jakitaki 1 Napisano Lipiec 3, 2013 Pełen nadzieji patrzyłem czegoż to Valentino dokona na orce , wciąż wierzyłem że się uda dokonać niemożliwego i co ? Hm , dzisiaj kolejni świetni kierowcy nabywają kompleksów na Desmosedici . Iluż już ich było , gwiazd największego formatu którzy nie potrafili zrobić NIC z czerwoną bestią . Były komentarze że zawodnik może już za stary , może się skończył - ale nie , zawodnik taki odchodził z Ducati , siadał na inny motocykl i wygrywał ( Melandri , Rossi ) . Tak dużo się mówi o ewolucji czy rewolucji motocykla a ja nie mogę patrzeć jak niszczą kolejnych moich idoli , cholernie wierzyłem w "młodych" w tym sezonie , Spies wystartował chyba raz a mój faworyt Iannone nawet nie jest w stanie walczyć z CRT , Dovi i Hayden .. ach :oops: . Ten motocykl jest zupełnie do D***Y !! Jakby tego było mało , w stawce WSBK gdzie Ducati właśnie zawsze rozdawało karty również dostajemy lanie . Mieliśmy dwu letnią przerwę aby przygotować nowy rewolucyjny motocykl - jak nas historia nauczyła - który wejdzie do rywalizacji z niestandartowymi , szokującymi rozwiązaniami technicznymi i pozamiata w stawce . Niestety tak się nie dzieje . Naszła mnie taka refleksja czy może nie chcemy za wiele ? Pewnie nie , ale jeśli coś dzieje się kosztem czegoś , może warto skupić się na jednym projekcie i doprowadzić go do porządku abyśmy znowu poczuli smak zwycięstwa . I nie obraził bym się jeżeli zawieszono by na jakiś czas projekt Desmosedici w Moto GP - jest to stawka w której Ducati wciąż raczkuje i szuka po omacku zachłyśnięte sukcesem Stonera , nie wracajmy do tego jaki Kangur był dobry , ten czas już minął ! Gdyby tak się stało można by było wszystkie siły skupić na projekcie Panigale ,sercem jestem przy superbikach i z tej serii pamiętam Ducati od :roll: .. dawna. Jak mówiłem sukcesów nigdy za wiele lecz może w obecnej sytuacji coś trzeba wybrać ? Macie jakieś przemyślenia odnośnie dzisiejszej sytuacji Ducati w wyścigach ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Lipiec 3, 2013 Wydaje mi sie ze Ducati popełniło dwa zasadnicze błędy. W odpowiednim czasie nie odsunelo Preziosiego od budowy desmosedici i pozwolili mu brnac w jego szalencze pomysły. Teraz starają sie podkupic inżyniera Aprilli co wyraźnie świadczy o tym ze nie maja pomysłu co dalej robić. Co do Panigale i WSBK to moim zdaniem zachlysneli sie sukcesem w Stockach i myśleli ze moto wystarczy. A juz brytyjskie SBK pokazało ze tak nie jest. Nigdy w historii motogp nie kibicoealem nikomu poza Rossim kto startował na Ducati. Teraz gorąco kibicuje Iannone ale to takie szczanie pod wiatr w nadziei ze nie zostanę ochlapany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Lipiec 3, 2013 Ja już nie mogę patrzyć jak się chłopaki męczą :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emvespa 0 Napisano Lipiec 3, 2013 jak dla mnie brna w konstrukcje, ktora nigdy nie bedzie lepsza od konkurentow a, co najwyzej, moze pozwolic sie z nimi zrownac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Lipiec 3, 2013 Oj jesteś wielkim optymista widzę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Lipiec 3, 2013 jak dla mnie brna w konstrukcje, ktora nigdy nie bedzie lepsza od konkurentow a, co najwyzej, moze pozwolic sie z nimi zrownac. Myślę że zrównani byliśmy kilka lat temu , dzisiaj konkurencja mocno nam odjechała :( . Motocykl fabryczny nie może walczyć o miejsce w stawce z konstrukcją CRT - motocyklem prawie że dostępnym dla każdego w sklepie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Lipiec 3, 2013 chyba nie bardzo odjechali ( w globalnym znaczeniu) - japońce jak staneli 7-10 lat temu w miejscu , to po dziś dzień nie mogą sie pozbierać jak europa ich pozamiatała :razz: , w szczególności bmw i aprilia. - te dwa koncerny wioda teraz prym i chyba długa chwila upłynie nim zostana zdeklasowani... a ducati - cóż , przywiązanie do tradycyjnych roziwazań i do zarysu historycznego nie zawsze wychodzi na dobre , a w przypadku ducati postęp znaczyłby zatracenie wartości i indywidualnych wypracowanych rozwiązań... kwestia wyboru. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Lipiec 4, 2013 Nie za bardzo rozumiem Twoj wpis. Piszemy tu o motogp i WSBK W motogp prym wiodą japonce W WSBK raz Europa raz Japonia Wiec gdzie Europa odjechala Japonii? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Lipiec 4, 2013 sorki - człowiek nie czytający to człowiek głupi... :cry: poczytałem "po łebkach" nie analizując całego tekstu - stąd moja wpadka... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Lipiec 13, 2013 Nie wiem, co z tym Ducati, ale zobaczcie do kogo należy rekord toru w Niemczech, do Stonera na Ducati 800 z 2008 roku.... Zasada stara jak świat: po prostu odpowiedni człek na odpowiednim stanowisku( czyt. motorku) Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emvespa 0 Napisano Lipiec 15, 2013 Dzisiaj przy porannej kawie, podeszlismy do tematu od strony biznesowej ;) Po co inwestowac w produkt, ktory nie istnieje na rynku (Desmosedici)? Nie sprzedaja tego motocykla, nie sprzedaja tego silnika, nie sprzedaja rozwiazan z niego... sprzedaja panigale i w jego rozwoj i promocje powinni wkladac pieniadze.. a oni utzymuja 2 zespoly plus 5tego kierowce ;) ktos inny ma tylu zawodnikow? :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geni 0 Napisano Lipiec 15, 2013 Prawdę mówiąc darowałbym sobie na ich miejscu MotoGP. Potrzebne to jest, jak psu 5-ta łapa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Lipiec 15, 2013 Wiecie, ze wszyscy mamy rację, ale............. WSBK marketingowo i PR-wo przy MotoGp nie istnieje!!!!! Dwa, jedno nie wyklucza drugiego. Ponieważ prototyp staje się kiedyś produkcyjnym i tak jest u wszystkich oprócz Ducati. Musi być L2 tak? To czemu jest L4? I jest jakiś zgrzyt............może po prostu zrobić L4 i czochrać wszystkim dupska, a tak niepotrzebna napinka jest. Tradycja? jaka tradycja ramę kratownicowa i suche wy....li przy pierwszej, no może nie pierwszej okazji. Czemu chcieli, aby został VR, bo tu tylko o kasę chodzi. Ortodoksi z Włoch od razu mówili głośno, że pozbycie się Xerox i VR to droga do nikąd. Mnie się już średnio chce słuchać o Panigale w WSBK. Kiedyś nie rozumiałem jak Janek mówił , ze WSBK to następny niepotrzebny twór, który nie oddaje prawdy, a prawdę pokazują stocki. Przynajmniej tam jakoś jedzie ta zacna maszyna. MotoGp tez nie chce mi się słuchać i patrzeć. Mam wrażenie, ze włodarze jakby trochę specjalnie dobijali nam gwóźdź do trumny przydzielając CRT bardziej miękkie opony, co nam Desmosedici nie pomaga oj nie! W zakręcie źle, na prostej już tez nie najszybciej, w wyglądzie jakby gorzej; wszędzie słabo.............tylko My Amatorzy na torze najpiękniejsi he he he Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Lipiec 15, 2013 No i tak trzymaj Franz ! :clap: Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Lipiec 17, 2013 Wiecie, ze wszyscy mamy rację, ale............. WSBK marketingowo i PR-wo przy MotoGp nie istnieje!!!!! Dwa, jedno nie wyklucza drugiego. Ponieważ prototyp staje się kiedyś produkcyjnym i tak jest u wszystkich oprócz Ducati. Musi być L2 tak? To czemu jest L4? I jest jakiś zgrzyt............może po prostu zrobić L4 i czochrać wszystkim dupska, a tak niepotrzebna napinka jest. Tradycja? jaka tradycja ramę kratownicowa i suche wy....li przy pierwszej, no może nie pierwszej okazji. Czemu chcieli, aby został VR, bo tu tylko o kasę chodzi. Ortodoksi z Włoch od razu mówili głośno, że pozbycie się Xerox i VR to droga do nikąd. Mnie się już średnio chce słuchać o Panigale w WSBK. Kiedyś nie rozumiałem jak Janek mówił , ze WSBK to następny niepotrzebny twór, który nie oddaje prawdy, a prawdę pokazują stocki. Przynajmniej tam jakoś jedzie ta zacna maszyna. MotoGp tez nie chce mi się słuchać i patrzeć. Mam wrażenie, ze włodarze jakby trochę specjalnie dobijali nam gwóźdź do trumny przydzielając CRT bardziej miękkie opony, co nam Desmosedici nie pomaga oj nie! W zakręcie źle, na prostej już tez nie najszybciej, w wyglądzie jakby gorzej; wszędzie słabo.............tylko My Amatorzy na torze najpiękniejsi he he he Widzę że wszelkie nadzieje w Tobie umarły ;) Tradycją Ducati było trzepanie dupsk innym na jakiś dziwnych moturach i mam nadzieję na kontynuację . Nie sądzę by Panigale było tak ciu...te jak desmosedici , motocykl ma potencjał i widać to po Lamarze a przecież Stocki i Superbki dzieli tylko cieniutka linia . Coraz częściej myślę że to kierowca się już nam skończył (7), nie ma kto nad motocyklem popracować a najlepiej jakby był to zespół dwuosobowy - dwóch różnych zawodników . Myślę też że pomysł skierowania Haydena i Spiesa miałby duże szanse powodzenia . Zawodnicy nadal młodzi , agresywni ,rządni zwycięstwa ... Tylko czy na widok Ducati nie dostają oni już przypadkiem mdłości ? ;) Z zaniechaniem projektu w Moto GP - miałem na myśli jakiś czas przerwy , oczywiście że jeden projekt nie wyklucza drugiego . Mieliśmy w Moto GP świetny motocykl ale zabłądziliśmy . Sądzę że bliżej nam do sukcesów w WSBK dlatego na jakiś czas powinno się skupić w 200% na Panigale . Jeśli albo kiedy zobaczymy wyniki można by się zająć serią "przylepcem" dla Ducati - sukcesów nigdy za wiele ;). ps. Franz zamawiam twoją fotę z autografem " dla Marcina..." itd :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Lipiec 17, 2013 Marcinie będzie mi niezwykle miło......... Cieniutka linia? Przepaść, moim zdaniem! Co do dziwnej polityki Ducati to tez już tradycja. Brak szacunku i roztropności odnośnie Baylisa i Stonera widać gołym okiem. Teraz na DRE Canepa nie mógł uwierzyć jak i co robi Troy na Panigale...............mówi samo za siebie, szacunek zawodnika z czołówki, który z niedowierzaniem patrzy na jazdę 'dziadka". Żeby było jasne szybsza po prostu............. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Lipiec 17, 2013 Może właśnie od nauki szacunku powinni zacząć :roll: Dziwne rzeczy opowiadasz i pewnie tak kurna jest :cry: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach