęły odbiegać od klasycznych monsterów. Nie bardzo mi się to podobało. Wielu konserwatywnych ducatistów też wtedy się podobnie wypowiadało. Minęło kilka lat i pojawił się M1200. Ludzie zaczynają podobnie mówić, jak kilka lat temu, że to nie jest to. Na zdjęciach motocykl mi nie bardzo się podobał, ale gdy go zobaczyłem w rzeczywistości, zmieniłem zdanie. Wiadomo, że nie jest to powrót do korzeni, bo tego chyba nigdy nie będzie, ale motocykl jest znacznie ładniejszy od 1100evo. Stalowy bak jest naprawdę ładny. Osobiście uważam, ze zrezygnowanie z tych plastikowych nakładek, jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Jeśli chodzi o przekazy medialne? Niestety wiele drogich, modnych rzeczy staje się teraz metroseksualnych. Wkur...jące to jest, ale niestety jeśli chce się obecnie utrzymać na rynku i czerpać z tego pieniądze, to niestety podąża się za modą. Taki lajf i jeśli faceci ciągle będą robić się bardziej zniewieściali, niż kobiety, to tym bardziej przekazy medialne będą to podkreślać. Co do Niemców i ich interwencję w Ducati, to raczej bym tu nie widział drastycznych ruchów. Zrobili zmiany kadrowe i jak na razie to tyle z ważnych zmian. A ceny? Ducati zawsze będzie drogie i wszyscy będą to zawsze podkreślać i porównywać do innych marek. Włosi powiedzieli, że obecnym ich założeniem nie jest robienie motocykli VW dla ludu. Z założenia mają być drogie. Potwierdza to zainteresowanie superlaggerą, na którą było znacznie więcej zamówień, niż będzie wyprodukowanych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Styczeń 24, 2014 BTW - nowe Agusty maja więcej z Ducati niż same Ducati - dalej się psują :mrgreen: A tak offtopowo Miki, mozna zapytac czy (i ile razy) brutalka Twojej zony odmowila jej wspolpracy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki72 1 Napisano Styczeń 24, 2014 (edytowany) A tak offtopowo Miki, mozna zapytac czy (i ile razy) brutalka Twojej zony odmowila jej wspolpracy? tak definitywnie to ani razu (nielicząc postoju z powodu braku paliwa) :oops: dwukrotnie zepsuł (złamał) się czujnik stopki i jest wymienany na gwarancji, notorycznie odkręcają się kierunkowskazy, a wyświetlacz biegów pokazuje np. na wbitej 6 cyfry losowe od 3-6 :mrgreen: - jest już dostepny upgrade oprogramowania komputera ale póki co u nas niewgrany jeszcze.... poz tym to SUPER sprzęcicho ! Edytowano Styczeń 24, 2014 przez miki72 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Luty 2, 2014 przegladajac dzis internet: niby dwie rozne firmy, niby dwa rozne motocykle a osoba "nie w temacie" chyba miala by problem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raxon 1 Napisano Luty 2, 2014 To jest uosobienie nazwy Monster.Motyw z lusterkami w manetach - zajebisty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Luty 12, 2014 I zaczynaja sie testy: http://rideapart.com/2014/02/2014-ducati-monster-1200-s-review/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach